Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...

Deputații vor verifica declarațiile de interese ale membrilor CNI

foto-anatoloie-donciuDeclarațiile de interese ale membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI) vor fi verificate de deputați. Parlamentul a lărgit, joi, atribuțiile Comisiei parlamentare care a fost creată în noiembrie 2012 pentru a verifica proprietățile membrilor CNI.

Solicitarea a venit din partea democratului Iurie Bolboceanu. „Pornind de la necesitatea asigurării depline a integrității, s-a constatat necesitatea controlului conflictului intereselor membrilor CNI”, a motivat acesta.

Tot în ședința de joi a Parlamentului, deputații i-au acordat statut permanent Comisiei parlamentare care-i verifică pe membrii CNI. Aceasta va trebui să anunțe Legislativul de fiecare dată când vor fi depistate iregularități.

Comisia parlamentară a fost creată la 9 noiembrie 2012, după ce s-a aflat despre casa de milioane a președintelui CNI Anatolie Donciu care nu era înregistrată oficial la Întreprinderea de Stat „Cadastru”. În componența comisiei, care trebuia să verifice declarațiile de avere ale membrilor CNI, au fost incluși democratul Iurie Bolboceanu, liberalul Vadim Cojocaru și liberal-democrații Iurie Apostolachi și Anghel Agache. Comuniștii au refuzat să-și delege membri în cadrul acestei comisii parlamentare.

S.M.

 

Preluarea textelor de pe pagina www.moldovacurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.moldovacurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
(0) comentarii
2013-05-23 16:05
Distribuie:

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.