Noul șef de cabinet al Ruxandei Glavan a dobândit trei apartamente în şapte ani

Interese la vedere 19 august 2015 994
Victor Savin

Noul șef de cabinet al ministrului Sănătății, Victor Savin, a dobândit în şapte ani trei apartamente, chiar dacă a deținut funcții de bugetar. În afară de aceste imobile, medicul mai deține un garaj, un autoturism Mercedes și câteva conturi bancare cu sute de mii de lei. Funcționarul spune că a adunat averile doar din salariile câștigate din funcțiile publice pe care le-a deținut. 



Ultima declarație de avere care a fost făcută publică este pentru anul 2013 și arată că Victor Savin a cumpărat, cam o dată la trei ani, câte un apartament. Astfel, în anul 2003 a devenit posesor al unui apartament de 55,3 metri pătrați, în 2006 – a cumpărat un alt apartament – de 74 metri pătrați, iar în anul 2010 s-a mai făcut cu un apartament de 94 de metri pătrați. Medicul deține și un garaj cumpărat în anul 2001. Ultimele două sunt apartamente noi. ”Primul apartament l-am procurat în urma privatizării pe bonuri patrimoniale. Pe urmă împreună cu soția am procurat prin ipotecă un apartament pentru un fiu. Apoi, când s-a căsătorit și al dolea fiu și au apărut nepoții, aveam nevoie de spațiu, am mai cumpărat un apartament pentru noi, în el locuiesc eu acum, pe strada Alba Iulia”, a explicat Victor Savin. 

Victor Savin: ”Totul e acumulat din salariile mele și ale soției”

Nici pe conturile bancare ale sale nu sunt sume de neglijat. Medicul a indicat că în anul 2013 deținea pe 3 conturi 170 de mii de lei și peste 2 mii de euro. Asta în condițiile în care salariul său anual din funcția de director al Spitalului nr. 1 din Chișinău a constituit 162 de mii de lei, iar din pensie și din colaborări a mai obținut în jur de 72 de mii de lei. 

Chiar dacă această avere pare destul de frumoasă pentru un bugetar, Victor Savin spune că a acumulat-o din salariul său și al soției. ”De 18 ani sunt în funcție publică. Și totul am fost obligat să declar. Am avut salariu destul de bunișor, și eu și soția, care a fost până acum 2 ani lector la Universitatea de Medicină. Da, am avut economii, acum am scos banii de pe conturi, toţi fug din Banca de Economii, am retras şi eu banii”, ne-a mai spus consilierul ministrului Sănătății.

A vrut să schimbe un Mercedes E 200 pe un BMW X3

Nici de mașini Victor Savin nu a dus lipsă. În anul 2013 a vândut un Mercedes C-200, produs în anul 2008, cu 276 de mii de lei, și a cumpărat un BMW X3. Până la urmă, tot cu un Mercedes s-a ales. ”În anul 2013 am vândut Mercedesul și am cumpărat BMW-ul de la o firmă care vindea mașini la mâna a doua. La scurt timp am văzut că autoturismul are un defect, așa că l-am returnat firmei și mi-am luat un alt Mercedes, pe care îl conduc și acum. Eu întotdeauna am avut mașină. Asta e a 6-a. Eu le schimb, ca să fie cât de cât lucrative, nu îmi cumpăr mașini noi”, mai spune consilierul.  

Victor Savin a fost numit șef al cabinetului ministrului Sănătății pe 12 august. Până atunci, timp de 8 ani a deținut funcția de director al Spitalului nr. 1 din Chișinău. Anterior a deținut și funcția de șef al Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, iar din 2007, timp de 4 ani, a fost consilier municipal pe lista Alianței Moldova Noastră. 

Viorica Manole



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Judecătorii demisionează ca să nu piardă indemnizațiile...

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a examinat în această săptămână 16 cereri de demisie depuse de judecători, cifra fiind un record absolut. Alte 14 cereri au fost depuse și acceptate de la începutul acestui an. Majoritatea magistraților care demisionează vor împlini în curând 65 de ani, care este plafonul de vârstă până la care un judecător se poate afla în funcție. Surse din cadrul CSM spun că motivul este un proiect de lege, adoptat vineri, 4 aprilie, în prima lectură, care schimbă modalitatea de calcul a pensiilor și indemnizațiilor unice pe care le primesc judecătorii atunci când pleacă onorabil din sistem. Dacă va fi votat și în lectura a doua, proiectul va reduce substanțial pensiile magistraților și indemnizația. Așa că cei care demisionează acum, chiar dacă majoritatea neagă acest lucru, vor să mai prindă vechea modalitate de calcul și să beneficieze de pensie mare, de câteva mii de lei.

11 aprilie 2014
992
Interese la vedere

Iazul satului Clocuşna arendat de soţia primarului

Ruslan Goreacii, primarul satului Clocuşna din raionul Ocniţa, a semnat un contract cu soţia sa, prin care a dat în arendă iazul satului cu suprafaţa de peste trei hectare pe o perioadă de 29 de ani. Comisia Naţională de Integritate (CNI) a stabilit că primarul a încălcat regimul juridic al conflictului de interese. După constatarea acestei abateri, contractul de arendă ar putea fi anulat, fapt ce îl nemulţumeşte pe alesul local din Clocuşna care spune că a investit mulţi bani în acest iaz.

27 noiembrie 2015
2227
Interese la vedere

Cazul primarului orașului Ialoveni, discutat astăzi la...

La şedinţa de astăzi a Comisiei Naționale de Integritate (CNI) vor fi discutate cazurile a 4 persoane cu funcții publice despre care a scris Moldova Curată. Este vorba despre Gheorghe Caracuian, primar al orașului Ialoveni, Victor Bogatico, primar al orașului Râșcani, Valentina Garașciuc, şefa Serviciului Relaţii Funciare şi Cadastru (SRFC) din cadrul Consiliului Raional Râşcani, și Ștefan Urâtu, vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Ei sunt bănuiți de încălcarea regimului conflictului de interese, iar reprezentantul CEC – de încălcarea regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății, pentru anul 2012, și celui al incompatibilităților și restricțiilor funcției deținute.

22 mai 2014
915
Interese la vedere

Dosar penal secret privind achizițiile publice la Depar...

Modul în care Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) din cadrul Ministerului Justiției  a efectuat achiziţii în anul 2012, pe vremea când instituția era condusă de actualul viceministru de Interne, Veaceslav Ceban, este investigat în cadrul unui dosar penal, deschis de Centrul Național Anticorupție (CNA) încă acum un an și jumătate. Despre acest dosar însă organele de drept se feresc să vorbească.

24 iulie 2014
984
Interese la vedere

Conflictul de interese în Fondul Ecologic

Un singur funcționar a fost pedepsit de CNI

29 aprilie 2013
1079
Interese la vedere

Șeful CNA și-a declarat veniturile: a avut în 2013 un...

În declarația de avere pentru anul trecut, plasată pe pagina web a Centrului Național Anticorupție (CNA), directorul instituției, Viorel Chetraru, anunță că a ridicat un salariu de circa 238 de mii de lei, ceea ce ar însemna aproape 20 de mii de lei lunar, iar soţia acestuia - peste 116 mii de lei. Un salariu ce depășește 10 mii de lei a avut și directorul adjunct al Centrului, Vadim Cojocaru, a cărui declarație tot a apărut pe pagina web a CNA.

28 martie 2014
1254