Constantin Becciev a fost restabilit în funcție: S.A „Apă-Canal” îi va plăti daune morale de circa 34 de mii de lei

Arhiva 20 februarie 2017 1166

Judecătoria Chișinău a emis, la 20 februarie curent, o decizie prin care a constatat că fostul director al Societății pe Acțiuni „Apă-Canal” Chișinău, Constantin Becciev, a fost demis ilegal. Prin hotărârea instanței, Becciev a fost restabilit în funcție, iar instituția va trebui să-i plătească un prejudiciu moral în valoare de circa 34 de mii de lei și alte zece mii vor fi achitate pentru cheltuieli de judecată.Constantin Becciev a fost demis în luna septembrie 2016. După decizia instanţei, S.A „Apă-Canal” Chișinău este obligată să-i plătească despăgubiri morale. Avocatul lui Becciev, Oleg Efrim, a declarat pentru Moldova Curată că acesta va primi suma de circa 34 de mii de lei drept prejudiciu moral și zece mii pentru serviciile juridice. Avocatul a precizat că Becciev a fost demis în timp ce se afla în concediu.

La rândul său, Veronica Herța, actuală șefă a S.A „Apă-Canal” Chișinău, a declarat pentru Moldova Curată că banii i-ar putea fi plătiți doar după ce va fi emisă o decizie definitivă în acest sens, deoarece juriștii instituției vor contesta acestă hotărâre în instanța superioară.

Amintim că fostul șef de la „Apă-Canal” Chişinău Constantin Becciev a fost demis după ce ar fi fost descoperite cheltuieli nejustificate și alte nereguli în activitatea financiară a întreprinderii. În luna august 2016, Veronica Herţa, în calitate de șefă a Direcţiei generale finanţe a Primăriei Chişinău, raporta Consiliului municipal că întreprinderea ar fi achiziţionat mai multe obiecte la preţuri mai mari decât valoarea de piaţă. Atunci ea menţiona că doar pentru mobilarea biroului său, Becciev ar fi cheltuit aproape 400 de mii de lei. La scurt de la demiterea acestuia, Veronica Herţa a fost numită directoare a Societăţii pe Acţiuni „Apă-Canal” Chişinău.

Atunci, Becciev a spus că acuzațiile aduse nu sunt întemeiate. Acesta menționa că toate achizițiile au fost legale și necesare pentru întreprindere. „Nu am încălcat legea când am cumpărat toate aceste obiecte și nu cred că ar trebui să discutăm în public la acest subiect. Vă aduc la cunoștință că noi deja am expediat un dezacord în legătură cu rezultatele raportului”, a afirmat Becciev în luna august.

Fără averi declarate

Constantin Becciev nu este pentru prima dată în fața instanței. Deși a fost conducătorul unei instituții care prestează servicii publice, el nu și-a declarat niciodată averile și interesele personale. Comisia Națională de Integritate (CNI) a stabilit că Becciev este subiect al declarării și este obligat să-și facă publice veniturile și bunurile.

Decizia CNI a venit după ce Moldova Curată a relatat într-o investigație că Becciev deţine în satul Goianul Nou, comuna Stăuceni din municipiul Chişinău, o casă cu suprafaţa de 133 de metri pătraţi şi un teren pentru construcţii de 0,1524 ha în aceeaşi localitate. Constantin Becciev nu a fost de acord cu decizia CNI și a atacat-o în de instanță. În final, magistrații au decis că Beeciev nu este subiect al declarării veniturilor și proprietăților.

Lilia Zaharia

Casa lui Constantin Becciev din satul Goianul Nou din municipiul ChișinăuPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Boris Volosatîi

Integritatea în activitatea politică

14 februarie 2019
2059
Arhiva

Apel Public: Organizaţiile societăţii civile sunt îngr...

8 februarie 2016

08 februarie 2016
1046
Arhiva

Confiscarea averilor în cazurile penale și civile: rezu...

11 aprilie 2018
971
Arhiva

Echipament de circa zece milioane de lei, stocat în dep...

Un set de echipament necesar pentru realizarea expertizei genetice, cumpărat de Centrul de Medicină Legală cu trei ani în urmă cu 9.8 milioane de lei, zace şi acum împachetat în depozit. Motivul - a fost cumpărat fără să fi fost planificat un spaţiu pentru amenajarea unui laborator.

04 ianuarie 2017
835
Arhiva

Profil candidat: Domnica Manole

Integritatea în activitatea politică

31 ianuarie 2019
1383
Arhiva

Raionul Briceni, condus de un fost şef de vamă

În urma alegerilor din vara anului curent, preşedinte al raionului Briceni a fost ales democratul Mihail Gnatiuc, fost primar de Briceni. Acesta a candidat la ultimele alegeri locale pentru un nou mandat de primar, dar a pierdut în faţa reprezentantului PSRM. Ucrainean  de naţionalitate, Gnatiuc s-a născut în Iacutia în 1956, unde au fost deportaţi părinţii săi. A absolvit facultatea de drept a Universităţii de Stat din Moldova, după care s-a stabilit cu traiul la Briceni. A activat în calitate de şef al birourilor vamale Briceni și Ocniţa şi la Aeroportul Chişinău. În 2011 a fost ales primar de Briceni. Noul preşedinte de raion susţine că nu are decât o casă de locuit, nu deține afaceri şi nici măcar maşini personale.

27 octombrie 2015
1197