Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...

Şeful Direcţiei Educaţie Buiucani: milioane pe conturi neobservate de CNI şi averi pe numele rudelor

Șeful Direcției Educație a sectorului Buiucani din municipiul Chișinău, Ion Vrânceanu, are o serie de proprietăți trecute pe numele fiicelor sale, iar pe conturile sale bancare s-au aflat anul trecut milioane de lei. Fiicele sale, acum persoane majore, au fost împroprietărite încă de pe vremea când aveau 5 şi, respectiv, 10 ani. Iar la maturitate, adică la vârsta de 17 si 22 de ani, s-au mai ales cu câte un apartament cu 4 camere, ambele într-un bloc nou din Centrul Chișinăului. Acum, Ion Vrânceanu este una dintre cele trei persoane care au dosare penale deschise în baza unui articol nou din legislația moldovenească - ”îmbogățire ilicită”.  El este suspendat din funcție pe durata anchetei, însă se judecă pentru restabilire.

A donat casa fiicelor sale, când acestea aveau 5 și 10 ani

Ion Vrânceanu conduce Direcția Educație a sectorului Buiucani din municipiul Chișinău din anul 1997. De atunci averea familiei sale a crescut constant. Astfel, în prezent el locuiește în orașul Durlești într-un imobil cu două nivele, care are o istorie destul de încâlcită. Mai întâi, în anul 1999,  casa a aparținut lui Ion Vrânceanu și soției sale, potrivit datelor de la Cadastru, apoi, un an mai târziu, în 2000, ei au donat-o, împreună cu terenul adiacent și cu construcția accesorie folosită ca bucătărie de vară, celor două fiice. Atunci ele aveau 5 și, respectiv, 10 ani. Casa a rămas până în prezent în proprietatea fiicelor, iar familia continuă să locuiască acolo și astăzi. Acolo, în decembrie 2014 ofițerii CNA au efectuat percheziții.

Schemă: casă a lui Ion Vrânceanu trecută în 8 ani prin mâinile a 4 proprietari

Un alt imobil care aparține lui Ion Vrânceanu este o casă cu două nivele nefinalizată, de pe strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani. Şeful Direcţiei Educaţie a obținut titlul de autentificare a dreptului deținătorului de teren la 22 mai 2000, însă a făcut înregistrarea de rigoare la Cadastru abia peste jumătate de an, având de gând, probabil, să treacă terenul și casa pe numele altei persoane. Astfel, două săptămâni mai târziu, terenul și casa au fost donate unei persoane cu numele Lilian Istrati, care, potrivit unor angajați ai Direcției Educație Buiucani, ar fi nepotul și finul de cununie al lui Ion Vrânceanu. Istrati, 4 ani mai târziu, a vândut totul unor pensionari. Peste 5 luni imobilul a ajuns din nou la familia Vrânceanu. Pensionarii au donat casa și terenul (la 14.04.2005) uneia dintre fiicele lui Ion Vrânceanu. Fiica, la rândul său, a vândut cele două bunuri în 2008 tatălui său. Astfel, astăzi, la Cadastru Ion Vrânceanu figurează ca proprietar al terenului și casei de pe Onisifor Ghibu.
Această casă, nefinalizată, este singurul imobil care apare în declarația de avere pe 2013 a lui Ion Vrânceanu și care, potrivit documentului, valorează 945 de mii de lei.

Fiicele, fete cu zestre

În declarația de avere pentru anul 2012 Ion Vrânceanu a indicat că are la întreținere două persoane - fiicele sale. Atunci ele aveau 17 și, respectiv, 22 de ani, dar dețineau deja câte un apartament cu 4 camere fiecare. Fiindcă a declarat că le are în întreținerea sa, Ion Vrânceanu era obligat să declare și averile lor. Cele două apartamente sunt în același bloc, construit relativ recent, pe bd. Renașterii Naționale, lângă Circ. Locuințele au câte 4 camere, au fost procurate în același timp, în 2008, au suprafețe de peste 120 m.p. și valorează, potrivit bazei de date de la Cadastru, peste 800 de mii de lei.

Spălătoria Grădiniței nr. 18, înstrăinată în folosul lui Vrânceanu?

Un teren de 0,069 ha din curtea sediului Direcției Învățământ Buiucani, pe care se află o construcție ce servea anterior ca spălătorie de rufe a Grădiniței nr. 18, a ajuns în anul 2006, adică tot pe durata mandatului lui Ion Vrânceanu, în mâinile unei persoane fizice. Această persoană este nimeni alta decât Lilian Istrati, cel căruia Ion Vrânceanu i-a donat casa și terenul de pe str. Onisifor Ghibu. Istrati a avut contract de arendare a acestei construcții, însă în 2006 Primăria i-a vândut terenul și imobilul. Acum acestea aparțin lui Istrati. În dosarul care se păstrează în arhiva Direcției Arhitectură a municipiului Chișinău nu există niciun document care ar arăta că terenul a fost vândut la licitație, așa cum prevede legea. Nici nu putea fi organizată o licitație, întrucât tranzacția era ilegală din start: la momentul încheierii ei era în vigoare Legea învățământului (în vigoare din 1995 și abrogată prin adoptarea Codului Educației în anul 2014), care prevedea, în art. 62: ”Se interzice înstrăinarea şi transmiterea edificiilor, construcţiilor şi terenurilor aferente, care aparţin instituţiilor de învăţămînt, în alte scopuri decât cele pentru instruire, educaţie şi luminare culturală”.

Spălătoria, gestionată atunci de Direcția Educație Buiucani, a fost dată mai întâi în arendă, apoi contractul de arendă a  fost reziliat ca să fie încheiat unul de vânzare-cumpărare. Spălătoria a fost vândută lui Lilian Istrati cu 66 de mii de lei. La scurt timp, și terenul de sub ea a fost vândut tot lui. El invoca în cerere faptul că are nevoie de teren pentru exploatarea construcției. Terenul a fost vândut cu 16 mii 34 de lei, iar plata a fost făcută în rate pe parcursul unui an. Construcția așa și nu a fost exploatată, întrucât astăzi este în paragină. Putem deduce că terenul și construcția de pe el au fost cumpărate pentru ca ulterior acolo să fie construită o casă sau ca terenul să fie vândut la preţ de piaţă.

Pe documentele care autorizează vânzarea spălătoriei și terenului stau semnăturile foștilor conducători ai Primăriei Chișinău: Vasile Ursu, Mihai Furtuna şi ale mai multor şefi de la Direcţia Arhitectură.

Faptul că actele au trecut ușor prin Primărie și funcționarii par să fi închis ochii intenționat la legalitatea lor poate fi confirmat prin faptul că în dosar au fost acceptate și documente incomplete. În dosar se păstrează și astăzi cererea pentru arendare funciară, depusă de Lilian Istrati și semnată ”în alb”, adică unele câmpuri nu sunt completate, cum ar fi data depunerii cererii și numărul Deciziei Consiliului Municipal Chișinău în baza căreia i-a fost dat în arendă terenul, iar cele completate sunt scrise cu două culori diferite. Acest lucru poate însemna că actele nu au fost perfectate de Istrati personal.

L-am căutat pe Lilian Istrati la telefonul mobil și la cel de domiciliu, însă timp de câteva zile nu ne-a răspuns nimeni. Suntem dispuși să publicăm dreptul la replică al acestuia.

Ce (n)-a găsit CNI?

La sfârșitul anului 2013 Centrul Național Anticorupție (CNA) a solicitat Comisiei Naționale de Integritate (CNI) să verifice averile lui Ion Vrânceanu, întrucât existau supoziții că acestea ar fi mult mai mari decât cele declarate. CNI nu a găsit nimic și a refuzat să pornească un control. În 2014 CNA a făcut un nou demers, întrucât avea deja dovezi că Vrânceanu deține bunuri nedeclarate. De această dată CNI a inițiat un control, dar, din nou, nu a găsit nimic.  Merită notat faptul că verificarea i-a fost încredințată aceluiași executor care a respins solicitarea CNI prima dată. Reprezentanții CNI au declarat pentru Moldova Curată că puterea decizională aparține, în exclusivitate, membrilor Comisiei și că executorul este responsabil doar de partea tehnică a controlului. ”Respectiv, faptul că același executor a efectuat controlul nu este cauza luării unei și aceleiași decizii”, ne-a spus Cristina Dumbrăvan, consultantă pentru comunicare la CNI.

Ofiţerii CNA, care îl cercetează pe Ion Vrânceanu într-un dosar deschis pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații, susţin că CNI nu a luat în calcul rulajul pe durata unui an de pe conturile bancare ale lui Ion Vrânceanu și fiicelor sale. Numai pe unul dintre cele 9 conturi rulajul a fost de peste 1,5 milioane de lei. La fel, în 2013 pe conturile sale bancare ar fi intrat cel puțin 700 de mii de lei.

CNI a văzut milioanele de pe conturi, dar nu le-a luat în calcul. Intenționat?

În actul CNI de clasare a procedurii de control în privința lui Ion Vrânceanu se menționează însă că au fost descoperite 3 conturi bancare nedeclarate. Pe unul dintre ele ”rulajul pentru anul 2013 a constituit suma de 1.117.442,27 lei, formată din închiderea și deschiderea noilor depozite automatizat”. De asemenea, CNI a notat că Ion Vrânceanu a extras de pe două conturi, la data la care le-a închis (18 decembrie 2013), o ”sumă finală de 471.609 lei”. Cu toate acestea, CNI a clasat cauza, concluzionând că ”omisiunile admise în conținutul declarației depuse ... sunt neesențiale și nu s-au produs cu rea-credință”. În același document CNI a notat că nu există o diferență vădită între veniturile realizate în anul 2013 și proprietatea dobândită în aceeași perioadă.

Solicitată de Moldova Curată să explice de ce nu a fost luat în calcul rulajul de pe conturi, Cristina Dumbrăvan a invocat cele scrise în actul de constatare: ”Comisia Națională de Integritate a verificat rulajele pentru anul 2013 din conturile dlui Vrînceanu și această informație este indicată în actul de constatare emis în privința acestuia. Într-adevăr, unul din conturi a avut în 2013 rulajul de 1.117.442,27 lei, însă, conform verificărilor, această sumă provine din închiderea și deschiderea automatizată a unor depozite”.

Toyota RAV 4 vândut fiicei cu 9 mii de lei

De asemenea, în declarația de avere pentru anul 2013 Ion Vrânceanu a indicat că deține câteva automobile, iar pe unul, de model Toyota RAV 4, îl vânduse cu 9 mii de lei. CNA a constatat acum că Ion Vrânceanu nu a indicat faptul că a cumpărat acest automobil, ci doar că l-a vândut. Iar cumpărătorul este una dintre fiicele sale. În actul CNI este citată explicația lui Ion Vrânceanu: ”... Autoturismul Toyota l-am vândut ... fiicei mele contra unei sume simbolice de 9 000 de lei. La data depunerii declarației - 15.01.2014, eu nu dețineam acest autoturism, respectiv nu aveam cum să-l declar, dar am declarat venitul obținut din vânzarea acestuia”.

Suspendat din funcție, restabilit, și suspendat din nou

În prezent, Ion Vrânceanu este suspendat din funcție, iar Direcția Educație Buiucani este condusă de un șef interimar. El a fost suspendat din funcție printr-un ordin al conducerii Direcției Generale Educație Chișinău la 3 decembrie 2014, însă a contestat actul și la 18 februarie judecătorul Victor Rățoi de la Judecătoria Buiucani l-a restabilit în funcție. Însă peste două zile Direcția a emis un nou ordin de suspendare din funcție, care a fost din nou contestat și acum este în procedură de examinare la Judecătoria Buiucani. ”Am emis al doilea ordin după ce am fost informați oficial de Procuratura Anticorupție despre deschiderea a încă două cauze penale pe numele dlui Ion Vrânceanu. Ordinele sunt emise  în baza deciziei conducerii, adică în baza Legii cu privire la funcționarii publici. Având în vedere că este deschisă o cauză penală pe numele unui funcționar public, care ocupă o funcție de răspundere, conduce o direcție de sector, unde la momentul de față se fac controale riguroase, inclusiv de către Inspecția Financiară, această suspendare a fost necesară”, ne-a explicat Veronica Solomițchi, juristă la Direcția Generală Educație a municipiului Chișinău.

Ion Vrânceanu: ”Nu uitați de prezumția nevinovăției”

L-am căutat pe Ion Vrânceanu timp de câteva zile ca să îi aflăm opinia referitoare la acuzațiile de îmbogățire ilicită care i se aduc. Nu ne-a răspuns la telefon, însă prin sms ne-a informat că este ocupat în prezent cu un tratament care durează. ”Nu înțeleg cu ce insistență și ce doriți? Este un termen juridic ”PREZUMȚIIA NEVINOVEȚIEI”. Căutați-i pe cei care au vândut grădinițele 178, 166 și altele și aveți toate răspunsurile. Vă doresc succes!”, ne-a scris Ion Vrânceanu. La scurt timp a venit un alt mesaj în care enumeră alte câteva cazuri ce ar trebui investigate, în opinia sa. ”La grădinița nr. 157 s-au cheltuit pe 3 blocuri 9 milioane. Până în prezent nu-i gata. Gimnaziul 86, sala sportivă pentru 120 de copii, cantina Liceului ”Vasile Vasilache” - milioane. Cine a dorit să vândă Grădinița 121, nu au dovedit prin Dispoziția Primăriei ș.a. Mă tratez, nu mă deranjați, vă rog!

Viorica MANOLE
 

 

Preluarea textelor de pe pagina www.moldovacurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.moldovacurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
(14) comentarii
2015-03-12 23:14
Distribuie:

Mihalache

13.03.2015
17:08
Mare ... si ... Vrinceanu acesta!!!! Si-a batut joc de atita lume si inca mai are nas sa arate cu degetul. In sfirsit s-a gasit si de dinsul cine sa se ocupe. Asta e salutabil!!!! Sa vedem cu ce se sfirseste si istoria asta

Vasile

13.03.2015
17:12
Offff! Nu cumva sau gasit si cine sa ii vina de hac marelui Vrinceanu!!! Oligarhul care a speriat tot sistemul educational din Chisinau. Daaa. Totusi citi bani a strins si tot nu ii ajungea, iata acum poftim, raspunde Vanea daca nu ai inteles ca in viata nu banii si fatarnicia ii cel mai important...

Eugen Vrinceanu

13.03.2015
19:03
Iata ca si la Ion Vrinceanu au ajuns cu verificarile. A ingrozit tot corpul didactic din buiucani si timp de 20 de ani a rupt bani in stinga si in dreapta cu legaturile de la procuratura si politia buiucani. A ajuns ca se temeau toata lumea, de 20 ani sef mare, mai ceva ca monumentul lui Lenin a stat in Buiucani!!! Si acum, na poftim, bocetul oamenilor a ajuns la culme. Vrincean milioner, fete cu palate, masini de lux si tot pe spatele copiilor din scoli si gradinite! Vai de tara noastra! Asa oameni din puscarie nu au ce iesi, justitia noastra macar din considerentul copiilor Juchiti si Furati de Vrinceanu sa faca dreptate! La duba Vrinceanu!!!

anatol

13.03.2015
20:32
In primil rind umele lui este Eugen. Si-a schimbat numele dupa ce a fost implicat intr-un presupus act de viol a unui minor.

Mariana

14.03.2015
16:15
Domnul are dosar penal.. lucreaza in educatie. e corupt. intimideaza angajatii din educatie.. santajeaza lumea sa nu spuna lucrurile cum stau.. la directiea centrala tipa la angajati, la primarie face scandaluri.. si asa.. de ce fel educatie putem vorbi?

Iulia

15.03.2015
19:00
Bai ce prostiti vorbiti? Care eugen cind numele lui este ion, cite minciuni scoatetii numai de rautatii sintetiii buni?! Idiotilor !!! Omul asta a fost mereu cinstit , nimanui nu ia facut rau, va legati degeaba !

Sandu

16.03.2015
18:26
cei care tare il "iubiti" pe ion vrinceanu, ceea ce va scris in mesajul lui scurt, desteptilor va dat de inteles cine la comandat....raspunsul este unicul: cind si unde ati auzit ca in sectorul buiucani a avut loc vreun caz de otravire in gradinti sau scoli sau scolile si gradinitile nu au fost pregatite catre noul an de studii?! este un gospodar, invidiosilor!!! iar cei care scriu si lio platit asta si ii misiunea voastra de a murdari omul!

Valeria

16.03.2015
21:34
Chiar nu vii clar ca seful de la buiucani este comandat , care ia atentionat pe cei de la Primarie despre spalarea baniilor in Invatamint , priviti stiriile Protv din data 14.03.15 ora 20:00 !!! Imi pare ca procurorii ar trebui sa se ocupe de cei de la Primarieee !!! Este bravoo ca a avut asa curajj sa-i demaste !!!

Iurii

17.03.2015
09:46
Doamna Sandu , verificati va rog cum a fost prelungit numirea Tateanei Tverdohleb pe timpul lui Tvircun cumatru, care ia falsificat ordinul ministerului educatiei! Ca mai apoi Chirtoaca sa o tina ca mamaie vesnica santajata ! Nu aveti va rog grija de Gaburici ca tot ii persoana publica !

ion

17.03.2015
10:18
Daca era cinstit nimeni nu avea pentru ce sa-l "comande" :) si nu ii era frica acum.

Mihaela

17.03.2015
13:56
Cineva stie citii copiii stau in rind pt a primi locurii la gradiniti, cineva stie ? Si poate raspunde citii copiii stau in rind dea primi indreptareLa gradinita , cit costa o indreptare la T.Tverdohleb ? Daca sec.buiucani este rau , unde frecventeaza nepoata dumneaei?

Vera

21.03.2015
12:01
E un om care a santajat managerii din sector.. scurge bani din parinti. a venit proiect in scoala noastra si ne-a luat toti banii. a venit altul si a impus sa cumparam geamuri de termopan si anume de la firma lui. ne-a amagit cu banii si ne-a pus niste geamuri de mana a doua. Oameni buni, cat se poate ca un om cu dosar penal, cu antecedente penale, cu numele schimbat, corupt sa e teroriyeye atat? De ce justitia inchide ochii? cum se face ca omul asta castiga judecata si iese basma curata? Iarasi baniii sunt la putere? De ce presa tace? De ce toti se tem? Alo.. mass media, ati luat apa in gura?

NATALIA

04.12.2015
23:34
OAMENI BUNI OMUL ACESTA ESTE UN DESPOT SI UN ANIMAL,CINE A LUCRAT CU EL STIE DESPRE CE VORBESC EU ACUM, DIN DIRECTIE DE LA BUIUCANI POTI IESI DE ACOLO DOAR CU INSULT SAU CU INFARTC,OMUL ASTA ESTE INADECVAT, LUI NU I SE POATE SA LUCREZE CU OAMENII ZBIARA IN GURA MARE DE CRAPA PERETII PARCA SAR AFLA LA MASA LA INTREPRINDERE DAR NU LA O INSTITUTIIE DE STAT, DLE VRINCEANU DAR CUM POT SA MA IMBOGATESC SI EU CU ATITEA IMOBILE SI MILIOANE DE LEI LUCRIND CINSTIT IN TARA ASTA? DIN CAUZA ASA OAMENI DE ALDE TINE IN MOLDOVA PUTE A SARACIE,

Ma alatur si eu cuvintelor spuse de Natalia,am lucrat si un timp in cadrul DETS Buiucani, dupa finisarea studiilor m-am angajat acolo,inka eram de pe bancile universitatii si nu cunosteam domeniu atit de bine,imi dadeam totusi toata straduinta sa-mi indeplinesc toate obligatiunile si cred ca am facut fata pina la urma,dar in tot acest timp cit am stat acolo din lacrimi si stres nu am mai iesit,cei care lucreaza acolo stiu foarte bine asta.Sincer sa spun in viata mea nu am intilnit asa un om(nici om nu poate fi numit),fara pic de suflet,plin de rautate,care doar stia a striga si a insulta lucratorii in cel mai josnic mod.Dupa ce m-am concediat deoarece nu mai rezistat psihic o vreme nu-mi puteam reveni dupa calvaru prin care am trecut akolo lucrind cu acest Ion Vrinceanu.Nu ma intereseaza cu ce ilegalitati se ocupa dar un singur fapt il pot confirma ca astfel de oameni nu trebuie sa stea in niciun caz la conducere.Cu toate ca a trecut ceva timp de cind m-am concediat deacolo inca nu pot uita cite lacrimi am varsat din cauza acestui om de nimc,cu toate ca si el are famile,sa se gindeasca macar odata cum ar fi daca cineva sa-r comporta astfel cu fiicele lui cum o facea el,josnic,foarte josnic...fuuuuu,nu am cuvinte.Cind am auzit ca a fost demis din functie sincer m-am bucurat nespus de mult,cind am plecat de acolo iam zis lui Dumnezeu oare o sa-i vina odata de hac cineva si lu asta,iaka ca in sfirist s-a facut dreptate si Dumnezeu e mare,ajunge atita batjocora de oamenii din Directie si de toti in genere.La toti le vine rindul odata si odata.

31.12.2015
11:08
Ma alatur si eu cuvintelor spuse de Natalia,am lucrat si un timp in cadrul DETS Buiucani, dupa finisarea studiilor m-am angajat acolo,inka eram de pe bancile universitatii si nu cunosteam domeniu atit de bine,imi dadeam totusi toata straduinta sa-mi indeplinesc toate obligatiunile si cred ca am facut fata pina la urma,dar in tot acest timp cit am stat acolo din lacrimi si stres nu am mai iesit,cei care lucreaza acolo stiu foarte bine asta.Sincer sa spun in viata mea nu am intilnit asa un om(nici om nu poate fi numit),fara pic de suflet,plin de rautate,care doar stia a striga si a insulta lucratorii in cel mai josnic mod.Dupa ce m-am concediat deoarece nu mai rezistat psihic o vreme nu-mi puteam reveni dupa calvaru prin care l-am trecut akolo lucrind cu acest Ion Vrinceanu.Nu ma intereseaza cu ce ilegalitati se ocupa dar un singur fapt il pot confirma ca astfel de oameni nu trebuie sa stea in niciun caz la conducere.Cu toate ca a trecut ceva timp de cind m-am concediat deacolo inca nu pot uita cite lacrimi am varsat din cauza acestui om de nimc,cu toate ca si el are famile,sa se gindeasca macar odata cum ar fi daca cineva sa-r comporta astfel cu fiicele lui cum o facea el,josnic,foarte josnic...fuuuuu,nu am cuvinte.Cind am auzit ca a fost demis din functie sincer m-am bucurat nespus de mult,cind am plecat de acolo mi-am zis oare o sa-i vina odata de hac cineva si lu asta,iaka ca in sfirist s-a facut dreptate si Dumnezeu e mare,ajunge atita batjocora de oamenii din Directie si de toti in genere.La toti le vine rindul odata si odata.

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload

Știri relevante:

Dosar înghețat la procuratură într-un caz de presupusă îmbogățire ilicită. Trei ani fără nici un progres

Dosar înghețat la procuratură într-un caz de presupusă îmbogățire ilicită. Trei ani fără nici un progres
De aproape trei ani, Procuratura Anticorupție are în gestiune o cauză penală pornită conform unui articol la care, cel puțin până acum, procurorii ”au apelat” mai rar: îmbogățire ilicită. Persoana vizată – directoarea Institutului de Științe ale Educației și fosta viceministră a Educației pe vremea guvernării democrate, Lilia Pogolșa. Nici…//...
(0) comentarii
2019-09-05 01:41
Distribuie:

Președinta organizației de femei Buiucani a PDM a devenit șefă-interimară la Direcția Educație Buiucani

Președinta organizației de femei Buiucani a PDM a devenit șefă-interimară la Direcția Educație Buiucani
Tatiana Golban, președinta organizației femeilor democrate a sectorului Buiucani, a fost numită zilele trecute șefă interimară a Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani din municipiul Chișinău. Șeful adjunct al Direcției municipale Educație, care a numit-o în funcție, afirmă că decizia nu are nici o legătură cu activitatea politică…//...
(0) comentarii
2019-05-22 14:49
Distribuie:

Găsit vinovat de fals în declarația de avere și condamnat pentru abuz în serviciu, Ion Vrânceanu a fost restabilit în funcția de șef al Direcției Educație Buiucani

Găsit vinovat de fals în declarația de avere și condamnat pentru abuz în serviciu, Ion Vrânceanu a fost restabilit în funcția de șef al Direcției Educație Buiucani
Fostul șef al Direcției Educație, Tineret și Sport a sectorului Buiucani, mun. Chișinău, Ion Vrânceanu, găsit vinovat de Curtea de Apel Chișinău de fals în declarația de avere și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, a fost restabilit în funcție. Judecătoarea Tatiana Avasiloaie de…//...
(2) comentarii
2019-04-24 20:42
Distribuie:

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.