Noul șef de cabinet al Ruxandei Glavan a dobândit trei apartamente în şapte ani

Interese la vedere 19 august 2015 567
Victor Savin

Noul șef de cabinet al ministrului Sănătății, Victor Savin, a dobândit în şapte ani trei apartamente, chiar dacă a deținut funcții de bugetar. În afară de aceste imobile, medicul mai deține un garaj, un autoturism Mercedes și câteva conturi bancare cu sute de mii de lei. Funcționarul spune că a adunat averile doar din salariile câștigate din funcțiile publice pe care le-a deținut. Ultima declarație de avere care a fost făcută publică este pentru anul 2013 și arată că Victor Savin a cumpărat, cam o dată la trei ani, câte un apartament. Astfel, în anul 2003 a devenit posesor al unui apartament de 55,3 metri pătrați, în 2006 – a cumpărat un alt apartament – de 74 metri pătrați, iar în anul 2010 s-a mai făcut cu un apartament de 94 de metri pătrați. Medicul deține și un garaj cumpărat în anul 2001. Ultimele două sunt apartamente noi. ”Primul apartament l-am procurat în urma privatizării pe bonuri patrimoniale. Pe urmă împreună cu soția am procurat prin ipotecă un apartament pentru un fiu. Apoi, când s-a căsătorit și al dolea fiu și au apărut nepoții, aveam nevoie de spațiu, am mai cumpărat un apartament pentru noi, în el locuiesc eu acum, pe strada Alba Iulia”, a explicat Victor Savin. 

Victor Savin: ”Totul e acumulat din salariile mele și ale soției”

Nici pe conturile bancare ale sale nu sunt sume de neglijat. Medicul a indicat că în anul 2013 deținea pe 3 conturi 170 de mii de lei și peste 2 mii de euro. Asta în condițiile în care salariul său anual din funcția de director al Spitalului nr. 1 din Chișinău a constituit 162 de mii de lei, iar din pensie și din colaborări a mai obținut în jur de 72 de mii de lei. 

Chiar dacă această avere pare destul de frumoasă pentru un bugetar, Victor Savin spune că a acumulat-o din salariul său și al soției. ”De 18 ani sunt în funcție publică. Și totul am fost obligat să declar. Am avut salariu destul de bunișor, și eu și soția, care a fost până acum 2 ani lector la Universitatea de Medicină. Da, am avut economii, acum am scos banii de pe conturi, toţi fug din Banca de Economii, am retras şi eu banii”, ne-a mai spus consilierul ministrului Sănătății.

A vrut să schimbe un Mercedes E 200 pe un BMW X3

Nici de mașini Victor Savin nu a dus lipsă. În anul 2013 a vândut un Mercedes C-200, produs în anul 2008, cu 276 de mii de lei, și a cumpărat un BMW X3. Până la urmă, tot cu un Mercedes s-a ales. ”În anul 2013 am vândut Mercedesul și am cumpărat BMW-ul de la o firmă care vindea mașini la mâna a doua. La scurt timp am văzut că autoturismul are un defect, așa că l-am returnat firmei și mi-am luat un alt Mercedes, pe care îl conduc și acum. Eu întotdeauna am avut mașină. Asta e a 6-a. Eu le schimb, ca să fie cât de cât lucrative, nu îmi cumpăr mașini noi”, mai spune consilierul.  

Victor Savin a fost numit șef al cabinetului ministrului Sănătății pe 12 august. Până atunci, timp de 8 ani a deținut funcția de director al Spitalului nr. 1 din Chișinău. Anterior a deținut și funcția de șef al Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, iar din 2007, timp de 4 ani, a fost consilier municipal pe lista Alianței Moldova Noastră. 

Viorica ManolePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Vladimir Molojen, după un an, achitat și de Curtea de A...

Fostul ministru al Dezvoltării Informaționale în cadrul guvernării comuniste (2005-2008), Vladimir Molojen, care, atunci când era în funcție, aflându-se în conflict de interese, a încheiat cu firma familiei sale contracte de milioane de lei, a fost achitat și de către Curtea de Apel. Hotărârea de a respinge recursul procurorului și de a lăsa în vigoare sentința de achitare a Judecătoriei Buiucani a fost pronunțată pe 29 noiembrie, la un an de la hotărârea primei instanțe. 

05 decembrie 2016
809
Interese la vedere

Vatra familiei Bobeica

Timp de doi ani, primarul orăşelului Vatra, Ion Bobeica, a fost coleg de serviciu cu fiica sa, ea fiind angajată de acesta în calitate de specialist în cadrul contabilităţii. Alesul local motivează că şi-a angajat propria fiica din cauza lipsei de specialişti. Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat procedura de control pe acest caz, urmând să verifice dacă primarul a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

17 septembrie 2013
789
Interese la vedere

Soţia primarului - contabilă la primărie

Primarul comunei Jora de Mijloc din raionul Orhei şi-a angajat soţia la primărie în funcţia de contabil. Conducătorul localităţii susţine că a făcut acest lucru, deoarece instituţia ducea lipsă de cadre.

12 decembrie 2013
586
Interese la vedere

Tudor Șoitu: „Instituțiile de stat au probleme grave de...

Vicepreședintele Curții de Conturi (CC), Tudor Șoitu, explică într-un interviu pentru Moldova Curată cât de integre sunt instituțiile de stat din R. Moldova și care sunt principalele hibe din activitatea CC.

05 iulie 2014
852