Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...

Membrii CNI vor salarii mai mari

Nici nu au reuşit bine să îşi înceapă munca în componenţă deplină, că solicită deja lefuri mai mari! Membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) au solicitat, pe 4 aprilie current, deputaţilor majorarea salariilor. Potrivit preşedintelui CNI, Anatol Donciu, dacă Parlamentul nu va decide majorarea retribuţiilor, instituţia riscă să rămână fără angajaţi şi cu cele peste 45 de mii de declaraţii de avere şi proprietate ale demnitarilor neverificate.

În prezent, preşedintele CNI are un salariu de 5000 de lei, iar ceilalţi membri – câte 4500 de lei pe lună. Aceştia şi-ar dori să primească lefuri de cel puţin 7 000 de lei pe lună, ca şi membrii Curţii de Conturi.

“Riscăm să nu putem procesa declaraţiile depuse deja. Nu este vorba despre o ambiţie personală a cuiva, ci despre o remunerare care ar asigura sarcinile puse în faţa CNI”, şi-a argumentat solicitarea Donciu.

Mihai Ghimpu, liderul liberalilor din partea cărora a fost desemnat Donciu în funcţie, crede că membrii CNI trebuie să aibă salarii “chiar mai mari” ca să nu se lase “influenţaţi”. Şi liberal-democraţii ar susţine majorarea. Comuniştii, însă, consideră că munca angajaţilor CNI este mai mult “una tehnică”. “Ei încă n-au lucrat, nu ne-au arătat încă rezultatele muncii lor. Să ni le arate”, a solicitat deputatul din opoziţia parlamentară Oleg Reidman.

Preluarea textelor de pe pagina www.moldovacurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.moldovacurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
(0) comentarii
2013-04-29 20:10
Distribuie:

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.