Noul șef de cabinet al Ruxandei Glavan a dobândit trei apartamente în şapte ani

Interese la vedere 19 august 2015 367
Victor Savin

Noul șef de cabinet al ministrului Sănătății, Victor Savin, a dobândit în şapte ani trei apartamente, chiar dacă a deținut funcții de bugetar. În afară de aceste imobile, medicul mai deține un garaj, un autoturism Mercedes și câteva conturi bancare cu sute de mii de lei. Funcționarul spune că a adunat averile doar din salariile câștigate din funcțiile publice pe care le-a deținut. Ultima declarație de avere care a fost făcută publică este pentru anul 2013 și arată că Victor Savin a cumpărat, cam o dată la trei ani, câte un apartament. Astfel, în anul 2003 a devenit posesor al unui apartament de 55,3 metri pătrați, în 2006 – a cumpărat un alt apartament – de 74 metri pătrați, iar în anul 2010 s-a mai făcut cu un apartament de 94 de metri pătrați. Medicul deține și un garaj cumpărat în anul 2001. Ultimele două sunt apartamente noi. ”Primul apartament l-am procurat în urma privatizării pe bonuri patrimoniale. Pe urmă împreună cu soția am procurat prin ipotecă un apartament pentru un fiu. Apoi, când s-a căsătorit și al dolea fiu și au apărut nepoții, aveam nevoie de spațiu, am mai cumpărat un apartament pentru noi, în el locuiesc eu acum, pe strada Alba Iulia”, a explicat Victor Savin. 

Victor Savin: ”Totul e acumulat din salariile mele și ale soției”

Nici pe conturile bancare ale sale nu sunt sume de neglijat. Medicul a indicat că în anul 2013 deținea pe 3 conturi 170 de mii de lei și peste 2 mii de euro. Asta în condițiile în care salariul său anual din funcția de director al Spitalului nr. 1 din Chișinău a constituit 162 de mii de lei, iar din pensie și din colaborări a mai obținut în jur de 72 de mii de lei. 

Chiar dacă această avere pare destul de frumoasă pentru un bugetar, Victor Savin spune că a acumulat-o din salariul său și al soției. ”De 18 ani sunt în funcție publică. Și totul am fost obligat să declar. Am avut salariu destul de bunișor, și eu și soția, care a fost până acum 2 ani lector la Universitatea de Medicină. Da, am avut economii, acum am scos banii de pe conturi, toţi fug din Banca de Economii, am retras şi eu banii”, ne-a mai spus consilierul ministrului Sănătății.

A vrut să schimbe un Mercedes E 200 pe un BMW X3

Nici de mașini Victor Savin nu a dus lipsă. În anul 2013 a vândut un Mercedes C-200, produs în anul 2008, cu 276 de mii de lei, și a cumpărat un BMW X3. Până la urmă, tot cu un Mercedes s-a ales. ”În anul 2013 am vândut Mercedesul și am cumpărat BMW-ul de la o firmă care vindea mașini la mâna a doua. La scurt timp am văzut că autoturismul are un defect, așa că l-am returnat firmei și mi-am luat un alt Mercedes, pe care îl conduc și acum. Eu întotdeauna am avut mașină. Asta e a 6-a. Eu le schimb, ca să fie cât de cât lucrative, nu îmi cumpăr mașini noi”, mai spune consilierul.  

Victor Savin a fost numit șef al cabinetului ministrului Sănătății pe 12 august. Până atunci, timp de 8 ani a deținut funcția de director al Spitalului nr. 1 din Chișinău. Anterior a deținut și funcția de șef al Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, iar din 2007, timp de 4 ani, a fost consilier municipal pe lista Alianței Moldova Noastră. 

Viorica ManolePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Curtea Constituțională are autoturism nou, cumpărat cu...

Trei mașini de model Skoda Octavia care aparțineau Curții Constituționale din Moldova (CC) au fost date la trei primării din raionul Orhei. În schimb, parcul de mașini al Curții s-a îmbogățit cu un alt autoturism de model Skoda Superb, care a costat aproape jumătate de milion de lei.

20 iulie 2018
483
Interese la vedere

Doi magistrați au obligat Primăria să le dea apartamen...

Unii judecători din Chișinău profită de lege și cer locuințe gratuite de la stat, chiar dacă au apartamente sau case somptuoase care le depășesc vădit veniturile. Responsabilii de la Primărie afirmă că magistrații obligă prin judecată autoritățile locale să îi asigure cu spațiu locativ. Chiar dacă înainte de a le fi eliberat un bon de repartiție, judecătorii trebuie să prezinte documente care demonstrează că nu dețin alte spații locative, în cel puțin două cazuri descoperite de Moldova Curată, această regulă a fost neglijată.

31 martie 2014
411
Interese la vedere

Interesele ascunse ale membrilor Consiliului de Observa...

Majoritatea membrilor Consiliului de Observatori al Companiei Publice Teleradio–Moldova (TRM) refuză să-şi facă publice declaraţiile de interese personale. Ei au votat recent o hotărâre prin care au decis să nu publice declaraţiile pe pagina web a TRM.

16 aprilie 2015
373
Interese la vedere

Fratele și sora au prejudiciat o întreprindere de stat...

Conflict de interese la Edineț. Directorul şi contabila întreprinderii municipale „Apă Canal” din Edineţ au fost condamnați de Curtea de Apel Bălți la 9 și, respectiv, 8 ani de închisoare, după ce au prejudiciat bugetul companiei cu aproape jumătate de milion de lei.

20 mai 2013
356