Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Valeriu Zubco
ex-procuror general al R. Moldova

Fostul procuror general, Valeriu Zubco, a rămas sărac lipit pământului. Potrivit declarației de avere pentru anul 2012, publicată pe site-ul Comisiei Naționale de Integritate, acesta nu are nicio proprietate. Salariul de 156 de mii de lei obținut de fostul șef de la Procuratură și cel de 43 de mii de lei, obținut de soție, sunt singura avere a familiei Zubco, care crește doi copii.

În pofida informațiilor apărute anterior în presă despre casa de milioane a lui Valeriu Zubco din str. Vâlcele, în declarația de avere a demnitarului nu e nici pomeneală de ea. Imobilul, care potrivit datelor de la „Cadastru” a fost obținut prin moștenire de procurorul general de la o rudă a acestuia, astăzi este înregistrat pe numele unui notar din Ocnița, Mariana Huzinschi.

Aceasta ar fi cumpărat locuința încă în 2011 de la Zubco. Ultimul a obținut-o prin moștenire de la Claudia Cogan în 2010, după ce femeia murise. În realitate, afirmă o fostă proprietară a terenului pe care Zubco și-a construit vila, contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat doar de formă cu Cogan, banii însă au fost plătiți de soții Zubco.

Aceștia și astăzi locuiesc în această vilă, fostul procuror general fiind surprins de jurnaliștii de la Jurnal TV acum o lună în curtea locuinței.

Familia Zubco mai este văzută frecvent și în preajma blocului din bd. Mircea cel Bătrân 28/2 chiar dacă, oficial, apartamentul de aici a fost vândut încă în 2010 soacrei procurorului.

În declarația de avere a lui Valeriu Zubco nu se pomenește nimic nici despre mașinile familiei, chiar dacă vecinii acestuia afirmă că familia fostului procuror are vreo trei automobile.

Precizăm că în momentul în care a fost surprins de echipa de la Jurnal TV, Zubco se afla la volanul unei „Toyota Land Cruiser”, al cărei preț de piață depășește 40 de mii de euro.

Mariana Rață

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload


Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.