Oleg Efrim, avocat care reprezintă Guvernul în Consiliul de Integritate

Arhiva 23 iunie 2017 68

Fostul ministru al Justiției, Oleg Efrim, în prezent avocat, este noul reprezentant al Guvernului în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate. Locul tămăsese vacant după ce Victoria Iftodi a ales funcția de judecător al Curții Constituționale.Oleg Efrim a fost ministru până în anul 2015, când a demisionat Cabinetul Chiril Gaburici. În declarația de avere depusă la plecarea din funcție, Efrim a indicat că deține un apartament care valorează peste jumătate de milion de lei, o treime dintr-un alt apartament și o casă primită prin moștenire. În anul 2015 a câștigat din activitatea de avocat 190 630 de lei. De asemenea, Oleg Efrim este profesor la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova și manager-partener al Casei de Avocatură "Efrim, Roșca și Avocații".

Potrivit declarației de avere, soția sa deține o cotă de participare de 45% în societatea "Legal4Business", unde unul dintre cofondatori este fostul premier Chiril Gaburici. Această societate deține portalul de știri juridice Bizlaw.md. De asemenea, potrivit declarației de avere a lui Oleg Efrim, soția sa este co-fondatoare și la "Elvicom-Impex" SRL, specializată, potrivit Camerei Înregistrării de Stat, în comerțul cu amănuntul al pieselor și accesorilor pentru autovehicule. 

Întrebat de Moldova Curată de ce a decis să facă parte din CI și de ce anume din partea Guvernului, Oleg Efrim a răspuns scurt că a văzut anunțul și a decis să candideze.

Consiliul de Integritate este format din 7 membri, care activează fără remunerare. CI urmează să aleagă președintele și vicepreședintele ANI, instituție aflată, în prezent, la etapa de constituire. Ea este succesoarea fostei Comisii Naționale de Integritate, care a activat din anul 2013 și până la 1 august 2016.

Viorica Manole


Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Înțelegeri de milioane la primăria municipiului Chișină...

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) urmează să examineze, astăzi, mai multe proiecte scandaloase care au fost ținute în secret până în ultimul moment. Acestea se referă la privatizarea a zeci de hectare de pământ din capitală și la darea în arendă la prețuri simbolice a mai multor spații în centrul orașului, printre care și monumente arhitecturale de importanță națională. Beneficiarii acestor proiecte sunt consilieri municipali comuniști, liberali și neafiliați, dar și mai mulți membri ai Partidului Liberal.

05 septembrie 2013
65
Arhiva

Profil candidat: Corneliu Furculita

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
221
Arhiva

Profil candidat: Iraida Bînzari

Integritatea în activitate politică

21 ianuarie 2019
69
Arhiva

Dezbaterea publică „Înăsprirea sancţiunilor pentru demn...

Dezbaterea publică „Înăsprirea sancţiunilor pentru demnitarii şi funcţionarii care nu-şi declară sau declară eronat veniturile, proprietăţile şi interesele personale”, eveniment organizat de Asociaţia Presei Independente (API) şi portalul web www.moldovacurata.md pe data de 27 noiembrie 2013.

27 noiembrie 2013
73
Arhiva

Doar doi candidați vor susține proba scrisă a concursul...

Victor Strătilă și Teodor Cîrnaț, candidați la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), vor susține proba scrisă a concursului. A treia persoană, Lilian Chișcă, s-a retras din concursul pentru această funcție și a optat doar pentru poziția de vicepreședinte.

21 septembrie 2017
51
Arhiva

Un deputat din autonomia găgăuză intenţionează să modif...

Ivan Burgudji, deputat în Adunarea Populară a autonomiei găgăuze, iniţiază în regiune consultări publice cu scopul de a modifica câteva prevederi din Codul Electoral al autonomiei găgăuze. Deputatul vrea ca numărul de circumscripţii electorale să fie redus: de la 35, câte sunt în prezent, la cinci, dar să fie schimbată şi procedura de alegere a deputaţilor. Burgudji spune că amendamentele ar fi cerute de Curtea Supremă de Justiţie (CSJ), care obligă Adunarea Populară să ajusteze legislaţia electorală la articolul 38 din Constituţie. Argumentul este combătut de Curte.

05 iulie 2016
45