Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...

Președinta raionului Telenești este fostă șefă la FISC

Telenești a fost primul raion care și-a găsit președintele imediat după alegerile locale din 14 iunie curent. Conducerea raionului și-a păstrat cromatica politică, președinta aleasă fiind Diana Manoli, fosta șefă a Inspectoratului Fiscal de Stat Telenești. Aceasta a fost propusă de Partidul Liberal-Democrat (PLDM), anterior șefia raionului fiind deținută tot de un membru PLDM, Boris Burcă.

La 27 iunie 2015, la prima ședință a Consiliului raional Telenești, Diana Manoli a fost aleasă cu voturile a 26 din cei 33 de consilieri aleşi: 13 consilieri PLDM, 9 - PDM, 2 - PCRM și câte 1 de la PL şi PSRM. Liberalii și conslierii de la PPEM nu au făcut coaliție cu PLDM și PD. Diana Manoli însă a declarat că pe durata mandatului său, împreună cu echipa de consilieri, va depune tot efortul pentru a continua reformele demarate și a dezvolta raionul Telenești.

Potrivit ziarului regional „Cuvântul”, Diana Manoli este originară din Teleneşti. Timp de doi ani, în perioada 2009-2011, a lucrat în calitate de contabilă-şefă la Inspectoratul Fiscal de Stat din raionul Teleneşti, iar din 2011 și până în vara anului curent a deținut funcția de șefă a IFS Telenești.

În declarația de avere pentru anul 2014, președinta raionului indică un venit din salariu în sumă de peste 117 mii de lei și o indemnizație în calitate de consilier raional în sumă de 2700 de lei. Diana Manoli menționează în declarația de avere și pensia mamei sale - peste 30 de mii de lei. Femeia se află la întreținerea familiei Manoli.

De asemenea, Diana Manoli indică faptul că soțul său, Andrei, a fost remunerat anul trecut cu peste 63 de mii de lei de către Compania "ASITO" şi cu alte șase mii de lei de către SRL "Electromagic".

Familia Manoli are afacere

În anul 2009, familia și-a deschis o afacere - SRL «Electromagic», la care singurul fondator este Andrei Manoli. Printre domeniile de activitate ale acestei firme sunt, potrivit Camerei Înregistrării de Stat, întreținerea și repararea mașinilor de birou și a tehnicii de calcul; alte tipuri de comerț cu amănuntul în magazine specializate; consultații în domeniul sistemelor de calcul; activitati în domeniul evidenței contabile. În prezent, administratoarea acestei firme este una dintre cele două fiice ale președintei de raion. Este vorba de Ina Manoli, studentă la Colegiul Financiar-Bancar din Chișinău. „Da, de aproape opt luni de zile fiica noastră este administratoarea acestei firme. Ea este în ultimul an la Specialitatea „Contabilitate” și ne-am gândit sa-și facă experiență de muncă”, a declarat Diana Manoli pentru Moldova Curată.

Diana Manole mai menționează în declarația de avere venitul familiei sale obținut din dividendele acestei firme, fiind încasată anul trecut suma de peste 31 de mii de lei.

Familia Manole deține două case, una în orașul Teleneşti şi alta în comuna Văsieni, ambele fiind moștenite. De asemenea, Diana Manoli mai declară că deține în proprietate un autoturism de model Volkswagen Passat, fabricat în 1994 şi achiziționat în anul 2008, atunci evaluat la preţul de 41 mii de lei. În declarație se mai menționează că familia deține 316 acţiuni la SA „Banca de Economii”.

Lilia Zaharia

Preluarea textelor de pe pagina www.moldovacurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.moldovacurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
(0) comentarii
2015-12-27 15:03
Distribuie:

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.