Dezbaterea publică „Accesul publicului la declaraţiile de avere şi proprietăţi în reţeaua internet: contradicţii legale şi modalităţi de soluţionare”

Dezbaterea publică „Accesul publicului la declaraţiile de venit şi proprietăţi în reţeaua internet: contradicţii legale şi modalităţi de soluţionare”, eveniment organizat de Asociaţia Presei Independente (API) şi portalul www.moldovacurata.md pe data de 30 octombrie 2013. La întâlnire sunt invitaţi lideri de opinie, experţi anticorupţie, reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, Comisiei Naţionale de Integritate (CNI), jurnalişti etc.
Dezbaterea va fi axată pe elucidarea contradicţiilor din legislaţie referitor la plasarea declaraţiilor de venit şi proprietăţi pe site-urile administraţiei publice centrale şi locale, monitorizarea executării legislaţiei privind paginile oficiale ale autorităţilor administraţiei publice în reţeaua Internet, modalităţi de eficientizare a mecanismelor care asigură accesul publicului la declaraţiile demnitarilor/funcţionarilor.
Evenimentul va avea loc miercuri, 30 octombrie 2013, la ora 15:00, în "Sala mare", etajul 1, a Hotelului Jolly Alon (str. Maria Cebotari 37).
Pentru alte informaţii contactaţi:
API – Ion Mazur,
ion.mazur@api.md;
tel.: 022/220996,
GSM 068 983 983
Rodica Malic,
rmalic@api.md,
tel.: 022/220995.
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Zeci de aleși locali au fost puși sub urmărire penală a...
În anul 2015, în privința aleșilor locali - primari, consilieri sau președinți de raion - au fost pornite 65 de cauze penale, adică aproape 7 la sută din totalul de cauze inițiate. Cele mai multe îi vizează pe primari - 57 de cauze penale. Aceste date au fost prezentate de către procurorul anticorupție Mihai Ivanov, la masa rotundă de finalizare a proiectului „Combaterea corupției în Moldova - interese.md”, desfășurat de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției.
Primari nemulţumiţi de deciziile CNI merg în instanţă
Moldova Curată a scris despre câteva licitaţii publice desfăşurate în primăriile unor localităţi din ţară, unde rudele primarilor au câştigat concursurile de achiziţii publice. Comisia Naţională de Integritate (CNI) s-a autosesizat pe marginea câtorva cazuri, constatând conflicte de interese. Unii primari vizaţi au contestat actele CNI în judecată.
Ziarul de Gardă: Palatul şi relaţiile unei judecătoare...
Judecătoarea Tamara Chişca-Doneva de la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) şi soţul ei, Vasile Chişca, inspector principal la Vama Leuşeni, locuiesc într-o casă din sectorul Râşcani, cu două niveluri şi cu mansardă, estimată la 7- 8 milioane de lei. Împreună, ei mai deţin nouă terenuri, un automobil Hyundai Santa Fe, un Mercedes E 220 şi bonuri patrimoniale într-o societate pe acţiuni. Totodată, membrii familiei Chişca figurează în calitate de persoane afiliate în mai multe rapoarte ale BC Victoriabank prin intermediul unei firme, iar potrivit paginii web a unei companii germane, specializate în comercializarea hranei pentru câini şi pisici, pe adresa unde locuieşte magistrata este înregistrată o firmă din R. Moldova, reprezentantă a companiei germane „Happy Dog” („Câine fericit”).
Procuratura rămâne fără procurori: 10% dintre procurori...
De la începutul acestui an 65 de procurori din toată țara au plecat din sistem din proprie inițiativă, asta înseamnă cam 10% din tot corpul de procurori. Numai la ultima şedinţă a Consiliului Superior al Procurorilor, din 12 noiembrie 2015, au fost examinate 5 cereri de demisie. Motivele invocate sunt salariile mici, de aproximativ 5 mii de lei lunar, lipsa reformelor în sistem și planificata adoptare a unei modificări a legii cu privire la avocatura, care va lăsa procurorii fără dreptul de a deveni avocați fără să susțină examen.
Aici așteptăm comentariul tău!