Funcționarii din România își declară până și locurile de veci
Declarațiile de avere și proprietate pe care sunt obligați să le completeze funcționarii publici din România sunt atât de complexe, încât aceștia sunt nevoiți să indice chiar și bunuri cu caracter oarecum inedit.
Un magistrat de la Tribunalul București, Tudorel Gheorghe Zgondea, și-a trecut în declarația de avere chiar și locurile de veci pe care le-a cumpărat în 2008 și 2009. Acestea se regăsesc la rubrica „clădiri” și au câte 6,3 și, respectiv, doi metri pătrați, notează antena3.ro.
Alți judecători indică venituri obținute în urma câștigurilor la jocurile de noroc. Un magistrat de la Curtea de Apel Bucureşti, Petrică Arbănaş, a câștigat anul trecut 322 de lei la jocul „5 din 40”.
Bizar pare și ceea ce este indicat în declarația de avere a judecătoarei Elena Gabriela Bogasiu de la instanţa supremă. Aceasta deține şapte arme de vânătoare şi o panoplie în valoare de peste 5 000 de euro.
Bibelouri, brăţări cu diamante şi un televizor figurează în declaraţia de avere a unei judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Rodica Aida Popa dezvăluie că are un ceas de aur, bijuterii „Chopard”, „Cacharel”, brăţări, un inel cu diamante albe şi negre şi alte bijuterii în valoare de peste 23 de mii de euro. Judecătoarea a mai menţionat că are patru bibelouri - figurine, păsări, animale, în valoare de 5 406 euro. O altă magistrată de la Curtea de Apel Bucureşti, Cristina Carmen Craiu, a menţionat în declaraţia de avere bijuterii de familie şi ceasuri în valoare de 65 de mii de euro.
Și funcționarii publici de peste Prut, la fel ca unii din R. Moldova, au parte de cadouri generoase din partea rudelor. Mai mulți magistrați au indicat în declarațiile de avere că au primit bani sau imobile de la părinți.
Crina Vlaicu
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Directori de licee, sancționați de CNI
Cel puțin doi directori de licee din Chișinău au fost amendați pentru că nu au luat în serios obligația de a depune declarațiile de venituri și interese pentru anul 2012. Directoarea Liceului ”Vasile Vasilache”, Vera Bălănel, și Boris Volosatâi de la ”Gheorghe Asachi” au depus declarațiile abia după ce au fost citați la Comisia Națională de Integritate (CNI). Bălănel a plătit pentru întârziere o amendă de 1500 de lei, în timp ce Boris Volosatâi spune că nu ține minte dacă a plătit amenda sau nu, dar știe că a fost citat la CNI.
Fostul vicepreședinte al raionului Basarabeasca nu a de...
Vasile Guzun, care a deținut funcția de vicepreședinte al raionului Basarabeasca în perioada 2012-2014, nu a trecut în declarația de avere pentru anul 2013 toate veniturile familiei sale. Soția sa, Maria Guzun, este proprietară a unei firme de producție și comerț, SRL ”Cristal Alex”, înregistrată în 1997. Firma este specializată în comerțul cu amănuntul în magazine, în vânzarea produselor alimentare, a băuturilor și țigărilor.
Valeriu Saharneanu a pierdut procesul împotriva CNI, da...
Fostul deputat liberal-reformator, Valeriu Saharneanu, care a pierdut definitiv procesul cu CNI, nu va fi totuși sancționat pentru nedeclararea mai multor venituri și proprietăți. Asta pentru că Procuratura Generală a refuzat să deschidă un dosar penal pe acest caz. Hotărârea prin care Curtea Supremă a dat câștig de cauză definitiv Comisiei Naționale de Integritate (CNI) în acțiunea civilă intentată de Valeriu Saharneanu a intrat în vigoare la 19 august.
Deputatul Valeriu Saharneanu riscă să fie cercetat PENA...
Comisia Națională de Integritate (CNI) a constatat la 30 ianuarie curent că deputatul liberal-reformator Valeriu Saharneanu și-a ascuns o parte din proprietăți atunci când a întocmit declarația de avere. De asemenea, a încălcat norma legală și ministrul Finanțelor Anatol Arapu care a mers cu mașina de serviciu la nunta unui coleg din Guvern.
Bănăruc și Muruianu, cu averile „curate”
După un control ce a durat mai multe luni, Comisia Națională de Integritate (CNI) a ajuns la concluzia că atât secretarul adjunct al Guvernului, Eduard Bănăruc, cât și fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu, au declarațiile de avere în ordine.
Aici așteptăm comentariul tău!