Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Alexandru Oleinic rămâne în ”lista neagră”

Curtea de Apel Chişinău a scos de pe rol cererea lui Alexandru Oleinic de chemare în judecată a Iniţiativei Civice pentru un Parlament Curat (ICPC). Instanţa şi-a motivat decizia prin faptul că fostul deputat nu a respectat procedura prealabilă de a se adresa pârâtului. Mai întâi, acesta trebuia să prezinte o cerere pentru a soluţiona litigiul pe cale extrajudiciară. În aşa fel, reclamantul nu a respectat cerinţele Legii cu privire la libertatea de exprimare, fapt ce impune scoaterea cererii de pe rol.

Această decizie de judecată a fost pronunţată la începutul lunii aprilie curent de către Curtea de Apel Chişinău, după ce Alexandru Olienic a acţionat în judecată ICPC, pe motiv că aceasta a lansat, în luna noiembrie 2010, pe pagina web a portalului ”Unimedia”, o ”listă neagră” a candidaţilor la funcţia de deputat consideraţi incompatibili cu statutul de aleşi ai poporului. ”Lista neagră” a fost întocmită în baza unor investigaţii care au luat în calcul şapte criterii de integritate morală. Alexandru Oleinic invoca faptul că informaţia lansată de ICPC nu corespunde adevărului, solicitând iniţial de la ICPC suma de două milioane de lei drept daune morale.

Decizia Curţii de Apel Chişinău poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie în termen de două luni.(vedeţi decizia anexată)

L.Z.

Preluarea textelor de pe pagina www.moldovacurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.moldovacurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
(0) comentarii
2013-05-02 14:15
Distribuie:

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.