Președinta raionului Telenești este fostă șefă la FISC

Arhiva 27 decembrie 2015 1414
Diana Manoli

Telenești a fost primul raion care și-a găsit președintele imediat după alegerile locale din 14 iunie curent. Conducerea raionului și-a păstrat cromatica politică, președinta aleasă fiind Diana Manoli, fosta șefă a Inspectoratului Fiscal de Stat Telenești. Aceasta a fost propusă de Partidul Liberal-Democrat (PLDM), anterior șefia raionului fiind deținută tot de un membru PLDM, Boris Burcă.La 27 iunie 2015, la prima ședință a Consiliului raional Telenești, Diana Manoli a fost aleasă cu voturile a 26 din cei 33 de consilieri aleşi: 13 consilieri PLDM, 9 - PDM, 2 - PCRM și câte 1 de la PL şi PSRM. Liberalii și conslierii de la PPEM nu au făcut coaliție cu PLDM și PD. Diana Manoli însă a declarat că pe durata mandatului său, împreună cu echipa de consilieri, va depune tot efortul pentru a continua reformele demarate și a dezvolta raionul Telenești.

Potrivit ziarului regional „Cuvântul”, Diana Manoli este originară din Teleneşti. Timp de doi ani, în perioada 2009-2011, a lucrat în calitate de contabilă-şefă la Inspectoratul Fiscal de Stat din raionul Teleneşti, iar din 2011 și până în vara anului curent a deținut funcția de șefă a IFS Telenești.

În declarația de avere pentru anul 2014, președinta raionului indică un venit din salariu în sumă de peste 117 mii de lei și o indemnizație în calitate de consilier raional în sumă de 2700 de lei. Diana Manoli menționează în declarația de avere și pensia mamei sale - peste 30 de mii de lei. Femeia se află la întreținerea familiei Manoli.

De asemenea, Diana Manoli indică faptul că soțul său, Andrei, a fost remunerat anul trecut cu peste 63 de mii de lei de către Compania "ASITO" şi cu alte șase mii de lei de către SRL "Electromagic".

Familia Manoli are afacere

În anul 2009, familia și-a deschis o afacere - SRL «Electromagic», la care singurul fondator este Andrei Manoli. Printre domeniile de activitate ale acestei firme sunt, potrivit Camerei Înregistrării de Stat, întreținerea și repararea mașinilor de birou și a tehnicii de calcul; alte tipuri de comerț cu amănuntul în magazine specializate; consultații în domeniul sistemelor de calcul; activitati în domeniul evidenței contabile. În prezent, administratoarea acestei firme este una dintre cele două fiice ale președintei de raion. Este vorba de Ina Manoli, studentă la Colegiul Financiar-Bancar din Chișinău. „Da, de aproape opt luni de zile fiica noastră este administratoarea acestei firme. Ea este în ultimul an la Specialitatea „Contabilitate” și ne-am gândit sa-și facă experiență de muncă”, a declarat Diana Manoli pentru Moldova Curată.

Diana Manole mai menționează în declarația de avere venitul familiei sale obținut din dividendele acestei firme, fiind încasată anul trecut suma de peste 31 de mii de lei.

Familia Manole deține două case, una în orașul Teleneşti şi alta în comuna Văsieni, ambele fiind moștenite. De asemenea, Diana Manoli mai declară că deține în proprietate un autoturism de model Volkswagen Passat, fabricat în 1994 şi achiziționat în anul 2008, atunci evaluat la preţul de 41 mii de lei. În declarație se mai menționează că familia deține 316 acţiuni la SA „Banca de Economii”.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Muncă în vânt la Comisia Națională de Integritate

Cele mai multe dintre cazurile de incompatibilitate, de conflict de interese și de fals în declarațiile de avere, descoperite de Comisia Națională de Integritate (CNI), rămân nepedepsite. De aproape un an, Centrul Național Anticorupție refuză să aplice amenzi în baza actelor de constatare emise de CNI, motivând prin expirarea termenului de prescripție. Din același motiv, rămân nepedepsite și cazurile de nedeclarare a averilor.Doar două amenzi

23 aprilie 2014
886
Arhiva

Judecătorul român Cristi Danileț: ”Dintr-o societate bo...

”Judecătorii și procurorii din Republica Moldova încă nu acceptă că au o problemă cu lipsa de integritate a unor colegi de-ai lor”, a declarat judecătorul Cristi Danileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România, în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată.

18 septembrie 2015
780
Arhiva

Profil candidat: Dan Perciun

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
2147
Arhiva

PRECIZARE

În legătură cu intrepretările care au apărut într-o știre a postului de televiziune Jurnal TV despre ”solicitarea Asociației Presei Independente (API) către Comisia Națională de Integritate (CNI) de a verifica conturile bancare ale membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) pentru a vedea dacă membrii CCA au obținut sau nu beneficii de la liderii socialiști după acordarea licenției firmei ”Exclusiv Media” SRL care va retransmite postul rusesc NTV”, facem următoarele precizări:

25 decembrie 2015
889
Arhiva

CEC nu va publica declarațiile de avere ale candidațilo...

La alegerile locale din acest an, Comisia Electorală Centrală (CEC) nu va publica declarațiile de avere și interese personale ale candidaților la funcțiile de primar și consilier local. Motivul -  sunt prea mulți candidați și instituția nu are capacitatea operațională de a prelucra declarațiile și de a le plasa online. Jurnaliștii spun că lipsa declarațiilor de avere le îngreunează munca și privează alegătorii de posibilitatea de a se informa în special despre candidații puțin cunoscuți opiniei publice.

03 octombrie 2019
988
Arhiva

Consiliera socialistă Eugenia Ceban și-a construit o ca...

Eugenia Ceban, consilieră pe lista socialiștilor, pledează în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) pentru susținerea categoriilor sociale cu venituri mici: fie că sunt angajați în sistemul bugetar, fie că sunt persoane în etate care trăiesc din pensii mizere. Consiliera locuiește într-o casă nouă și modernă situată în localitatea Tohatin, municipiul Chișinău, care a fost ridicată în doar trei ani.

03 octombrie 2017
2695