Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Vasile Botnari
Președintele CA al

Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Întreprinderii „Moldovagaz”, Vasile Botnari, locuiește într-o casă scumpă, cu două nivele, pe care nu a trecut-o în declarațiile de avere, au constatat reporterii Ziarului de Gardă. În acte, casa aparține socrilor lui Botnari, ambii în vârstă de 64 de ani. Potrivit aceleiași publicații, în luna septembrie 2016 socrii au mai cumpărat două case, mai mici, în apropiere de cea în care locuiește familia Botnari. În declarațiile de avere Vasile Botnari nu a indicat în ultimii ani nici o locuință. 

Într-un interviu acordat portalului Deschide.md, Botnari, care până la preluarea conducerii „Moldovagaz” a fost ministru al Tehnologiei Informației, a declarat că a investit și el și socrii în acea locuinț și că nu a declarat-o din cauză că nu îi aparține. Legislația obligă subiecții declarării să indice și bunurile pe care le au în folosință. 

Vasile Botnari a ocupat în cariera sa preponderent funcții publice.

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload


Top demnitari cu probleme

Iraida Bînzari
Președinta raionului Fălești
Alexandr Chendeghelean
Membru în Executivul autonomiei găgăuze
Alexandru Botnari
Primar al orașului Hâncești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.