Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Consilier: Nu mi se permite sa filmez sedintele consiliului orasnesc

Cetățean: Sunt consilier în Consiliul  orașului Sângerei. Nu mi se permite să filmez ședințele consiliului. Am fost scos din sala de ședințe de către poliție, la indicația consilierilor care formează majoritatea în consiliu. Cum pot să-mi apăr drepturile, să pot înregistra ședințele consiliului, ca ulterior să informez și alți cetățeni despre deciziile adoptate?

Jurist: Potrivit Legii privind transparenta decizional, în particular art. 13, ședințele ținute de autoritățile publice sunt, de regulă, publice. Corespunzător, orice persoana poate participa la ședință, lua cunoștință de chestiunile discutate și deciziile adoptate. Totodată, cetățenii pot efectua înregistrarea video a acesteia, fără a avea impedimente din partea autorităților, forțelor de ordine etc.

Cazul pe care l-ați semnalat poate fi calificat ca un abuz, prin urmare recomand să depuneți o plângere la poliție. Dacă răspunsul Inspectoratului de Poliție va fi unul negativ, decizia poate fi atacată în instanța de judecată.    

 


[1] http://lex.justice.md/md/329849/

Preluarea textelor de pe pagina www.moldovacurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.moldovacurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
(0) comentarii
2017-10-04 10:43
Distribuie:

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.