Candidat: Alexandru Isac, PSRM

Telenești 15 octombrie 2019 1712

Alexandru Isac, liderul socialiştilor din raionul Teleneşti, pretinde anul acesta pentru a doua oară la o funcţie de demnitar. La alegerile parlamentare din 24 februare 2019 a concurat pentru funcţia de deputat pe circumscriţia electorală nr.14 Teleneşti, dar cu 12,24 % din sufragii s-a poziţionat doar pe locul 4.



În prezent, alături de alţi şase concurenţi, s-a implicat în alegerile pentru funcţia de primar al satului Chiştelniţa, r-l Telenești. A mai candidat la acest post și la alegerile locale din anul 2015, alături de alţi trei candidaţi, dar a acumulat numai 215 voturi din 1404, situându-se pe locul al treilea.

Alexandru Isac este liderul OT Teleneşti a Partidului Socialiştilor, iar din 2015 - şi membru al Consiliului republican al PSRM.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Alexandru Isac locuieşte în satul de baştină, Chiştelniţa. Conform declaraţiei sale de venituri şi averi depusă la CEC la începutul aanului curent, în anii 2017-2018 a avut câteva surse de venituri: pensia de fost angajat al MAI, care a constituit 42 835 lei (2017) şi 50000 lei (2018), îndemnizaţia de 1300 de lei primiţi în calitate de consilier local, 300 de mii de lei primiţi ca donaţie de la fratele său care se află peste hotare şi alte 180 de mii de lei primite ca moştenire de la fratele mai mare. El mai indică faptul că în 2016 a luat de la Moldova-Agroindbank un împrimut de 40 800 lei cu scadenţa în anul 2019.

Potrivit aceleiaşi declaraţii, Alexandru Isac dispune de o casă de 119,2 m2, al cărei preţ ar fi de 67561 lei, şi alte 6 construcţii moştenite în anul2012, 7 terenuri intravilan cu suprafaţa totală de circa 1,6 hectare şi preţuite la circa 19 mii de lei, dobândite în acelaşi an prin diverse tipuri de contracte, un automobil Nissan QACHQAI, fabricat şi procurat în leasing în anul 2016 la preţul de 18967 euro.

Integritatea în gestionarea funcției publice și cazier judiciar

Alexandru Isac este originar din Chiștelnița. La vârsta de 20 de  ani s-a angajat în organele poliţiei, unde a lucrat 22 de ani. A fost poliţist de rând, comandant de grupă, apoi de pluton, inspector principal al Poliției Rutiere a CGP din mun. Chișinău, şef al postului de poliţie Chiştelniţa al sectorului de poliţie nr.2 al IP Teleneşti, ajungând până la gradul de maior. La 2 iulie 2003 a depus raport de demisie, dar peste 15 zile, prin ordinul şefului Inspectoratului General al Poliţiei a fost concediat. Motivul - la încheierea contractului de muncă în organele de poliţie a prezentat acte de studii false.

În cererea de chemare în judecată a IGP, A. Isac motiva că la momentul încheierii contractului individual de muncă Legea cu privire la poliţie nu prevedea drept temei de concediere prezentarea de către cel ce se angajează a documentelor false; că pe tot parcursul activităţii sale angajatorul a fost satisfăcut de munca lui, promovându-l în grad şi în funcţie, iar cu 15 zile înainte de concediere a depus raport de demise din proprie inițiativă, care nu a fost luată în seamă. În baza argumentelor sale, Alexandru Isac cerea anularea ordinului de concediere şi restabilirea sa în funcţie. Instanţa de fond a dat dreptate Inspectoratului General al Poliţiei. Examinând recursurile reclamantului, Curtea de Apel Chişinău şi Curtea Supremă de Justiţie au lăsat în vigoare hotărârea primei instanţe.

După plecarea din poliţie Alexandru Isac nu arată că ar avea un loc permanent de muncă.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Telenești

Candidat: Anton Loreti, Blocul ACUM

Anton Loreti are 56 de ani și candidează la funcția de primar al orașului Telenești din partea Blocului ACUM. Este născut în or. Teleneşti și a absolvit Facultatea de Merceologie a Comerţului la Universitatea de Stat din Moldova în 1984. În câteva legislaruri a fost ales consilier orăşenesc şi raional de Teleneşti.

03 octombrie 2019
1253
Telenești

Candidat: Vadim Lelic, PLDM

Vadim Lelic este actualul primar al orașului Telenești. Născut în anul 1972, a absolvit Facultatea de Istorie și Psihologie a Universității Pedagogice „Ion Creangă” din Chișinău. În APL a venit din business și acum încheie al treilea mandat de primar al orașului Telenești. 

03 octombrie 2019
1531
Telenești

Candidat: Vasile Ozun, PDM

Vasile Ozun este actualul primar al satului Bogzești, r-l Telenești. Exercită această funcție din anul 2003 și acum candidează pentru al 5-lea mandat. Inițial a fost ales pe lista Partidului Comuniștilor, ulterior însă a trecut la Partidul Democrat.

15 octombrie 2019
2068
Telenești

Constantin Ciobanu, PLDM

Constantin Ciobanu, 51 ani, agronom de profesie, are două mandate de primar la Chiștelnița. Anterior a fost șef de brigadă, om de afaceri, iar în perioada 2004-2011 a activat ca specialist la Insecția raională pentru protecția plantelor Telenești. 

18 octombrie 2019
1472