Familia deputatului Nicolae Juravschi – al treilea an milionară

Din anul 2015, familia deputatului democrat Nicolae Juravschi înregistrează venituri ce depășesc un milion de lei. Dacă în anul 2016 familia câștiga lunar peste 143 de mii de lei, anul trecut a fost unul și mai bănos pentru soții Juravschi. Aceștia au avut un venit anual de peste două milioane de lei, ceea ce, împărțit la 12 luni, ar însemna circa 167 de mii de lei lunar.
Deputatul a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul trecut un venit de peste 185 de mii de lei de la Parlament (salariul şi indemnizaţia de deputat).
Totodată, Nicolae Juravschi a beneficiat și de indemnizaţii viagere pentru sportivii de performanţă în sumă de circa 210 mii de lei, adică peste 17,5 mii de lei lunar. La acest venit se adaugă o pensie anuală de la Ministerul Afacerilor Interne de circa 40 de mii de lei.
Anul trecut, deputatul-sportiv a beneficiat și de un premiu în valoare de circa 20 de mii de lei, acordat de către Ministerul Educației, Cercetării și Științei.
Așadar, cu toate veniturile cumulate, Nicolae Juravschi a avut anul trecut un venit total de circa 454 de mii de lei, ceea ce ar echivala cu circa 38 de mii de lei lunar.
Lucia Juravschi a avut un venit de circa un milion 548 de mii de lei
Cel mai mare venit în casă l-a adus însă soția sa, Lucia Juravschi, angajată la Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova (CNOS), acolo unde Nicolae Juravschi deţine preşedinţia. De la Comitet, Lucia Juravschi a ridicat un salariu de peste 110 mii de lei. Aceasta a beneficiat și de salarii de la firma Luxomod SRL, Fundația Campionilor Olimpici, dar și de la Institutul Internațional de Management Imi-Nova.
Lucia Juravschi a avut și un venit de circa 230 de mii din deținerea cotelor-părți în capitalul social al firmei Luxomod SRL, afacere unde ea este co-fondatoare.
De cei mai mulți bani familia Juravschi a beneficiat de la darea în chirie a două imobile situate în centrul capitalei – peste un milion de lei.
Cu toate veniturile cumulate, în anul 2017, soția deputatului Juravschi a avut un venit de circa un milion 548 de mii de lei.
În declarația de avere și interese personale, deputatul Nicolae Juravschi indică aceleași bunuri imobile ca și în declarația precedentă: o casă în sectorul Centru al capitalei, un apartament și un spațiu comercial în același sector, dar și 85 de terenuri agricole situate în satele Romaneşti din raionul Străşeni şi Teleşeu din raionul Orhei. Aceste terenuri agricole au suprafaţa totală de circa 20 de hectare.
Deputat cu BMW X5 ”vechi” de 12 ani
Deputatul Nicolae Juravschi a inclus în declarația de avere și interese personale un autoturism de lux, BMW X5. Autoturismul este fabricat în anul 2007. Nu este clar dacă mașina îi aparține, deoarece la rubrica ”modul de dobândire”, deputatul indică informația ”alte contracte translative de posesie și de folosință”. Alesul poporului nu a vrut să spună cine este proprietarul acestei mașini, afirmând că acel autoturism de lux este vechi deja. ”Care BMW, care are de-acum 12 ani? Acolo e scris totul. E în folosință. Eu nu mai țin minte, este scris în acte”, ne-a spus deputatul.
Firme fără rulaj
Familia Juravschi are cote-părți în câteva firme. Nicolae Juravschi este fondatorul firmei Clubul Sportiv de Kaiac-canoe Olimp-Juravschi SRL, dar are acțiuni și în Societatea pe Acţiuni ”Satul Olimpic”.
Lucia Juravschi este co-fondatoare a Întreprinderii Mixte Agenţia de Presă SPORT-TIME S.R.L și deține jumătate din acțiuni la firma Luxomod SRL.
De fapt, din cele patru firme deținute de familia Juravschi, în declarația de avere este indicat doar venitul obținut din activitatea firmei Luxomod SRL. În cazul celorlalte întreprinderi, nu este indicat nici un venit.
Nicolae Juravschi a precizat pentru portalul Moldova Curată că cele trei firme nu funcționează. ”Acolo nu-i activitate deloc. Absolut deloc. Noi le-am făcut ca înainte, când se făceau firme, dar treabă - nimic. Rulaj nu a fost”, menționează deputatul.
Cu trei ani în urmă, familia Juravschi a luat un credit de 3,8 milioane de lei, bani pe care ar trebui să-i returneze până în anul 2025.
Nicolae Juravschi este campion olimpic. În anul 2011 a fost ales deputat pe lista Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM). În anul 2015 a părăsit partidul şi fracţiunea PLDM din Parlament, precizând că rămâne neafiliat. Anul trecut însă Nicolae Juravschi a aderat la Partidul Democrat din Moldova (PDM), împreună cu alți colegi liberali-democrați.
Lilia Zaharia
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Președintele CEC despre casa din România: „A fost o scă...
Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, recunoaște că a admis anumite erori atunci când și-a completat declarația de avere. Acestea se referă la o cotă parte deținută în cadrul unei societăți din România, precum și la un imobil amplasat în țara vecină. „Am depus deja o explicație în acest sens la Comisia Națională pentru Integritate prin care mi-am recunoscut vina”, a declarat oficialul într-un interviu pentru adevărul.ro, citat de unimedia.info.
Şeful DIP şi-a cumpărat apartament în Chişinău, după ce...
Directorul adjunct al Departamentului Instituții Penitenciare (DIP), Igor Guja, care exercită în prezent atribuțiile de director, a renunţat la o slujbă plătită cu aproximativ 35 de mii de lei pe lună, pentru o funcție cu o retribuție de trei ori mai mică. El a fost director la Agenţia Naţională de Transport Auto (ANTA) și spune că a acceptat să vină la DIP pentru echipă, deși va ridica un salariu de câteva ori mai mic.
Grigore Petrenco, singurul candidat în actualele aleger...
Fostul deputat comunist, Grigore Petrenco, candidează în aceste alegeri având deschis un dosar penal pentru fals în declarația de avere. Acest lucru nu l-a împiedicat să fie acceptat de Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat. Asta deoarece Codul Electoral prevede că doar cei care au condamnări definitive nestinse nu pot pretinde la funcția de deputat.
Un funcţionar din raionul Râşcani a luat un camion în...
Fostul director al Societăţii pe Acţiuni „Drumuri Râşcani”, Petru Tomuz, pe când era conducătorul acestei instituţii publice, a închiriat de la soţia sa un camion, plătindu-i circa 190 de mii de lei din bugetul public. Deşi Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat că a fost încălcat regimul juridic al conflictului de interese, fostul funcţionar nu va fi pedepsit, deoarece instituţiile de control interpretează legea în mod diferit.
Un dosar penal pornit în baza controlului CNI a ajuns î...
Urmărirea penală pe numele Silviei Volosatâi pentru fals în declarația de avere, pornită de Procuratura Anticorupție în baza faptelor descrise într-un articol de pe Moldova Curată, a fost finalizată, iar dosarul a ajuns în instanță.
Zece angajați la stat sunt investigați în prezent de că...
Deocamdată nici un funcționar public din Republica Moldova din cei 14 pe numele cărora au fost pornite cauze penale în ultimii 3 ani pentru îmbogățire ilicită nu a ajuns să fie condamnat. În două cazuri, urmărirea penală a fost încetată, iar alte două cauze au fost expediate în instanța de judecată. În prezent, 10 angajați la stat sunt bănuiți de îmbogățire ilicită. Asta reiese din datele Procuraturii Anticorupție, expuse într-o notă informativă la solicitarea portalului Moldova Curată.
Aici așteptăm comentariul tău!