Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Gheorghe Șalaru
Ministrul Ecologiei

Ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, este bănuit că a câștigat bani dintr-un proiect finanțat de instituția pe care o conduce. Acesta se numără printre autorii studiului „Managementul deşeurilor biodegradabile” susținut financiar din Fondul Ecologic Naţional. 

Lucrarea, în versiune electronică, a fost lansată în acest an, iar autorii au primit 250 de mii de lei pentru realizarea proiectului, notează tribuna.md. Ministerul Mediului nu a putut oferi detalii cum au fost gestionaţi banii alocați pentru elaborarea studiului.

Lucrarea „Managementul deşeurilor biodegradabile” a fost semnată de Gheorghe Şalaru, Aurelia Bahnaru, Radu Osipov, Alexandru Golic și Alexandru Jolondcovschi. Ultimul a deținut până în februarie 2013 funcţia de director al Asociaţiei pentru Valorificarea Deşeurilor. Organizația a gestionat în perioada 2010-2012 mai multe proiecte finanțate din Fondul Ecologic, fapt care i-a pus în gardă pe membrii Comisiei Naționale de Integritate (CNI).

CNI  a constatat că, în martie 2010, Consiliul de administrare al Fondului Ecologic a decis alocarea a 635 de mii de lei pentru un proiect ce urma a fi realizat de Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor condusă de Jolondcovschi. O altă asociație, fondată de aceeași persoană, a câștigat în 2011 un proiect de 2,4 milioane de lei, iar în anul trecut au fost alocate cele 250 de mii de lei pentru elaborarea studiului privind gestionarea deșeurilor biodegradabile.

Crina Vlaicu

 

 

Lidia

18.01.2014
11:27
E un domn cu concepții învechite. Fost polițist a rămas în mintea lui ca parerea: șeful întotdeuna are dreptate, chiar daca nu are. Nici sa vorbească frumos nu știe. În schim să fure, are cunoștință de cauză cum se face.

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload


Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.