Oleg Efrim, avocat care reprezintă Guvernul în Consiliul de Integritate

Arhiva 23 iunie 2017 1021

Fostul ministru al Justiției, Oleg Efrim, în prezent avocat, este noul reprezentant al Guvernului în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate. Locul tămăsese vacant după ce Victoria Iftodi a ales funcția de judecător al Curții Constituționale.Oleg Efrim a fost ministru până în anul 2015, când a demisionat Cabinetul Chiril Gaburici. În declarația de avere depusă la plecarea din funcție, Efrim a indicat că deține un apartament care valorează peste jumătate de milion de lei, o treime dintr-un alt apartament și o casă primită prin moștenire. În anul 2015 a câștigat din activitatea de avocat 190 630 de lei. De asemenea, Oleg Efrim este profesor la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova și manager-partener al Casei de Avocatură "Efrim, Roșca și Avocații".

Potrivit declarației de avere, soția sa deține o cotă de participare de 45% în societatea "Legal4Business", unde unul dintre cofondatori este fostul premier Chiril Gaburici. Această societate deține portalul de știri juridice Bizlaw.md. De asemenea, potrivit declarației de avere a lui Oleg Efrim, soția sa este co-fondatoare și la "Elvicom-Impex" SRL, specializată, potrivit Camerei Înregistrării de Stat, în comerțul cu amănuntul al pieselor și accesorilor pentru autovehicule. 

Întrebat de Moldova Curată de ce a decis să facă parte din CI și de ce anume din partea Guvernului, Oleg Efrim a răspuns scurt că a văzut anunțul și a decis să candideze.

Consiliul de Integritate este format din 7 membri, care activează fără remunerare. CI urmează să aleagă președintele și vicepreședintele ANI, instituție aflată, în prezent, la etapa de constituire. Ea este succesoarea fostei Comisii Naționale de Integritate, care a activat din anul 2013 și până la 1 august 2016.

Viorica ManolePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Elena Bodnarenco

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
1283
Arhiva

Donațiile către partid și firma nedeclarată a președint...

Ion Artene, președintele raionului Nisporeni, a donat Partidului Democrat din Moldova (PDM), din care face parte, aproape o treime din venitul anual al familiei sale, în ultimele două campanii electorale. El locuiește împreună cu soția, și ea funcționară, într-o casă particulară din orașul Nisporeni și este fondator și administrator al unui SRL, pe care, nici el, nici soția, nu l-au indicat în declarațiile de avere.

10 noiembrie 2015
925
Arhiva

Procurorii şi primarii – lideri la capitolul fals în de...

Cel mai des uită să-şi declare toate averile procurorii, primarii şi funcţionarii publici din cadrul primăriilor. Asta reiese din analiza activităţii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) pentru prima jumătate a acestui an. Comisia a iniţiat  66 de controale şi a emis 27 de acte de constatare în cazuri de încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii.

13 octombrie 2014
896
Arhiva

Profil candidat: Viorel Bologan

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
1074
Arhiva

Un democrat s-a retras dintr-o afacere de milioane pent...

Iurie Urzică, noul președinte al raionului Râșcani, a condus în ultimii 22 de ani fabrica "Avicola" din regiune, care a rămas acum pe seama soției și fiului său mai mare. Întreprinderea, în anii 2011-2013 a participat, cu succes, la mai multe licitații din raion, obținând din vânzări aproximativ 1,5 milioane de lei. În 2015, afirmă Urzică, la inițiativa sa, firma familiei nu mai participă la licitațiile din raionul Râșcani, pentru a evita eventualele acuzații și conflicte de interese.

21 decembrie 2015
1499
Arhiva

„Averile şi interesele magistraţilor: cine şi cum le ve...

Asociaţia Presei Independente (API) şi portalul web www.moldovacurata.md vă invită la masa rotundă „Averile şi interesele magistraţilor: cine şi cum le verifică?”,  care va avea loc la 24 februarie 2016.

19 februarie 2016
1087