Funcționarii din România își declară până și locurile de veci

Avere la vedere 13 septembrie 2013 936

Declarațiile de avere și proprietate pe care sunt obligați să le completeze funcționarii publici din România sunt atât de complexe, încât aceștia sunt nevoiți să indice chiar și bunuri cu caracter oarecum inedit.Un magistrat de la Tribunalul București, Tudorel Gheorghe Zgondea, și-a trecut în declarația de avere chiar și locurile de veci pe care le-a cumpărat în 2008 și 2009. Acestea se regăsesc la rubrica „clădiri” și au câte 6,3 și, respectiv, doi metri pătrați, notează antena3.ro.

Alți judecători indică venituri obținute în urma câștigurilor la jocurile de noroc. Un magistrat de la Curtea de Apel Bucureşti, Petrică Arbănaş, a câștigat anul trecut 322 de lei la jocul „5 din 40”.

Bizar pare și ceea ce este indicat în declarația de avere a judecătoarei Elena Gabriela Bogasiu de la instanţa supremă. Aceasta deține şapte arme de vânătoare şi o panoplie în valoare de peste 5 000 de euro.

Bibelouri, brăţări cu diamante şi un televizor figurează în declaraţia de avere a unei judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Rodica Aida Popa dezvăluie că are un ceas de aur, bijuterii „Chopard”, „Cacharel”, brăţări, un inel cu diamante albe şi negre şi alte bijuterii în valoare de peste 23 de mii de euro. Judecătoarea a mai menţionat că are patru bibelouri - figurine, păsări, animale, în valoare de 5 406 euro. O altă magistrată de la Curtea de Apel Bucureşti, Cristina Carmen Craiu, a menţionat în declaraţia de avere bijuterii de familie şi ceasuri în valoare de 65 de mii de euro.

Și funcționarii publici de peste Prut, la fel ca unii din R. Moldova, au parte de cadouri generoase din partea rudelor. Mai mulți magistrați au indicat în declarațiile de avere că au primit bani sau imobile de la părinți.

Crina VlaicuPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Avere la vedere

Alianţa Anticorupţie solicită CNI să ia măsuri vizavi d...

După apariţia în presă a mai multor informaţii despre faptul că liderul liberalilor Mihai Ghimpu nu şi-a trecut în declaraţia de avere pentru anul 2012 un apartament achiziţionat la finele anului 2011 în plin centrul capitalei, membrii Alianţei Anticorupţie solicită Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) să verifice acest lucru şi să ia o decizie.

02 mai 2013
1207
Avere la vedere

Misterul pământurilor președintei Judecătoriei Briceni

Președintele Judecătoriei raionului Briceni, Viorica Caduc, este, cel puțin pe hârtie, cel mai împroprietărit magistrat din țară. În declarația sa de avere figurează 82 de terenuri, majoritatea agricole, procurate în special în ultimii ani.

14 noiembrie 2014
1147
Avere la vedere

Deputatul care dăruiește firme în Romania

Deputatul democrat Corneliu Dudnic, care a venit în Parlament în iulie 2015, după ce Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul, a rămas anul trecut fără afacerea sa din România. El deține acolo o firmă specializată în transportul rutier de mărfuri, „Nik Trade Company”, înregistrată în anul 2008, cu sediul la Constanța. Potrivit informației din catalogul „Pagini aurii” din România, la sfârșitul anului 2015 compania avea 11 angajați. Capitalul subscris al firmei era 200 de lei românești, iar cifra de afaceri, la 31 decembrie 2015, a fost de 2 114 286 lei românești.

21 noiembrie 2016
999
Avere la vedere

Averea lui Mihai Moldovanu, cercetată de CNI

Șeful Direcției sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Mihai Moldovanu, este suspectat de faptul că nu și-a inclus în declarația de avere toate bunurile, iar Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat procedura de control al averii acestuia.

08 august 2013
1190
Avere la vedere

Andrian Candu locuiește, de anul trecut, în apartamentu...

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a trecut cu traiul într-un apartament spațios ce aparține nașului său, Vladimir Plahotniuc, care este și președinte al Partidului Democrat. Candu indică acest lucru în declarația de avere pentru anul 2016. Locuința are o suprafață de peste 200 de metri pătrați și se află în centrul Chișinăului, în același bloc în care locuiește și familia Plahotniuc. 

11 august 2017
1147
Avere la vedere

Primele declarații de avere au apărut pe pagina web a A...

Autoritatea Națională de Integritate a început să publice primele declarații de venituri și interese personale pentru anul 2016 ale funcționarilor publici și demnitarilor de stat. Consilierul pentru relații cu presa al ANI, Eugen Vițu, a declarat pentru Moldova Curată că este vorba despre prima tranșă de documente care au fost transmise de ANI la 6 iulie 2017 firmei angajate special să le scaneze și să ascundă datele personale ale semnatarilor. 

01 august 2017
1085