Oleg Efrim, avocat care reprezintă Guvernul în Consiliul de Integritate

Arhiva 23 iunie 2017 903

Fostul ministru al Justiției, Oleg Efrim, în prezent avocat, este noul reprezentant al Guvernului în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate. Locul tămăsese vacant după ce Victoria Iftodi a ales funcția de judecător al Curții Constituționale.



Oleg Efrim a fost ministru până în anul 2015, când a demisionat Cabinetul Chiril Gaburici. În declarația de avere depusă la plecarea din funcție, Efrim a indicat că deține un apartament care valorează peste jumătate de milion de lei, o treime dintr-un alt apartament și o casă primită prin moștenire. În anul 2015 a câștigat din activitatea de avocat 190 630 de lei. De asemenea, Oleg Efrim este profesor la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova și manager-partener al Casei de Avocatură "Efrim, Roșca și Avocații".

Potrivit declarației de avere, soția sa deține o cotă de participare de 45% în societatea "Legal4Business", unde unul dintre cofondatori este fostul premier Chiril Gaburici. Această societate deține portalul de știri juridice Bizlaw.md. De asemenea, potrivit declarației de avere a lui Oleg Efrim, soția sa este co-fondatoare și la "Elvicom-Impex" SRL, specializată, potrivit Camerei Înregistrării de Stat, în comerțul cu amănuntul al pieselor și accesorilor pentru autovehicule. 

Întrebat de Moldova Curată de ce a decis să facă parte din CI și de ce anume din partea Guvernului, Oleg Efrim a răspuns scurt că a văzut anunțul și a decis să candideze.

Consiliul de Integritate este format din 7 membri, care activează fără remunerare. CI urmează să aleagă președintele și vicepreședintele ANI, instituție aflată, în prezent, la etapa de constituire. Ea este succesoarea fostei Comisii Naționale de Integritate, care a activat din anul 2013 și până la 1 august 2016.

Viorica Manole



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Dinu Plîngău

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
1303
Arhiva

Primarul din Bașacalia, suspectat de fals în declarații

Primarul satului Bașcalia din raionul Basarabeasca, Petru Tarlev, ar putea fi sancționat cu  o amendă de până la 12 mii de lei sau cu închisoare de până la un an, pentru admiterea falsului în declarații. Anul trecut, membrii fostei Comisii Naționale de Integritate (CNI) au stabilit că Petru Tarlev nu a indicat în declarația sa de interese personale calitatea de fondator și administrator al firmei ”Demitan” SRL. Curtea de Apel Chișinău (CA) a menținut decizia fostei CNI. Primarul însă a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

10 iulie 2017
814
Arhiva

Primăriţa din Negreşti nu vrea ca să afle o ţară întrea...

Primăriţa comunei Negreşti din raionul Străşeni şi-a angajat fiica în funcţia de bibliotecar în cadrul bibliotecii din localitate, iar Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat un control în legătură cu acest caz. Zinaida Panainte afirmă însă că fiica sa nu este funcţionar public şi nu e cazul unui control „ca să o ştie ţara întreagă”.

05 mai 2016
1087
Arhiva

Fostul premier Vlad Filat a fost eliberat. El a plecat...

Fostul premier Vlad Filat, condamnat in anul 2016 la 9 ani de inchisoare pentru abuz de putere, și deținut până in prezent la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău a fost eliberat. Decizia a fost luată cu puțin timp in urmă, la ședința din dosarul său ținută astăzi la Curtea de Apel Chișinău.  

03 decembrie 2019
1047
Arhiva

Ialoveni:"Colaborarea" dintre Primărie şi ginerele prim...

Primăria oraşului Ialoveni continuă să încheie cu ginerele primarului contracte de achiziţie a pâinii pentru grădiniţele din localitate, chiar dacă Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat conflict de interese la încheierea primului contract. Primarul Gheorghe Caracuian se judecă acum cu CNI.

19 martie 2015
809
Arhiva

Mai grav decât bormașina. Ce SURPRIZE se mai ascund în...

Bormașinile de la Spitalul pentru copii „V. Ignatenco” nu sunt cele mai ciudate instrumente folosite în instituțiile medicale din R. Moldova. Ministrul Sănătății, Andrei Usatâi, recunoaște că în multe instituții sunt utilizate chiar și burghie manuale, care se foloseau prin 1944. De asemenea, afirmă oficialul, câmpul de improvizare în domeniul traumatologie este foarte mare.  „Ei lucrează cu șuruburi, piulițe, schije. Nu există doar bormașini performante care costă foarte scump. Asta e problema, spitalele nu sunt dotate cu echipament medical sută la sută. Dar avem elaborat un proiect de reechipare a instituțiilor medicale”, a declarat oficialul într-un interviu pentru „Moldova Curată”. Referindu-se la scandalul bormașinilor, ministrul nu exclude că acesta a avut și un substrat politic, iar instrumentul care apare în scandalosul filmuleț apărut în presă a fost adus de acasă de medicul de la spitalul „V. Ignatenco”. „Când am vizitat blocul de operații al spitalului „V. Ignatenco”, nu am văzut acolo bormașini industriale, ci doar din cele acreditate medical. Mi s-a spus că mașinile folosite în filmuleț au fost aduse de acei medici care apoi le-au dus acasă. Cu toate acestea, știam despre faptul că în spitale sunt folosite astfel de instrumente”, a recunoscut Usatâi. Interviul integral îl puteţi citi aici http://moldovacurata.md/interview/ministrul-sanatatii-interviu

19 august 2013
802