Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...

Trimiterea dosarului la rejudecare nu înseamnă neapărat că decizia va fi una negativă.

Întrebare: Sunt persoană cu dizabilități, țintuită la pat. În anul 2003 am avut un accident la locul de muncă, fiind angajat în calitate de lăcătuș la școala din Mândrești, Telenești. Am cerut indemnizații de invaliditate, dar atât  școala cât și primăria, în subordinea căreia se afla școala, au refuzat să mă ajute. De aceea am acționat instituțiile respective în judecată. Am câștigat procesul la Curtea de Apel Bălți, iar partea vizată a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). În final, CSJ a întors dosarul la Curtea de Apel pentru rejudecare.

Vă rog să-mi spuneți dacă trebuie să plătesc în continuare avocatul, deoarece contractul a expirat? Pot înlocui avocatul la această etapă sau nu?  Dacă CSJ a remis dosarul la Curtea de Apel, aceasta înseamnă din start că decizia va fi una negativă sau CSJ are anumite neclarități?

Juristul API răspunde:  Avocatul trebuie plătit suplimentar doar dacă în contract este specificată plata pentru rejudecarea cauzei. Puteți să înlocuiți avocatul la această etapă a procesului dacă nu sunteți mulțumit de serviciile acestuia. Trimiterea dosarului la rejudecare nu înseamnă neapărat că decizia va fi una negativă. La rejudecare decizia poate fi identică cu cea anterioară, doar că motivarea poate fi diferită. Trebuie să știm mai exact care a fost motivarea.

Preluarea textelor de pe pagina www.moldovacurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.moldovacurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
(0) comentarii
2017-10-11 15:21
Distribuie:

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.