Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Soţia primarului din Ungheni, „abonată” la banii primăriei

Firma soției primarului orașului Ungheni a făcut vânzări de sute de mii de lei în ultimii ani datorită contractelor de achiziții încheiate cu Primăria. Firma, din care Alexandru Ambros a ieșit când a obținut mandatul de primar, cedând soției partea sa din afacere, a livrat administrației locale achiziții de birou și alte mărfuri. 

Astăzi primarul Ambros susţine că relaţia trainică dintre firma soţiei sale, „Aledex-Info”, şi bugetul primăriei pe care îl administrează a devenit o povară din cauză că banii ajung târziu în conturile familiei. Mai mult, primarul susţine că în unele cazuri i-a interzis soţiei să mai participe la licitaţiile Primăriei Ungheni: „Vă spun sincer, este ca o povară pentru mine, deoarece au fost şi cazuri când Primăria a achiziţionat rechizite într-un an, dar banii au fost plătiţi firmei peste un an şi jumătate. Şi nu cred că mulţi agenţi economici ar face acest pas. Au fost cazuri când am interzis acestei firme să mai participe la concursuri publice organizate de Primărie”, spune primarul.

De partea cealaltă, consilierii locali îl acuză pe primar că a ales, după propriul interes, oamenii din grupul de lucru care se ocupă de achiziţiile publice din Primărie.

Ilie Ciocanu, consilier orăşenesc, ne-a spus: „Se întâmplă asta pentru că membrii grupului de lucru nu sunt consilieri locali, ci oameni ai primarului”.

Ion Adam, alt consilier orăşenesc, acuză lipsa transparenţei în Primărie: „La şedinţele locale niciodată nu se discută despre concursurile de achiziţii publice. Noi nu ştim ce cumpără primăria şi de la cine. Ar fi bine să avem şi noi o astfel de informaţie pentru ca tot procesul să fie transparent. În aşa fel vom vedea că în cazul în care un agent economic a obţinut contracte de mai multe ori, să avem şi explicaţia de ce se întâmplă acest lucru”.

În replică, primarul Ambros susţine că pe site-ul instituţiei pe care o conduce este publicată informaţia referitoare la licitaţiile publice, iar persoanelor care solicită mai multe detalii li se oferă informaţia: „Primăria are o colaborare cu această firmă nu de când sunt eu primar, ci de mai înainte”, afirmă Ambros.

Pe site-ul Primăriei însă nu sunt publicate contactele şi nici procesele verbale cu câştigătorii desemnaţi.

Cum s-au dat contractele?

Firma Svetlanei Ambros a câştigat opt concursuri publice pentru articole de birotică în mandatul de primar al soţului său. Şi a încasat aproape 690.000 de lei de la Primărie.

2009. „Aledex-Info” a câştigat concursul, la care au mai participat două firme, cu o ofertă de peste 119 mii de lei.

2010. Primăria a organizat un alt concurs, câştigat tot de firma „Aledex-Info”, care a oferit, din nou, cel mai mic preţ – puţin peste 98 de mii de lei cu TVA.

2011.  Alte trei contracte publice pentru birotică şi tehnică de calcul. Firma familiei Ambros a încasat aproape 300.000 de lei.

2012. La fel:  trei contracte, tot pentru birotică, în cuantum de peste 170.000 de lei.

Societatea pe Acţiuni „Megaron” a concurat pentru una din licitaţiile derulate în 2012. Iaroslav Cojocaru, reprezentantul acestei firme, susţine că acel concurs a fost foarte transparent, iar „Megaron” nu a câştigat deoarece a oferit un preţ mai mare faţă de alte firme participante. Iaroslav Cojocaru este consilier orăşenesc, membru al Partidului Liberal-Democrat din Moldova, din care face parte şi Alexandru Ambros. În acelaşi an, firma „Oficiu-Service” Chişinău a participat de asemenea la o licitaţie câştigată în final de firma Svetlanei Ambros. Ruslan Didenco, administratorul acestei firme spune că nu îşi mai aminteşte cum au decurs atunci lucrurile: „Nu pot să vă spun exact de ce nu am câştigat, fiindcă au trecut deja doi ani, însă dacă nu am contestat rezultatele, înseamnă că a fost o procedură corectă”.

Vedeţi în prezentarea grafică de mai jos concursurile publice organizate de primăria Ungheni şi câştigate de firma "Aledex-Info".

Ce spun experții?

Consultantul Serghei Merjan de la Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” afirmă că în procesul de achiziţii publice, una din schemele cu risc înalt de aplicare în Republica Moldova este divulgarea informaţiei înainte de licitaţia publică de către reprezentanţii autorităţii contractante. “Este vorba de bugetul existent, soluţii dorite sau oferte competitive deja prezentate, sau prezentate anterior. O dată ce aceste informaţii sunt divulgate, agentul economic poate să-şi pregătească oferta, iar divulgarea informaţiei de tender, de obicei, indică existenţa relaţiilor de corupţie între părţi”, a declarat expertul în cadrul prezentării Studiului Achiziţiile Publice în Republica Moldova. Probleme şi Soluţii.

Şefa Direcţiei control interese personale din cadrul Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), Adela Griciuc, susţine că în cazul în care în contractul de achiziţii publice sunt semnăturile primarului de Ungheni, ca autoritate contractantă, şi a soţiei acestuia, în calitate de director al firmei câştigătoare, situaţia ar putea fi calificată drept conflict de interese, cu toate că primarul nu a făcut parte din grupurile de lucru care au ales agentul economic câştigător. „CNI a mai examinat astfel de cazuri, unde rudele primarilor au câştigat concursurile de achiziţii publice, iar primarul a semnat contractele de achiziţii. În aceste cazuri, CNI a constatat că a fost încălcat regimul juridic al conflictelor de interese”, precizează reprezentanta CNI.

Afacere nedeclarată

Firma „Aledex-Info” a fost fondată în anul 2000, având doi asociaţi: Alexandru Ambros, cu o cotă de participare de 80 la sută, şi soţia sa. În anul 2003 s-a asociat o a treia persoană. Lui Alexandru Ambros, care deţinea funcţia de administrator, i-au revenit deja 40 la sută din acţiuni. În anul 2012, această firmă indică un venit din vânzări de circa trei milioane de lei.

Firma familiei „Aledex-Info” nu este indicată în declaraţia de avere şi de interese pentru anul 2012 ale lui Alexandru Ambros. Adela Griciuc susţine că demnitarul trebuia să declare care e cota parte din capitalul social al acestei firme: ”Subiectul declarării trebuie să indice venitul obţinut de el, de soţie sau de alte persoane aflate la întreţinere, în calitate de acţionar în cadrul societăţilor comerciale”.

De asemenea, în declaraţia de avere nu este nici o menţiune despre SRL „Acces-Unteh”, deţinută tot de soţia primarului, care, la fel, are un capital social de 5400 de lei. Această firmă, explică Alexandru Ambros, nu mai activează de mult timp, fapt confirmat şi de Camera Înregistrării de Stat, în al cărei registru se arată că în anul 2012 nu au fost înregistrate venituri. Adela Griciuc susţine că, deşi firma nu are venituri, alesul trebuia să declare cota parte în cadrul acestei societăţi comerciale.

În declaraţia de avere pentru anul 2012, primarul indică un venit din salariu de circa 66 de mii de lei, iar soţia sa - peste 42 de mii de lei din funcţia de director al firmei „Aledex-Info”. Circa 28 de mii de lei a constituit venitul obţinut din pensia primarului în anul 2012. Acesta mai declară că deţine trei apartamente, toate fiind procurate până în anul 2000. De asemenea, Ambros a indicat că deţine două automobile de marca Opel şi Hyundai, primul fiind procurat în anul 1999, celălalt în anul 2007, maşina având acelaşi an de fabricaţie. În declaraţie se spune că automobilul este procurat în leasing.

Aceleaşi bunuri sunt indicate de Alexandru Ambros şi în declaraţia de avere pentru anul 2013. În acest an, familia primarului a obţinut un venit mai mare. Astfel că salariul cumulat al lui Alexandru Ambros şi al soţiei sale a constituit circa 142 de mii de lei, venitul obţinut din pensie a fost de peste 29 de mii de lei, iar din dividende, în calitate de fondator al firmei „Aledex-Info”, primarul a obţinut în anul trecut 170 de mii de lei.

În prezent primarul Alexandru Ambros construieşte în oraşul Ungheni o casă, despre care spune că este a soacrei sale. „Mama-soacră locuieşte de mai mult timp la noi, iar eu şi cumnatul o ajutăm cu bani să construiască casa”, susţine primarul.

Lilia Zaharia

Preluarea textelor de pe pagina www.moldovacurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.moldovacurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
(28) comentarii
2014-08-14 12:21
Distribuie:

Leonid Botu

14.08.2014
17:45
Cam tras de urechi acest articol. De parca se fac tranzactii cu avioane sau armament aici, se invartesc miliarde! Sinteti ridicoli :DNiste firme de birotica nu au in circuit capitale de milioane. Plus, singuri ati scris: ofera cel mai mic pret si este un asociat mai vechi al primariei.

Chișuțnău

14.08.2014
18:13
MoldovaCurata, in investigatia dumneavoastra ati intrebat si cite licitatii pentru achizitionarea de birotica s-au desfasurat si firma respectiva nu a participat sau a pierdut licitatia?Presupun ca ati uitat

Анатолий

14.08.2014
18:23
Это одна из лучших и старых фирм в этой области в Унгенах. Очень давно работаю с ними и отлично помню как нынешний примар поднимал ее с нуля. Не мудрено, что она выиграла несколько тендеров, как выиграла множество других тендеров в других местах. Вы посмотрите какой у них оборот и каков процент от поставок для примарии. Чуть более пяти процентов. Плюс ко всему, по лучшим ценам. Так о чем эта статья? Захотелось обвалять примара и его жену в грязи? Ну, получилось. А может тут заказик был? Ведь выборы так близко.

Ion

15.08.2014
00:22
Este evident ca este un articol la comanda. Atitea detalii, dovezi, evenimente :)) Doamna Lilia, dar de ce nu Spune-ți nimic despre 350 Euro cu care urmează sa va remunereze dnl I. Ciocan? Dnlui deja s-a laudat colegilor de partid despre asta, apropo v-a laudat si a spus ca sunteți expert in așa gen de articole. Așa oameni puternici nu-i veți putea intimida cu articole denaturate ;) Dnul Ambros este unicul om din Republica care a reușit sa dezvolte un oraș regional sa-si ridice economia si infracstructura intr-o ascendenta incredibila. Nu Intrați in jocuri politice indiferent de client si banii oferiti, riscați sa va pierdeti Reputația care poate deocamdată nu o aveți. Nu scriti articole comandate, aceasta ar putea lăsa o pata in cariera Dvs de viitor.

subsemnatul

15.08.2014
03:17
Comentariile voastre AR SUNA CAM ASA (iti pupi sefu ... ca sa ajungi un sef mai mic ????) ... fiecare popor isi merita soarta.. si sunteti saraci ca sunteti prostiti.. va lasati condusi de magari.... primari, parlamentari , hoti..

Bran

15.08.2014
07:02
Orice banut a primariei e banutul tuturor si de ce trebuie sa cheltuie pentru a constru case soacrelor. oare aici nu se vede ca e cusut cu ata alba cumpararea acestei case de o soacra si de reparatia ei. Sa se mai ite consilierii orasului prin contractele care le incheie primaria sa vada ce nume apar tot timpul - Diaconu Mihail, Bulmaga Ion parca cresc legume si fructe anul imprejur si le dau la gradinite de sute de mii de lei. si Badanau Nicolai la fel da carne gradinite.da fundatia Ioan paul II, intreprindere FELICITARE numai pentru prmarie lucreaza de parca sint felicitati toti inghenenii in fiecare zi chiar si firm a sotiei parca nu sint si ilte firma care pot da pixuri si creoane pentru primarie. bani multi dar rezultat mic. daca nu este control soi consilierii nu stiu ce face primaria

Grigore Soltan

15.08.2014
10:30
O da. Ilie Ciocanu, cel care pe timpul guvernării comuniste a fost viceprimar, apoi primar. Cel care și-a construit casă în parcul central din Ungheni din contul spațiului public. Am impresia că jurnalistei i-au fost aduse pe tavă datele de către persoane interesate, iar aceasta a înghițit nada. Fiți mai atenți pentru că cu astfel de articole faceți jocurile cuiva. Iar acel sau acei cineva vor folosi munca voastră în campania electorală.

Lilia Zaharia

15.08.2014
12:30
Datele despre licitatiile organizate de primaria Ungheni si care le-a cistigat firma ,,Aledex-Info,, nu mi-au fost date pe tava, la comanda cuiva, au fost obtinute oficial de la Primaria Ungheni, documente aprobate de Alexandru Ambros. Nu am murdarit imaginea nimanui, doar am constatat niste fapte petrecute. Iar despre acuzatiile care mi se aduc ca sunt platita de cineva pentru a face un joc politic, vreau sa va spun ca sunt doar minciuni.Eu imi fac munca cinstit, informind cetateanul unde se duce banul public.

Viorica

15.08.2014
14:56
Pacat ca pentru calomniile din comentarii nu exista legislatie. Este usor sa spui ca reporterul a luat bani. Spre deosebire de cei care scriu asta, reporterul a adus probe - materialul e plin de documente. Daca a scris minciuni, exista instantele de judecata. Dar desigur ca n-o sa actionati in instanta pentru ca orice jurist o sa va spuna ca nu aveti cu ce proba - toata informatia din material e luata din documente oficiale. Asa lucreaza reporterii profesionisti. Muncesc luni intregi la materiale ca in final sa poata raspunde pentru orice virgula scrisa acolo.

Rodica

15.08.2014
17:26
Despre care etica profesionala vorbesti, Lilia Zaharia??? Sa publici astfel de articole de ziua de nastere a persoanei vizate, asta e etic??? Si nu voi crede daca vei spune ca e o simpla coincidenta... Precis cineva tea sfatuit so publici anume acum... Asta pune sub un mare semn de intrebare restul asa numitei investigatii... Precis cineva ti-a oferit informatia initiala si admit ca dupa asta ai obtinut restul informatiei de la primarie dupa cum ai spus mai sus... Nu este etic, nu este profesionist, nu este omeneste "multstimata" Lilia Zaharia...

Lucia

15.08.2014
17:41
Da, uitativa cine la susținut pe D. Ambros! cei care ani de zile au mincat din palma lui, iau zimbit si i au spus cit de deștepte este iar soția e asa de minunata ca face friptura ca la mama acasa. Nu o cunos personal de acesta jurnalista, dar am rude care maninca aceeași piine. Mereu e învinuit ca srie la comanda, doar atunci cind critica pe cei de la guvernare. De ce oare atunci nu li se spun ca sunt plătiți de ambros, toma, Langa, Panciu, ciuvaga, pentru ca ii lauda?

Ilenuta

15.08.2014
17:46
Bravo, LILIA! ai facut o treaba buna! nu te uita la cei care iti scuipa in munca ta! mergi mai departe. Si la ungheni mai ai inca mult front de lucru, caci acesta e doar unul din capul celor corupți. Si ar fi bine sa stii ca daca Birotica se cumpărată de la ambros, atunci lucrările de Reparație se fac de doi cumetri consilierul binzRi si hasnas, iar mobila din primărie e produsă la firma de mobila a finului drag consilierul raional Radu BINZARi. Toate leguleme sunt procurate dela soacra contabilii șefie PAVLIUC , iar carnea de la o alta contabila TATIANA . E un fel de afacere de familie pien puse pe roate si maninca toti de la mic la mare . Asa ca nu merita sa Privești la cei cu limba lunga si mintea scurta.m

Andrei

15.08.2014
18:52
Asa zisa reporter Lilia Zaharia faptul cum a fost scris si intitulat articolul e scris suta la suta la comanda, nu am nimic in comun cu aceasta familie, insa cred ca ar putea sa va dea in judecata pentru denigrarea persoanei, cunosc tot parcursul acestei intreprinderi care fusese infiintata de la zero de fostul meu profesor de informatica, pentru mine dumnealui este un exemplu,,, deci revenim la articol in cazul in care vi sa spus ca aceste contracte au fost incheiate si inainte de mandatele domnului Alexandru, si daca ati fi facut o investigatie normala nu la comanda ati fi vazut ca toate primariile si intreprinderi mari din raion si chiar inafara au incheiate contracte cu aceasta intreprindere. Nu va stricati reputatia pe articole la comanda, in perioada electorala lumea e satula de astfel de articole.

Viorica

15.08.2014
18:54
Ciudat este ca toata lumea care il apara pe primar scrie ca e investigatie la comanda, ca primarul e bun si minunat, dar NIMENI nu scrie ca nu e adevarat ce e scris in material. Normal ca adevarul supara.

Finul Radu

15.08.2014
20:20
desigur ca adevaRul doare si tot ce e scris e purul adevar. Daca ar fi au ar lasa si sarocupa doar de afacerea lui si nu sar plimba cu masina primarie prin oras, nici nu se da jos sa vorbeasca cu lumea, e fudul, nul intereseaza, inspecteaza lunea oasul si se uita de pe fereastra la oamenii asudati in autobuz. LILIA nu dispera, ai facut o fapta buna, ceea cese temeau sa o faca altii, chiar si ziaristii de laziarele din raion.

DorinEL

15.08.2014
20:27
AMBROS trebuie sa fie rugat sa mai fie primar la Ungheni, pt ca cu adevarat a reusit sa puna multe lucruri la punct si sa rezolve probleme majore in acest oras!Domn Primar va salut si va sustin, Numai INAINTE!!!

Banzarihasnas

16.08.2014
11:46
Lilea estoi bravo ca toti vorbeau de acest primar numai de bine pana acum chiar daca undeva fiecare avea de spus si ceva critic. nu e totul alb asa cum se crede. multi scriu aici ca nu ai dreptate, dar care e adevarul nu spun, fiindca tu scrii cu documente in mina. nu exista persoana despre care nu ar trebui de scris si despre ceea ce nu fac bine. asda e si acum cu primarul din ungheni si cred nu numai din ungheni pentru ca asa se poarta si altii ca dinsul, un aDEVAR PENTRU TOTI SI ALTUL PENTRU SINE. daca te respect nu cumperi der la firma sotiei pentru ca trebu sa stii ca ti se va spune ca a cistigat totul din relatii de rudenie. asa a fost si cu sotia marului de la moscova Lujcov - cat a fost mar socia lui a deveniut cea mai mare buiznesmanca si miliardere, cum a fost dus de la putere a vinduit totul si acum se odihnesc in austria. sa nu fie asa si cu porimaru vostru. LILEA FGII TARE!!!!!

viorel

16.08.2014
12:24
Viorica sint de acord cu tine. Adevarul supara rau de tot mai ales daca esti primar sau maninci din minile lui.Dupa mine mai toti primarii sint la fel, dupa o perioada daca le deschizi dulapul gasesti zeci de schelete acolo fiindca li se ingroasa obrazul.nu stiu ce a facut cel de la ungheni dar cum se scrie aici are si fapte bine si de cele rele, de ce sa nu se vorbeasca de toate, doar nu e busuioc de pus la icoane si Zaharia Lilia a facut bine ca a scris. daca nu e adevarat - este judecata dar nu cred ca primaru sa duce acolo ca pe urma la iveala apar inca multe multe schelete de totoi felul...eu in genere cred ca un primar trebuie sa aiba voie la un mandat ca pe urma incepe a se gindi la familia lui, la neamuri, la soacre...

calin

16.08.2014
15:23
dragi aparatori, deschideti ochii, nu va lasati amagiti de zimbetul frumos si inteligenta lui ambros. e doar o masca,dupa cae se ascunde un om orgolios, arivist si razbunator. Are o gasca de lingai la care le da sa cistige mereu licitatii si sa ii cinte de ziua lui cuvinte dulci. Totul e adevarat in material, nu cred ca aceasta fata in capul careia sa napustit lingaii a scris din stele. Adica sa faca teaba nu o salati, dar ca cineva sa fure-lasa sa fure,ca banii sunt in primarie. Bravo LILIA.

ambrozica

17.08.2014
10:24
drepzici, deschideti ochii. lingai sint atitea si toti asteapta banutul statului. toti trebue pousi la puct chiar daca a facut si ceva bun. daca a calcat pe bec, pedepsit si criticat. daca a gresit sasi ceara ertare. bine ai facut lilea ca scrii despre acesti conducatori. capu sus si inainte numai inainte, da primaru sa mai puna stop la dorinte.

Svetlana

18.08.2014
11:41
Multstimata Lilia Zaharia. As vrea sa va atrag atentia asupra unor lucruri care pot fi observate cu ochiul liber. Nu cred ca e vorba despre o comanda sau ca ati fost platita pentru a face acest material cum comenteaza mai multi pe aici. Totusi, ati fost atrasa intr-un joc, iar cineva trage jaratecul cu mainele dvs. Analizati putin cam care are fi interesele persoanei sau persoanelor care v-au atras atentia asupra celor relatate in articol. Nu cred ca ati fi gasit si fotografiat casa soacrei primarului, dar si alte detalii pe care doar cei interesati in denigrarea imaginii lui Alexandru Ambros le-ar putea gasi. Doamna Zaharia, fiti atenta la astfel de "daruri" venite din mainile unor "binevoitori". Sunt persoane interesate si se razbuna pe primar si familia sa prin dvs. Imi pare rau s-o constat, dar ati fost folosita in cel mai obraznic mod. Va sfatuiesc inca odata sa analizati bine ce interes ar avea persoana sau persoanele care v-au furnizat informatia. Sunt sigura ca nu va trebui sa cautati prea mult. Va urez succes in continuare in activitatea utila intregii societati.

Svetlana

18.08.2014
12:06
Apropos, cei care comenteaza ca totul ati facut corect si continua sa-l denigreze pe domnul primar sunt anume acele persoane interesate sub diferite identitati.

cineva

19.08.2014
00:35
V-ati cam abatut de la tema. De ce toti cauta cine a dat informatia??? In acelasi timp uita ca la primarie, cazul primarului, s-a constatat in investigatie un posibil caz de conflict de interese. Cred ca si CNI va pune punctul pe i. Inainte sa cautam de unde a pornit informatia, sa cintarim faptele. Da, primarul Ambros a facut multe pentru oras, dar nu a facut-o singur, ci avind o echipa in spatele sau. Doar nu a luat de la gura familei pentru ca unghenenii sa traiasca bine. Si pina la urma, oare nu cumva se angajase cu citiva ani in urma sa faca cutare sau cutare lucrare doar ca sa fie reales??? Tot ce face el e cu cap, pentru asta merita respectul, dar in acelasi timp face multe si pentru confortul propriu, iar ultimul argument implica si utilizarea banilor publici in interesul propriu. Asa ca hai sa lasam palavrageala si birfele, jurnalista a mai scris astfel de articole nu o data, iar structurele competente au luat urma faptasilor anume dupa astfel de investigatii. Ca de altfel, nu vom mai trai noi bine niciodata, daca atunci cind se constat un fapt sa incepem sa analizam cine ar fi putut divulga, dar uitam de cel care a comis faradelegea.

comentator

19.08.2014
11:43
Din cite vad, acest articol i-a deranjat pe unii cetateni din Ungheni, in special pe cei din anturajul primarului. Bravo reporterilor care deconspira astfel de scheme si pacat ca ar trebui sa o faca un jurnalist din capitala,si nu unul local, de aici din oras. Acestia nu vor face astfel de materiale, fiindca cumatrismul e la putere.

Alexandrina

20.08.2014
11:52
din cite imi imintesc odata si ziarul unghiul a scris despre contractele primariei ci aceasta firma si a fost tot galagie ca acum dar nimic dupa asta nu sa intimplat. asa va fi si de data aceasta - marii conducatori nu sint pedepsiti nici intr un fel. uitativa prin toata moldova cine e pedepsit ca sint cheltuiti inzadar banii statului - nimeni. ce a facut bun ambros e bun si va ramine in istorie, dar ce face pentru sine si familia sa tot va ramine pentru foarte multi in memorie. vin ele alegerile....

Ilie Ciocanu

21.08.2014
16:41
Nu zic ca nu am citit cu placere articolul (rezultat investigatiilor autorului) insa confirm, cu certitudine, ca nu am aici nici merit ori contributie, cm gindesc unii, cu toate ca as avea motive.pentru cei ce afirma ori gindesc ca autorul este platit - vreau sa va dezamagesc - daca era material comandat, altele erau temele, alte rezonante.autorul, Lilia Zaharia, a avut curajul sa investigheze niste lucruri de fapt cunoscute de toti in oras: consilieri, presa locala, organe de drept, alegatori.-Lilia, capul sus, nu cred sa te sperie insinuarile si amenintarile cu cariera s.a.- o fac aceia care au de ascuns ceva si sa tem.

alexandru

21.08.2014
17:59
iaca la juravschi niciun comentariu, cred ca nu e din Ungheni, pacat...

viorel

23.08.2014
17:32
nu e din ungheni. cei de aici sint cred mai activi. bravo si lui ciocanu ca nu a tacut dar a spus ceea ce stiu si altii

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.