Igor Dodon şi casele de bugetari

Interese la vedere 11 noiembrie 2016 918

Candidatul socialist la actualele alegeri prezidențiale, Igor Dodon, care a deținut până acum doar funcții publice, locuiește într-un imobil de milioane în municipiul Chişinău, iar atunci când a fost întrebat de presă de unde a luat bani pentru casă, a răspuns că a fost ajutat de părinţi şi a luat un credit. Unii locuitori ai satului de baştină al acestuia, Sadova, raionul Călaraşi, spun că mișcarea banilor ar fi fost pe sens invers: Igor Dodon a fost cel care a ajutat la repararea și renovarea casei părintești. Candidatul socialist și mama sa au refuzat să comenteze aceste afirmaţii.



Casa lui Igor Dodon situată în sectorul Buiucani din municipiul Chişinău

"Am luat credit de la Victoriabank, cu 8% anual. Am vândut apartamentul, am luat credit şi am procurat casa, şi mai am de întors încă până la un milion de lei. Acum trăim din banii soţiei, ai mei, avem şi părinţi care ne ajută cu bani. Am declarat public acest lucru. Da, am procurat casa de la o rudă, care a plecat peste hotare”, declara Igor Dodon în luna septembrie  2016 pentru Pro TV.

Casă de bugetar

Casa părintească a lui Igor Dodon din Sadova, Călăraşi

Reporterul Moldova Curată a mers în localitatea de baştină a lui Igor Dodon, iar unii săteni de aici au spus contrariul: socialistul a fost cel care şi-a ajutat părinţii la renovarea şi reconstrucţia casei. Situată pe un deal, casa părintească a candidatului iese în evidență în raport cu cele de alături: este înconjurată cu un gard de cărămidă, care se întinde pe câteva zeci de metri. Are două căi de acces prin două porți masive. Curtea este pavată, iar construcţia ce se vede în interior a fost renovată în ultimii ani. „Construcţia din ogradă este făcută de câţiva ani, pe când trăia tatăl său. Igoraş i-a ajutat să repare această clădire, la primul etaj e garaj, sus – e mansardă", spune un vecin.

Un alt locuitor de la Sadova afirmă că părinţii săi nu au avut afaceri. "Tatăl său a lucrat brigadier. Acum, la bătrâneţe, făceau vin şi-l vindeau. Dar nu te îmbogăţeşti cu vinul. Aţi văzut ce gard lung e construit? Dacă vă uitaţi aşa printre poartă, ograda e pavată toată”, spune un consătean al lui Igor Dodon, care a preferat să nu-i divulgăm identitatea. „Suntem într-un sat, deal cu deal s-ajunge, d-apoi om cu om”, argumentează bărbatul.

Casa din Sadova şi construcţiile accesorii sunt înregistrate la Cadastru pe numele mamei lui Igor Dodon. Ea a moștenit aceste bunuri după moartea soțului. Galina Dodon este profesoară de limba română, acum pensionară, dar continuă să muncească la gimnaziul din localitate. Mama candidatului nu a vrut să ne spună din ce surse a fost renovată casa pe care o deţine şi de unde a luat bani pentru a-şi ajuta fiul, motivând că se află la ore şi nu poate vorbi. După ce a fost întrebată când va fi disponibilă pentru o discuție, ea a închis, apoi nu a mai răspuns la telefon.

Igor Dodon ocoleşte presa

Am contactat și serviciul de presă al Partidului Socialiștilor, pentru a verifica dacă într-adevăr Igor Dodon și-a ajutat părinții, așa cum afirmă vecinii, și nu invers, cum a declarat el însuși. Carmena Lupei, reprezentanta serviciului de presă a Partidului Socialiștilor,a promis că Igor Dodon va veni cu o opinie, însă ulterior nu a mai răspuns mesajelor și apelurilor telefonice.

Recent, Igor Dodon a refuzat să acorde un interviu publicaţiei „Ziarul de Gardă”, iar în primul tur al campaniei electorale nu s-a prezentat la unele dezbateri televizate, fiind reprezentat de deputaţi socialişti.

Lilia Zaharia

Gardul casei părinteşti a lui Igor Dodon

Casa din orgada părintească a lui Igor Dodon



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Drumuri „dubioase” la Durlești

Angajatul unei întreprinderi municipale este acuzat că și-ar fi construit drum de acces spre casa pe care și-a ridicat-o într-un cartier de elită din Durlești, suburbie a capitalei, folosind utilajul și materialele firmei. Potrivit unor calcule, construcția unui astfel de drum despre care primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, afirmă că ar avea 500 de metri lungime, costă aproximativ un milion de lei. Poliția investighează cazul, bănuind că acțiunile bărbatului au fost acoperite de conducerea instituției și a cerut autorităților municipale să deschidă o anchetă de serviciu.

03 iulie 2013
336
Interese la vedere

Viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, verificat pentru...

După ce acum trei săptămâni a constatat că viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, se află în conflict de interese, întrucât soţia sa este angajată într-o direcţie a Primăriei, la scurt timp Comisia Națională de Integritate (CNI) a fost pornit un nou control. De această dată, CNI va verifica dacă Nistor Grozavu s-a aflat în conflict de interese atunci când a luat o decizie în privinţa firmei fiului său. Viceprimarul respinge acuzaţiile şi spune că ar fi vorba despre o comandă politică.

20 octombrie 2015
320
Interese la vedere

PREȘEDINTELE JUDECĂTORIEI RÂȘCANI ȘI-A CONCEDIAT CUMNAT...

Președintele Judecătoriei sectorului Râșcani din municipiul Chișinău, Oleg Melniciuc, și-a concediat marți, 11 noiembrie, cumnata, la câteva ore după ce cazul său a fost discutat de membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Melniciuc a angajat-o în luna iulie pe sora soției sale, Ludmila Bobeică, în funcția de grefieră la instanța pe care o conduce.

12 noiembrie 2014
312
Interese la vedere

Şefa interimară de la DETS Buiucani deţine maşini a c...

Familia Veronicăi Solomiţchi, şefa interimară a Direcţiei Educaţie, Tineret şi Sport a sectorului Buiucani, municipiul Chişinău, a cumpărat într-un singur an trei unităţi de transport. Valoarea maşinilor este mai mare decât venitul anual obţinut de titulară şi soţul acesteia. Funcţionara nu a explicat din ce surse le-a cumpărat, motivând că asemenea informaţii nu se oferă la telefon şi a sugerat reporterului Moldova Curată să se programeze în audienţă. Ea are ore de audienţă o dată în săptămână.

30 noiembrie 2016
455