Noul șef de cabinet al Ruxandei Glavan a dobândit trei apartamente în şapte ani

Interese la vedere 19 august 2015 949
Victor Savin

Noul șef de cabinet al ministrului Sănătății, Victor Savin, a dobândit în şapte ani trei apartamente, chiar dacă a deținut funcții de bugetar. În afară de aceste imobile, medicul mai deține un garaj, un autoturism Mercedes și câteva conturi bancare cu sute de mii de lei. Funcționarul spune că a adunat averile doar din salariile câștigate din funcțiile publice pe care le-a deținut. Ultima declarație de avere care a fost făcută publică este pentru anul 2013 și arată că Victor Savin a cumpărat, cam o dată la trei ani, câte un apartament. Astfel, în anul 2003 a devenit posesor al unui apartament de 55,3 metri pătrați, în 2006 – a cumpărat un alt apartament – de 74 metri pătrați, iar în anul 2010 s-a mai făcut cu un apartament de 94 de metri pătrați. Medicul deține și un garaj cumpărat în anul 2001. Ultimele două sunt apartamente noi. ”Primul apartament l-am procurat în urma privatizării pe bonuri patrimoniale. Pe urmă împreună cu soția am procurat prin ipotecă un apartament pentru un fiu. Apoi, când s-a căsătorit și al dolea fiu și au apărut nepoții, aveam nevoie de spațiu, am mai cumpărat un apartament pentru noi, în el locuiesc eu acum, pe strada Alba Iulia”, a explicat Victor Savin. 

Victor Savin: ”Totul e acumulat din salariile mele și ale soției”

Nici pe conturile bancare ale sale nu sunt sume de neglijat. Medicul a indicat că în anul 2013 deținea pe 3 conturi 170 de mii de lei și peste 2 mii de euro. Asta în condițiile în care salariul său anual din funcția de director al Spitalului nr. 1 din Chișinău a constituit 162 de mii de lei, iar din pensie și din colaborări a mai obținut în jur de 72 de mii de lei. 

Chiar dacă această avere pare destul de frumoasă pentru un bugetar, Victor Savin spune că a acumulat-o din salariul său și al soției. ”De 18 ani sunt în funcție publică. Și totul am fost obligat să declar. Am avut salariu destul de bunișor, și eu și soția, care a fost până acum 2 ani lector la Universitatea de Medicină. Da, am avut economii, acum am scos banii de pe conturi, toţi fug din Banca de Economii, am retras şi eu banii”, ne-a mai spus consilierul ministrului Sănătății.

A vrut să schimbe un Mercedes E 200 pe un BMW X3

Nici de mașini Victor Savin nu a dus lipsă. În anul 2013 a vândut un Mercedes C-200, produs în anul 2008, cu 276 de mii de lei, și a cumpărat un BMW X3. Până la urmă, tot cu un Mercedes s-a ales. ”În anul 2013 am vândut Mercedesul și am cumpărat BMW-ul de la o firmă care vindea mașini la mâna a doua. La scurt timp am văzut că autoturismul are un defect, așa că l-am returnat firmei și mi-am luat un alt Mercedes, pe care îl conduc și acum. Eu întotdeauna am avut mașină. Asta e a 6-a. Eu le schimb, ca să fie cât de cât lucrative, nu îmi cumpăr mașini noi”, mai spune consilierul.  

Victor Savin a fost numit șef al cabinetului ministrului Sănătății pe 12 august. Până atunci, timp de 8 ani a deținut funcția de director al Spitalului nr. 1 din Chișinău. Anterior a deținut și funcția de șef al Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, iar din 2007, timp de 4 ani, a fost consilier municipal pe lista Alianței Moldova Noastră. 

Viorica ManolePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Directorul AEE a cerut despăgubiri de un leu de la CNI...

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Mihail Stratan, pierde deja a doua luptă cu CNI, în încercarea de a dovedi că nu s-a aflat în conflict de interese atunci când firma sa a livrat echipament instituției pe care o conduce. Atât Judecătoria sectorului Râșcani, cât și Curtea de Apel Chișinău au confirmat că actul prin care Comisia Națională de Integritate a constatat că Mihail Stratan s-a aflat în conflict de interese este bazat pe temeiuri legale. Stratan se consideră însă defăimat și a cerut despăgubiri de la CNI.

25 iulie 2016
1189
Interese la vedere

La Ungheni, talentele sunt selectate pe criterii de rud...

După ce Moldova Curată a publicat, luna trecută, un material în care relata despre faptul că rude şi amici ai unor funcţionari publici din raionul Ungheni au vizitat Lituania, deplasarea fiind achitată din bani publici, câţiva cititori din Ungheni ne-au informat despre o altă vizită ale autorităţilor raionale în străinătate. Astfel, în vara anului trecut, o delegaţie din raionul Ungheni a vizitat acelaşi oraş lituanian, Moletai, grupul fiind constituit din zece persoane, inclusiv soţia şi cele două fiice ale preşedintelui raionului Ungheni, Iurie Toma. Demnitarul susţine că nu el a fost responsabil de selectarea participanţilor.

01 octombrie 2013
976
Interese la vedere

Soacra şi nora, în funcţii de conducere la Şcoala de bo...

Directoarea Şcolii sportive republicane de box din satul Grimăncăuţi, raionul Briceni, şi-a angajat nora în funcţia de director adjunct, motivând că locul era vacant şi că nu se găsea un specialist potrivit. Comisia Naţională de Integritate (CNI) a decis că directoarea s-a condus de interesele personale, aşa că va cere instanţei de judecată anularea ordinului de angajare.

24 septembrie 2014
1286
Interese la vedere

Doi conducători se angajau reciproc în funcții de adju...

Fostul director al Casei Republicane de Cultură şi Creaţie Artistică a Tineretului Studios, care a fost reorganizată recent în Centrul Național de Educație prin Artă, și adjunctul acestuia sunt suspectați ca ar fi ocupat simultan timp de mai mulți ani, câte două funcții incompatibile. Cei doi spun însă că nu au făcut decât să încerce să își suplimenteze veniturile și că nu au comis nimic ilegal. 

14 august 2015
1131
Interese la vedere

Un ministru a încercat să-și asigure viitorul profitând...

Centrul Național de Integritate (CNI) a depistat existența conflictului de interese în acțiunile a doi demnitari publici. Este vorba despre ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, și directorul SA „Termocom”, Mihai Cernei.

31 mai 2013
1136
Interese la vedere

Primar cu dosare penale, în conflict cu o firmă concure...

Primarul satului Trifăuți, raionul Soroca, Gheorghe Todireanu, este cercetat penal pentru fals în declaraţii şi pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, după ce a fost verificat doi ani la rând de Comisia Națională de Integritate (CNI). În ambele cazuri, în 2014 şi în 2015, Comisia a descoperit bunuri nedeclarate. Potrivit ultimului act de constatatre al CNI, primarul nu a declarat 22 de terenuri agricole, cu o suprafață totală de aproape 19 hectare. Totuși, Gheorghe Todireanu a indicat cea mai mare parte a terenurilor pe care le deține - peste 100 de hectare. El a ajuns în vizorul CNI în urma unui conflict cu o firmă agricolă care arendează terenuri în aceeași localitate.

08 martie 2016
1354