Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...

Folosirea maşinilor din Ungheni întreţinute din bani publici ar putea ajunge din nou în vizorul CNI

În această săptămână autoturismele Primăriei oraşului Ungheni sunt vedete pe o reţea de socializare. Maşina de serviciu a primarului a fost văzută în faţa unui hipermaket din oraşul Iaşi, iar microbuzul Primăriei a fost văzut într-un sat din raionul Ungheni, la volan fiind fiul contabilei. Responsabilii de la Primărie spun că ambele vehicule se deplasau în interes de serviciu.

Maşina Primăriei a fost văzută la Iaşi joi, 16 aprilie. Imaginea a fost plasată pe o reţea de socializare. Primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, confirmă acest lucru şi explică faptul că şoferul se afla acolo într-o deplasare de serviciu. „Eu în ziua de joi am fost la Ungheni, însă şoferul meu a plecat la Iaşi pentru a duce corespondenţa. Face acest lucru frecvent. Am toate actele necesare care confirmă că a fost o deplasare în interes de serviciu”, a declarat primarul pentru Moldova Curată.

O zi mai târziu, microbuzul Primăriei a fost văzut în satul Zagarancea. La volan se afla fiul contabilei Primăriei. „Băiatul a venit să mă ia pe mine, fiindcă soţul era la Primărie”, a declarat contabila Tatiana Pavliuc. Ea a precizat că şoferul responsabil să conducă această maşină este soţul său.

Moldova Curată va sesiza CNI şi în aceste două cazuri pentru a verifica scopul deplasărilor la Iasi şi Zagarancea a maşinilor întreţinute din bani publici.

Moldova Curată a publicat anterior un articol în care se spune că un alt funcţionar din Ungheni, preşedintele raionului, Iurie Toma, a plecat cu maşina de serviciu în Lituania. Comisia Naţională de Integritate a stabilit că acesta a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, utilizând maşina de serviciu în interes personal. Acum, cazul este examinat în instanţă, deoarece Iurie Toma a contestat decizia CNI.

Lilia Zaharia

Preluarea textelor de pe pagina www.moldovacurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.moldovacurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
(1) comentarii
2015-04-17 15:12
Distribuie:

dgf

27.04.2015
16:21
Masina contabilei e mereu folosita in scopuri personale,si vine in Zagarancea ca acolo traieste mama contabilei se vede clar din fotografii ca ea (contabila)nu este in masina.

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.