Preşedintele Judecătoriei Leova vinde miere la Fabrica de dulciuri “Bucuria”

Arhiva 10 mai 2016 1093
Petru Vacula, preşedintele judecătoriei Leova

Pe lângă venitul obţinut din salariu în anul 2015, Petru Vacula, preşedintele instanţei din Leova, a obţinut peste 36 de mii de lei din vânzarea mierii. Judecătorul a vândut producţia apicolă fabricii de dulciuri “Bucuria”.Petru Vacula a fost numit preşedinte al Judecătoriei Leova în anul 2014. Până atunci magistratul a fost judecător de instrucţie în cadrul aceleiaşi instanţe.

Casa lui Petru Vacula situată în oraşul Leova

Preşedintele instanţei, proprietar a şapte bunuri imobile

În declaraţia de avere pentru anul 2015, magistratul indică faptul că este titularul unei case de locuit de peste 140 de metri pătraţi şi a trei construcţii accesorii – toate bunurile imobile fiind în oraşul Leova. Toate construcţiile sunt obţinute în anul 1998, când Petru Vacula deţinea funcţia de şef al Secţiei anchetă penală a  Comisariatului de Poliţie din Leova.

Tot în această localitate, judecătorul mai declară un obiect comercial (magazin), edificiul având suprafaţa de peste 141 de m.p. Întrebat dacă funcţionează acel magazin, magistratul a răspuns că familia sa a avut o întreprindere individuală,  care a fost lichidată. “Acum acea clădire este doar ca un depozit şi este folosită ca sală de sport pentru familie”, a declarat judecătorul pentru Moldova Curată.

În declaraţia de avere a magistratului mai sunt indicate câteva terenuri: patru dintre ele fiind agricole, cu suprafaţa totală de 4,78 hectare, şi un alt teren pentru construcţii cu suprafaţa de 6 ari. De asemenea, lângă clădirea magazinului, judecătorul mai declară un teren de circa 5 ari.

Petru Vacula este şi proprietarul unui autoturism de model Honda CR-V, maşină achiziţionată cu trei ani în urmă cu suma de 125 de mii de lei.

Averea din miere

La capitolul venituri, familia Vacula a câştigat anul trecut din salarii peste 163 de mii de lei, alte peste 51 de mii de lei constituie pensia anuală a magistratului ca fost poliţist. Preşedintele instanţei din Leova a mai declarat suma de circa 36 de mii de lei obţinută din “vânzarea producţiei agricole”, despre care a precizat că este miere. “Surplusul de miere care l-am avut timp de doi ani l-am dat la fabrica de dulciuri “Bucuria”. Nu am voie să am afaceri, dar pot să am nişte iepuraşi pe lângă casă sau albini ca să mă dezdoi sâmbăta şi duminica”, a spus magistratul.

Ştefan Condratiuc, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor din Moldova, a declarat pentru Moldova Curată că o persoană fizică poate comercializa miere unui agent economic.

Reprezentanţii fabricii “Bucuria” au menţionat că persoana fizică care vrea să vândă fabricii  mierea de albini, prezintă şi următoarele documente: autorizaţie sanitar - veterinară de funcţionare (dacă prisaca este autorizată); certificat de înregistrare a prisăcii de albini, emis de Primăria locală; certificat sanitar-veterinar (formularul nr.2) eliberat de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor; raport emis de laboratoarele de încercări a produselor alimentare autorizate.

Petru Vacula a absolvit Facultatea de Drept la Academia de Poliţie „Ştefan cel Mare”. Timp de 18 ani, el a fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), activând în Comisariatul de Poliţie din Leova. Acolo a deţinut mai multe funcţii: de la ofiţer de sector până la comisar adjunct. Timp de doi ani însă Petru Vacula a deţinut funcţia de comisar al Comisariatului de Poliţie din raionul Cantemir.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Maria Ciobanu

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
962
Arhiva

Procuror care locuiește în sediul Procuraturii

Noul procuror al raionului Șoldănești, Petru Botnaru, ales în funcție acum o lună, locuiește în sediul procuraturii, deoarece autoritățile locale încă nu i-au repartizat o locuință de serviciu. Botnaru nu se arată deranjat de această situație și spune că timpul va arăta ce va fi în continuare și unde va locui. Petru Botnaru a venit la Șoldănești de la Nisporeni, unde a condus procuratura teritorială timp de două mandate. „Aș fi candidat încă o dată, dar legea nu-mi permite să fac acest lucru pentru a treia oară”, a explicat Botnaru mutarea la Șoldănești. El a fost ales de Consiliul Superior al Procurorilor să ocupe această funcție după ce contracandidatul său, Vladimir Erhan, s-a retras din concurs pe ultima sută de metri, chiar dacă la evaluare acumulase cel mai mare punctaj.

30 iunie 2016
1288
Arhiva

Integritatea persoanelor de pe listele electorale, o aș...

Liste noi, nume vechi. O mare parte a numelor de pe listele partidelor care candidează la alegerile din 30 noiembrie sunt deja bine cunoscute Comisiei Naționale de Integritate (CNI) sau chiar instituțiilor de drept. Moldova Curată a analizat profilul de integritate al primelor 20 de persoane de pe listele a cinci partide, care, potrivit sondajelor de opinie, vor trece pragul electoral, deci vor avea reprezentanți în Parlament.

27 noiembrie 2014
1114
Arhiva

Demnitar atenționat pentru că a urcat băut la volanul m...

Dorian Taşcă, şeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Hânceşti, care a fost tras pe dreapta de inspectorii de patrulare în noaptea de Crăciun şi care a recunoscut că a băut două pahare de vin înainte de a urca  la volanul maşinii de serviciu, a fost... atenționat. Măsura a fost luată la două zile după ce Moldova Curată a relatat despre acest caz.

26 martie 2015
1125
Arhiva

La vârsta de 29 de ani, președintele raionului Drochia,...

Raionul Drochia are un nou președinte, după ce, la 7 iunie, Vasile Grădinaru și-a prezentat demisia. În locul său la șefia raionului a fost numit Ion Dascăl, fost consilier raional din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM). Noul președinte a venit la conducerea raionului sărac, întrucât nu a indicat în declarația de avere și interese personale pentru anul 2017 nici un venit, proprietăți sau bunuri. Demnitarul susține că lucrează împreună cu tatăl său, de aceea nu a indicat nimic în declarația de avere.

07 iunie 2018
1118
Arhiva

Plahotniuc, Muruianu, Toma și alți funcționari, pe agen...

În şedinţa de joi, 31 octombrie curent, Comisia Naţională de Integritate (CNI) va decide iniţierea procedurii de control pe numele a şapte persoane cu funcţii de răspundere şi va examina  rezultatele controlului pe numele a încă cinci funcționari.

31 octombrie 2013
896