Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Alexandr Chendeghelean
Membru în Executivul autonomiei găgăuze

Alexandr Chendighelean, șeful Direcției generale pentru complexul agroindustrial a UTA Gagauz-Yeri, nu a indicat în declarația de venituri și interese personale pentru anul trecut casa în care locuiește. Aceasta se află într-o zonă verde, pe malul lacului Comrat. Datele de la Cadastru arată că imobilul este înregistrat pe numele firmei fondate de Chendighelean – Fabrica Oloi Pak SRL, administrate în prezent de o persoană pe nume Maria Acbaș. Aceasta firmă, care deține o fabrică de lactate, a câștigat în ultimii ani contracte în valoare totală de zeci de milioane de lei pentru livrarea produselor alimentare în instituțiile de stat din sudul Moldovei, în special din Autonomia Găgăuză.

Alexandr Chendighelean a declarat că nu era obligat să indice casa în declarația de avere, deoarece ea nu este proprietatea sa, ci a firmei. Printre fondatorii firmei se numără însă și soția funcționarului. Reprezentanții Autorității Naționale de Integritate au declarat pentru Moldova Curată că locuința ar fi trebuit declarată din două motive: pentru este folosită de funcționar, dar și deoarece este trecută în acte pe numele firmei în care și soția lui Alexandr Chendeghelean este fondatoare. 

 

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload


Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.