Încă o tergiversare! Nu a fost aleasă conducerea Autorității Naționale de Integritate

Arhiva 31 iulie 2017 1001

Nici în ședința de astăzi, 31 iulie 2017, nu a fost ales președintele și vicepreședintele ANI. Din cei patru candidați înscriși în concurs, membrii Consiliului de Integritate din cadrul ANI au stabilit că doar dosarul lui Victor Strătilă a fost complet. Concursul a fost prejungit cu zece zile.



La un an de la constituirea ANI, activitatea instituției este în continuare paralizată, deoarece nu are președinte și vicepreședinte.

Pentru aceste două poziții au candidat trei angajaţi ai fostei Comisii Naţionale de Integritate (CNI): Anatolie Donciu şi Victor Strătilă, respectiv, preşedinte şi vicepreşedinte în exerciţiu ai ANI, dar şi Lilian Chişcă, şeful Direcţiei control, venituri şi proprietate din cadrul aceleiaşi instituţii. Pentru funcţia de preşedinte al ANI candidează şi Teodor Cîrnaţ, actual membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În ședința de astăzi, membrii Consiliului de Integritate al ANI au constatat că doar dosarul lui Victor Strătilă este complet, restul dosarelor conținând acte expirate sau documente nesemnate. Bunăoară, Teodor Cîrnaț a prezentat copia buletinului de identitate de pe un document expirat.

Membrii CI au decis să prelungească cu zece zile concursul pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte al ANI.

Lilia Zaharia



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Lipsa de transparență în procesele de privatizare și de...

”În Republica Moldova avem o situație alarmantă, inadecvată și neconformă standardelor internaționale în ce privește asigurarea transparenței în procesul de achiziții publice și privatizare a proprietății statului. Acest lucru ridică la maxim riscul de corupție, duce la lipsa încasărilor la bugetul public, stimulează dezvoltarea competiției neloiale și a tendințelor monopoliste și, în ultimă instanţă, duce şi la majorarea prețurilor pentru consumatori", a declarat astăzi, în cadrul unei dezbateri publice, președintele Consiliului Național de Participare (CNP), Sergiu Ostaf.

24 iulie 2014
794
Arhiva

Profil candidat: Maria Culeșov

Integritatea în activitatea politică

09 februarie 2019
1104
Arhiva

Contractele de achiziţionare a pâinii semnate de primar...

Comisia Naţională de Integritate (CNI) s-a autosesizat în baza unui articol publicat în luna februarie pe www.moldovacurata.md şi a constatat că primarul oraşului Ialoveni, Gheorghe Caracuian, a încălcat regimul conflictului de interese. Moldova Curată a descoperit că Primăria a cumpărat pâine pentru grădiniţele din localitate de la firma condusă de ginerele primarului. Astfel, Gheorghe Caracuian urmează să fie sancţionat contravenţional, iar contractul de achiziţie a pâinii ar putea fi anulat.

05 iunie 2014
874
Arhiva

Șefa Direcției Cultură a autonomiei găgăuze: „Nu am act...

Șefa Direcției Cultură a Executivului autonomiei găgăuze, Marina Semionova, despre care jurnaliștii din regiune au scris că ar avea o activitate paralelă cu cea de funcționar public, susține că nu defășoară activități de antreprenoriat. Ea afirmă că într-adevăr a prestat servicii de regizare și moderare a ceremoniilor până a veni în funcția publică, adică acum un an și jumătate. Portalul regional Nokta.md a publicat un video preluat de pe Facebook, în care ar apărea Marina Semionova moderând o nuntă. Un expert anticorupție spune că legislația ar permite funcționarilor prestarea unor servicii în afara orelor de program. Portalul Moldova Curată va sesiza Autoritatea Națională de Integritate să verifice această situație.

09 august 2018
812
Arhiva

Un deputat din autonomia găgăuză intenţionează să modif...

Ivan Burgudji, deputat în Adunarea Populară a autonomiei găgăuze, iniţiază în regiune consultări publice cu scopul de a modifica câteva prevederi din Codul Electoral al autonomiei găgăuze. Deputatul vrea ca numărul de circumscripţii electorale să fie redus: de la 35, câte sunt în prezent, la cinci, dar să fie schimbată şi procedura de alegere a deputaţilor. Burgudji spune că amendamentele ar fi cerute de Curtea Supremă de Justiţie (CSJ), care obligă Adunarea Populară să ajusteze legislaţia electorală la articolul 38 din Constituţie. Argumentul este combătut de Curte.

05 iulie 2016
816
Arhiva

Profil candidat: Vasile Costin

Integritatea în activitatea politică

08 februarie 2019
1371