Funcționarii din România își declară până și locurile de veci

Avere la vedere 13 septembrie 2013 539

Declarațiile de avere și proprietate pe care sunt obligați să le completeze funcționarii publici din România sunt atât de complexe, încât aceștia sunt nevoiți să indice chiar și bunuri cu caracter oarecum inedit.Un magistrat de la Tribunalul București, Tudorel Gheorghe Zgondea, și-a trecut în declarația de avere chiar și locurile de veci pe care le-a cumpărat în 2008 și 2009. Acestea se regăsesc la rubrica „clădiri” și au câte 6,3 și, respectiv, doi metri pătrați, notează antena3.ro.

Alți judecători indică venituri obținute în urma câștigurilor la jocurile de noroc. Un magistrat de la Curtea de Apel Bucureşti, Petrică Arbănaş, a câștigat anul trecut 322 de lei la jocul „5 din 40”.

Bizar pare și ceea ce este indicat în declarația de avere a judecătoarei Elena Gabriela Bogasiu de la instanţa supremă. Aceasta deține şapte arme de vânătoare şi o panoplie în valoare de peste 5 000 de euro.

Bibelouri, brăţări cu diamante şi un televizor figurează în declaraţia de avere a unei judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Rodica Aida Popa dezvăluie că are un ceas de aur, bijuterii „Chopard”, „Cacharel”, brăţări, un inel cu diamante albe şi negre şi alte bijuterii în valoare de peste 23 de mii de euro. Judecătoarea a mai menţionat că are patru bibelouri - figurine, păsări, animale, în valoare de 5 406 euro. O altă magistrată de la Curtea de Apel Bucureşti, Cristina Carmen Craiu, a menţionat în declaraţia de avere bijuterii de familie şi ceasuri în valoare de 65 de mii de euro.

Și funcționarii publici de peste Prut, la fel ca unii din R. Moldova, au parte de cadouri generoase din partea rudelor. Mai mulți magistrați au indicat în declarațiile de avere că au primit bani sau imobile de la părinți.

Crina VlaicuPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Donciu și-a făcut publică în sfârșit averea

Președintele Comisiei Naționale de Integritate (CNI), Anatolie Donciu, autoritatea care verifică declarațiile de avere și de interese ale demnitarilor, și-a plasat în sfârșit propriile declarații de avere și de proprietate pe site-ul instituției pe care o conduce.

16 mai 2013
568
Avere la vedere

Muruianu își construiește castel

Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu, nu rămâne în urma foștilor săi subalterni și își construiește un castel de toată frumusețea într-un cartier select din sectorul Buiucani al capitalei. În acte, casa aparține fiicei magistratului, vecinii însă afirmă că de construcție se ocupă judecătorul.

31 iulie 2013
1199
Avere la vedere

Copiii președintelui Curții de Apel Chișinău, cu afacer...

La câteva luni de la numirea în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău a lui Ion Pleșca, fiica studentă a acestuia a devenit proprietara unui depozit de fructe și legume din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni.

19 iunie 2013
570
Avere la vedere

Președintele CEC despre casa din România: „A fost o scă...

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, recunoaște că a admis anumite erori atunci când și-a completat declarația de avere. Acestea se referă la o cotă parte deținută în cadrul unei societăți din România, precum și la un imobil amplasat în țara vecină. „Am depus deja o explicație în acest sens la Comisia Națională pentru Integritate prin care mi-am recunoscut vina”, a declarat oficialul într-un interviu pentru adevărul.ro, citat de unimedia.info. 

15 august 2013
578