Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Oleg Melniciuc
Președinte al Judecătoriei sectorului Râșcani

Procuratura Anticorupție a pornit, la sfârșitul luni decembrie 2016, un proces penal pentru a verifica dacă a fost comisă vreo faptă penală la obținerea, în anul 2014, de către președintele Judecătoriei sectorului Râșcani, Oleg Melniciuc, a unui teren de la Primăria Chișinău pentru construcția unui bloc locativ destinat judecătorilor. Blocul urmează să fie dat în exploatare în acest an, adică în 2017, iar apartamentele au fost deja repartizate. Magistrații și angajații Judecătoriei Râșcani și cei ai Curții Constituționale achită pentru ele sume mai mici decât cele de piață - 300 sau 360 de Euro pentru un metru pătrat de spațiu locativ, față de 600-700 de euro prețul de piață. Însuși Oleg Melniciuc, care și-a motivat cererea către Primărie prin faptul că ar fi "o situație critică" legată de asigurarea cu apartamente a angajaților judecătoriei, și-a procurat în blocul respectiv nu apartament, ci spații comerciale. Melniciuc deține o casă cu două nivele.

Procuratura Anticorupție nu a finalizat deocamdată verificarea, urmând să ia o decizie până la sfârșitul lunii ianuarie 2017. La 26 ianuarie portalul anticoruptie.md a anunțat că președintele Igor Dodon a respins candidatura lui Melniciuc, propusă de Consiliul Superior al Magistraturii, la funcția de vicepreședinte al Judecătoriei municipiului Chișinău, care urmează să înceapă a funcționa în anul curent, în urma optimizării hărții judecătorești. Dodon nu a motivat respingerea. Dacă CSM îl va propune repetat pe Oleg Melniciuc la această funcție, șeful statului va fi obligat de lege să îl numească. 

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload


Top demnitari cu probleme

Iraida Bînzari
Președinta raionului Fălești
Alexandr Chendeghelean
Membru în Executivul autonomiei găgăuze
Alexandru Botnari
Primar al orașului Hâncești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.