Președinta raionului Telenești este fostă șefă la FISC
Telenești a fost primul raion care și-a găsit președintele imediat după alegerile locale din 14 iunie curent. Conducerea raionului și-a păstrat cromatica politică, președinta aleasă fiind Diana Manoli, fosta șefă a Inspectoratului Fiscal de Stat Telenești. Aceasta a fost propusă de Partidul Liberal-Democrat (PLDM), anterior șefia raionului fiind deținută tot de un membru PLDM, Boris Burcă.
La 27 iunie 2015, la prima ședință a Consiliului raional Telenești, Diana Manoli a fost aleasă cu voturile a 26 din cei 33 de consilieri aleşi: 13 consilieri PLDM, 9 - PDM, 2 - PCRM și câte 1 de la PL şi PSRM. Liberalii și conslierii de la PPEM nu au făcut coaliție cu PLDM și PD. Diana Manoli însă a declarat că pe durata mandatului său, împreună cu echipa de consilieri, va depune tot efortul pentru a continua reformele demarate și a dezvolta raionul Telenești.
Potrivit ziarului regional „Cuvântul”, Diana Manoli este originară din Teleneşti. Timp de doi ani, în perioada 2009-2011, a lucrat în calitate de contabilă-şefă la Inspectoratul Fiscal de Stat din raionul Teleneşti, iar din 2011 și până în vara anului curent a deținut funcția de șefă a IFS Telenești.
În declarația de avere pentru anul 2014, președinta raionului indică un venit din salariu în sumă de peste 117 mii de lei și o indemnizație în calitate de consilier raional în sumă de 2700 de lei. Diana Manoli menționează în declarația de avere și pensia mamei sale - peste 30 de mii de lei. Femeia se află la întreținerea familiei Manoli.
De asemenea, Diana Manoli indică faptul că soțul său, Andrei, a fost remunerat anul trecut cu peste 63 de mii de lei de către Compania "ASITO" şi cu alte șase mii de lei de către SRL "Electromagic".
Familia Manoli are afacere
În anul 2009, familia și-a deschis o afacere - SRL «Electromagic», la care singurul fondator este Andrei Manoli. Printre domeniile de activitate ale acestei firme sunt, potrivit Camerei Înregistrării de Stat, întreținerea și repararea mașinilor de birou și a tehnicii de calcul; alte tipuri de comerț cu amănuntul în magazine specializate; consultații în domeniul sistemelor de calcul; activitati în domeniul evidenței contabile. În prezent, administratoarea acestei firme este una dintre cele două fiice ale președintei de raion. Este vorba de Ina Manoli, studentă la Colegiul Financiar-Bancar din Chișinău. „Da, de aproape opt luni de zile fiica noastră este administratoarea acestei firme. Ea este în ultimul an la Specialitatea „Contabilitate” și ne-am gândit sa-și facă experiență de muncă”, a declarat Diana Manoli pentru Moldova Curată.
Diana Manole mai menționează în declarația de avere venitul familiei sale obținut din dividendele acestei firme, fiind încasată anul trecut suma de peste 31 de mii de lei.
Familia Manole deține două case, una în orașul Teleneşti şi alta în comuna Văsieni, ambele fiind moștenite. De asemenea, Diana Manoli mai declară că deține în proprietate un autoturism de model Volkswagen Passat, fabricat în 1994 şi achiziționat în anul 2008, atunci evaluat la preţul de 41 mii de lei. În declarație se mai menționează că familia deține 316 acţiuni la SA „Banca de Economii”.
Lilia Zaharia
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Campania „Fii cu ochii pe autorități!”: întâlnire de in...
În cadrul campaniei de informare și încurajare a implicării civice „Fii cu ochii pe autorități!”, în orașul Rezina a avut loc o întâlnire cu cetățenii la tema transparenței decizionale și a accesului la informație. La acest eveniment, organizat de API și portalul MoldovaCurata.md, în parteneriat cu ziarul regional independent „Cuvântul”, au participat activiști civici, funcționari publici, jurnaliști, reprezentanți ai ONG-urilor locale, alți locuitori ai orașului și raionului Rezina.
Directorul Agenției Achiziții Publice: ”Riscul de corup...
Directorul Agenției Achiziții Publice, Ruslan Malai, a declarat în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată că instituția pe care o conduce va rămâne fără mai multe atribuții, din 1 ianuarie 2017, potrivit unor modificări operate de Parlament la noua Lege privind achizițiile publice.
Secretariatul Parlamentului refuză în mod repetat să p...
Motivul invocat şi de această dată de către angajaţii Legislativului e că informaţia solicitată conţine date cu caracter personal şi că oferirea acesteia ar însemna „imixtiune în viaţa privată”. Experţii în finanţe publice, dar şi unii jurnalişti condamnă această atitudine a funcţionarilor şi spun că prin asemenea răspunsuri este sfidată legea.
(VIDEO) Ministrul Justiției: Presa nu mai este o sursă...
Presa nu mai este o sursă de informare veridică, de aceea Autoritatea Națională de Integritate (ANI) nu se va mai putea sesiza din materialele din mass-media, a declarat ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată. El a argumentat în acest mod excluderea mijloacelor de informare în masă din legea referitoare la ANI, ca surse din care inspectorii de integritate se vor putea sesiza pentru a face controale.
Angajații comisiilor parlamentare vor avea câștiguri ma...
Angajații comisiilor parlamentare ar putea deține funcții în organele de administrare de la întreprinderile de stat şi de la societăţile pe acţiuni cu capital de stat, potrivit unor amendamente efectuate la legislația actuală la finele anului trecut.
Procuror care locuiește în sediul Procuraturii
Noul procuror al raionului Șoldănești, Petru Botnaru, ales în funcție acum o lună, locuiește în sediul procuraturii, deoarece autoritățile locale încă nu i-au repartizat o locuință de serviciu. Botnaru nu se arată deranjat de această situație și spune că timpul va arăta ce va fi în continuare și unde va locui. Petru Botnaru a venit la Șoldănești de la Nisporeni, unde a condus procuratura teritorială timp de două mandate. „Aș fi candidat încă o dată, dar legea nu-mi permite să fac acest lucru pentru a treia oară”, a explicat Botnaru mutarea la Șoldănești. El a fost ales de Consiliul Superior al Procurorilor să ocupe această funcție după ce contracandidatul său, Vladimir Erhan, s-a retras din concurs pe ultima sută de metri, chiar dacă la evaluare acumulase cel mai mare punctaj.
Aici așteptăm comentariul tău!