Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Eduard Bănăruc
Secretar general adjunct al Guvernului
Secretarul general adjunct al Guvernului, Eduard Bănăruc, a pierdut, la mijlocul lunii mai, procesul de judecată de anulare a actului de constatare a conflictului de interese, emis de Comisia Naţională de Integritate (CNI) la 6 februarie 2014.
 
Potrivit ziarului ”Adevărul”, CNI a constatat atunci că Eduard Bănăruc a admis o stare de conflict de interese, folosind maşina de serviciu pentru a se deplasa la nunta şefului Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi. Bănăruc susţine însă că nu a încălcat legea şi a atacat în instanță decizia CNI. 
 
”Judecătoria Râşcani a respins cererea lui Bănăruc, pe motiv că acesta nu a respectat procedura prealabilă de soluţionare a litigiului pe cale extrajudiciară. Secretarul general adjunct al Guvernului a făcut însă recurs la Curtea de Apel Chişinău, susţinând că în regulamentul CNI nu este prevăzută o astfel de procedură de soluţionare. Pe 12 mai, instanţa a respins cererea lui Eduard Bănăruc, constatând că acesta putea invoca prevederile Legii Contenciosului Administrativ. Decizia Curţii de Apel este irevocabilă”, mai scrie ziarul ”Adevărul”.
 
Eduard Bănăruc a ajuns și în vizorul Centrului Naţional Anticorupţie. Anul trecut, ofiţerii Centrului au anunţat că au găsit în biroul său 40.700 de dolari, 1.580 de euro şi 24.540 de lei. Atunci Bănărăuc a declarat că banii sunt de la cumătria fiicei sale. 
 

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload


Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.