Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Nistor Grozavu
viceprimar al municipiului Chișinău

Printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, Curtea Supremă de Justiţie a decis, în luna mai 2017, că viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, s-a aflat în situație de conflict de interese la semnarea, în anul 2014, o autorizaţie de construcție. Documentul fusese întocmit în baza unui pachet de documente de proiect, întocmit de firma fiului său, Victor Grozavu. Legea prevede, pentru astfel de cazuri,  demiterea funcționarului, însă Consiliul Municipal Chişinău nu a inițiat o astfel de procedură, secretarul acestuia spunând, pentru Moldova Curată, că demisia ar fi "o problemă personală a lui Nistor Grozavu".

Viceprimarul, la rândul său, a negat că a avut vreun interes personal semnând acea autorizație.Dosarele sunt pregătite de către diferite servicii. Dacă proiectul este făcut, el este verificat de 2 verificatori independenţi. După asta se duce la arhitectul-şef, care trebuie să îl coordoneze. Apoi ajunge la direcţia autorizare şi disciplină în construcţii, care pregăteşte dosarul. Apoi contrasemnează arhitectul-şef, secretarul Consiliului şi eu, iar eu nu mă uit niciodată cine e proiectantul”, a declarat Nistor Grozavu pentru Moldova Curată. Menționăm că Nistor Grozavu este urmărit penal în dosarul deschis de CNA la începutul anului 2017 privind autorizarea construcției unei parcări cu plată în municipiului Chișinău. El este cercetat în stare de libertate, în timp ce primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, anchetat în același dosar, este cercetat în arest la domiciliu.

decemb

18.07.2017
01:09
Prin 2004-2005,aproximativ, de la primarie au fost arestati vre-o 7 persoane, unul Turcanu si acum este fugar prin Romania, acest Grozav tot este dintre numarul celor 7,-ei toti activind cu ex-primarul Urechean.Ulterior au fost toti readusi in functii cu ajutorul.....si apoi acesti insi au ramas in continuare sa lucreze cu Dorin Chirtoaca, baiat cinstit, muncitor,cu subalterni necinstiti, -si iata ca acuma Grozav e liber, dar Dorin arestat.De ce, cind trebuie sa raspunda acei ce au semnat, ce are Dorin cu incalcarile subalternilor ?

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload


Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.