Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice

Monitorizăm integritatea persoanelor cu funcţii publice
Monitorizăm activitatea ANI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) are drept obiectiv implementarea mecanismului de verificare şi de control al declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate ale persoanelor care deţin o funcţie de demnitate publică

//...

BILA ALBĂ / BILA NEAGRĂ

Bila albă/Bila neagră

Asociația pentru Democrație Participativă "ADEPT" a studiat declarațiile de avere pentru anul 2014, depuse de deputați și persoane cu funcții de conducere în administrația publică centrală, și a stabilit un clasament al demnitarilor care dețin cele mai multe imobile. În clasament au intrat liberal-democratul Nae-Simion Pleșca, posesor a trei imobile, deputatul neafiliat Eugen Carpov, cu 4 apartamente, ministra Sănătății Ruxanda Glavan, cu 4 imobile, directorul Întreprinderii de Stat "Cadastru", Anatolie Ghilaș, primarul de Orhei Ilan Șor ș.a.

Potrivit portalului anticoruptie.md, anterior, "ADEPT" a realizat și  top 10 demnitari care nu declară nicio locuință în actele cu privire la venituri și averi. În acest clasament au intrat deputații democrați Constantin Țuțu și Marcel Răducan, judecătorul Curții Supreme de Justiție Oleg Sternioală, ministrul Afacerilor Externe Andrei Galbur, mai mulți parlamentari și consilieri locali. 

Bila albă/Bila neagră

Vicepreședintele Judecătoriei sectorului Botanica din municipiul Chișinău, Radu Țurcanu, refuză să indice în declarațiile sale de avere din ultimii ani costul celor două mașini pe care le deține, un Mercedes și o Toyota. Solicitat de Moldova Curată, el a răspuns inițial că a indicat prețul, chiar dacă în declarațiile plasate pe pagina Comisiei Naționale de Integritate acest lucru nu se vede, apoi a spus că prețul este, de fapt, secret comercial, de aceea nu-l divulgă. Legea cu privire la declararea veniturilor, proprietăților și intereselor personale obligă subiecții declarării să indice în declarațiile de avere  toate bunurile procurate și prețurile lor. Păi este și secret comercial, nu? Sunt unele chestii pe care eu le fac publice și mă obligă legea să le fac, dar poate vreți să mă întrebați ce am mâncat aseară sau…? Tot ce este obligat judecătorul să indice în declarația de avere tot absolut am indicat, de-a fir-a-păr. Și puteți verifica absolut totul. Declarația este publică, este pe site-ul CSM. Noi suntem în 2016. Deschideți site-ul 999 și o să vedeți cât valorează astăzi așa o mașină pe piață”, a spus magistratul Radu Țurcanu pentru Moldova Curată.

2016-09-27 | 12:22
Distribuie:

Adaugă Comentariu

Capcha, click for reload


 <1 2 3 >  Last ›

Top demnitari cu probleme

Iacob Stegărescu
Șef al Secției Construcții Telenești
Ilan Șor
Primar al orașului Orhei
Vasile Ozun
Primar al comunei Bogzești
Proiectul „www.moldovacurata.md - platformă on-line la tema integrităţii persoanelor cu funcţii publice” este realizat de Asociaţia Presei Independente (API) cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova
Copyright © 2013 Moldova Curată. Toate Drepturile rezervate.