Președinta raionului Telenești este fostă șefă la FISC

Telenești a fost primul raion care și-a găsit președintele imediat după alegerile locale din 14 iunie curent. Conducerea raionului și-a păstrat cromatica politică, președinta aleasă fiind Diana Manoli, fosta șefă a Inspectoratului Fiscal de Stat Telenești. Aceasta a fost propusă de Partidul Liberal-Democrat (PLDM), anterior șefia raionului fiind deținută tot de un membru PLDM, Boris Burcă.
La 27 iunie 2015, la prima ședință a Consiliului raional Telenești, Diana Manoli a fost aleasă cu voturile a 26 din cei 33 de consilieri aleşi: 13 consilieri PLDM, 9 - PDM, 2 - PCRM și câte 1 de la PL şi PSRM. Liberalii și conslierii de la PPEM nu au făcut coaliție cu PLDM și PD. Diana Manoli însă a declarat că pe durata mandatului său, împreună cu echipa de consilieri, va depune tot efortul pentru a continua reformele demarate și a dezvolta raionul Telenești.
Potrivit ziarului regional „Cuvântul”, Diana Manoli este originară din Teleneşti. Timp de doi ani, în perioada 2009-2011, a lucrat în calitate de contabilă-şefă la Inspectoratul Fiscal de Stat din raionul Teleneşti, iar din 2011 și până în vara anului curent a deținut funcția de șefă a IFS Telenești.
În declarația de avere pentru anul 2014, președinta raionului indică un venit din salariu în sumă de peste 117 mii de lei și o indemnizație în calitate de consilier raional în sumă de 2700 de lei. Diana Manoli menționează în declarația de avere și pensia mamei sale - peste 30 de mii de lei. Femeia se află la întreținerea familiei Manoli.
De asemenea, Diana Manoli indică faptul că soțul său, Andrei, a fost remunerat anul trecut cu peste 63 de mii de lei de către Compania "ASITO" şi cu alte șase mii de lei de către SRL "Electromagic".
Familia Manoli are afacere
În anul 2009, familia și-a deschis o afacere - SRL «Electromagic», la care singurul fondator este Andrei Manoli. Printre domeniile de activitate ale acestei firme sunt, potrivit Camerei Înregistrării de Stat, întreținerea și repararea mașinilor de birou și a tehnicii de calcul; alte tipuri de comerț cu amănuntul în magazine specializate; consultații în domeniul sistemelor de calcul; activitati în domeniul evidenței contabile. În prezent, administratoarea acestei firme este una dintre cele două fiice ale președintei de raion. Este vorba de Ina Manoli, studentă la Colegiul Financiar-Bancar din Chișinău. „Da, de aproape opt luni de zile fiica noastră este administratoarea acestei firme. Ea este în ultimul an la Specialitatea „Contabilitate” și ne-am gândit sa-și facă experiență de muncă”, a declarat Diana Manoli pentru Moldova Curată.
Diana Manole mai menționează în declarația de avere venitul familiei sale obținut din dividendele acestei firme, fiind încasată anul trecut suma de peste 31 de mii de lei.
Familia Manole deține două case, una în orașul Teleneşti şi alta în comuna Văsieni, ambele fiind moștenite. De asemenea, Diana Manoli mai declară că deține în proprietate un autoturism de model Volkswagen Passat, fabricat în 1994 şi achiziționat în anul 2008, atunci evaluat la preţul de 41 mii de lei. În declarație se mai menționează că familia deține 316 acţiuni la SA „Banca de Economii”.
Lilia Zaharia
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Alegerea preşedintelui raionului Glodeni este contestat...
Democratul Ion Leucă, ales în luna iulie președinte al raionului Glodeni, riscă să-şi piardă noua funcție. Consilierii socialişti îl acuză că ar fi fost ales ilegal și au acţionat Consiliul raional Glodeni în judecată. O ședință în acest dosar va avea loc pe 30 octombrie, iar Ion Leucă spune că a fost ales fără nicio încălcare de lege.
După doi ani de procese, instanţa a decis: secretarul c...
În anul 2014, Moldova Curată relata o situaţie din comuna Grădiniţa, raionul Căuşeni, unde Svetlana Ivanova, secretarul consiliului local, deţinea prin cumul şi funcţia de asistent social. Deşi Comisia Naţională de Integritate (CNI) a adoptat, acum doi ani, un act prin care constata că funcţionara a încălcat regimul juridic al incompatibilităţii de funcţii, Svetlana Ivanova continuă şi astăzi să deţină cele două poziţii în cadrul primăriei Grădiniţa.
Viorel Chetraru: în prezent la CNA se află sechestrate...
În Republica Moldova nu există o politică integrată de gestionare și recuperare a activelor, ceea ce face dificilă colectarea probelor, sechestrarea, confiscarea și recuperarea veniturilor. De asemenea, instituțiile de la Chișinău nu au experiență în identificarea, sechestrarea și confiscarea bunurilor peste hotare. Acestea sunt concluzii formulate de un expert al Institutului Basel de la Geneva, care a realizat un studiu referitor la situația pe domeniu în Republica Moldova.
Procesul de judecată în cazul Valentin Crudu vs ME decu...
„Clientul meu a fost demis din funcţie ilegal, iar dacă va câştiga judecata, el va fi restabilit în funcţie la Ministerul Educaţiei”. Declaraţia a fost făcută la 4 iunie curent, în cadrul unui club de discuţii, organizat de Amnesty International Moldova, de către avocatul Vitalie Nagacevschi. Acesta este apărătorul lui Valentin Crudu, fostul şef al Direcţiei generale învățământ preșcolar, primar și secundar-general a Ministerului Educaţiei.
Aici așteptăm comentariul tău!