Pro Moldova împarte în raioane măști medicale la pachet cu îndemnul de a adera la partid

Implică-te! 20 martie 2020 7034



Susținătorii grupului de deputați Pro Moldova, desprins recent de la Partidul Democrat, împart în aceste zile la Drochia și Rezina pachete cu măști chirurgicale, un flacon cu dezinfectant și pliante cu informație despre partid și cu îndemnul de a adera. Se întâmplă în condițiile în care de mai multe zile măști de protecție nu se mai găsesc în farmacii.  

În fiecare pachet sunt cel puțin trei măști de protecție. Solicitat de Moldova Curată, unul dintre deputații grupului Pro Moldova, Vladimir Cebotari, susține că acțiunea face parte din campania de creare a viitorului partid, anunțată de Adrian Candu încă acum câteva zile.

Cebotari susține că nu ar fi vorba despre faptul că partidul profită de situația epidemiologică pentru a se promova. De asemenea, întrebat de unde partidul a găsit măști, în condițiile în care acestea lipsesc din farmacii, deputatul a răspuns că în unele locuri, ele pot fi găsite:

”Nu cred că e o profitare de situație, cred că toată lumea trebuie să se mobilizeze și să facă orice poate ca să ajute oamenii. Indiferent de ce și cum vor spune unii. Vom judeca după. Acum trebuie să dăm oamenilor ceea ce ei nu pot găsi. Dacă noi le-m găsit (măștile – n.n.), de ce să nu le dăm la oameni? Eu de fapt îi încurajez pe toți deputații să ia măsurile de precauțiune și să urmeze exemplu, dacă oamenii au nevoie și nu le găsesc, măcar noi să le punem la dispoziție”.

Grupul Pro Moldova este creat din 7 deputați. La 19 februarie 6 deputați - Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc – au anunțat că părăsesc Partidul Democrat, iar peste câteva zile au anunțat că vor crea un nou partid. Ulterior li s-a alăturat un alt deputat democrat, Gheorghe Brașovschi.

Un alt caz în care dezinfectant și măști au fost oferite de un politician a fost înregistrat în această săptămână și în raionul Hâncești. Deputatul socialist Ștefan Gațcan, ales duminică în circumscripția Hâncești, a împărțit dezonfectant oamenilor din Bălceana și Sofia, sate aflate acum în carantină după ce mai mulți locuitori s-au infectat cu virusul COVID-19, iar o femeie a murit.  

Viorica Zaharia



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentarii:

Andrei 24/03/2020

Domnul sa ne binecuvinteze la acest moment de corona virus

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Accesul la informații pe înțelesul tuturor

Instanța de judecată poate examina o cerere de chemare...

Întrebare: Sunt jurnalist și managerul unei publicații periodice din raionul Rezina. Am solicitat informații de interes public, prin cerere oficială, de la președintele raionului Rezina. Deși termenul prevăzut de lege, de 15 zile lucrătoare, a  expirat, răspuns așa și nu am primit. Am decis să acționez președintele raionului în judecată pentru refuzul de a-mi oferi informația solicitată. Responsabili de la judecătoria Rezina ne-au informat, însă, că în prezent instanța de judecată duce lipsă de judecători, corespunzător cererea noastră ar putea fi examinată abia în luna iunie 2018. Cum trebuie să procedăm în această situație? Există prevederi legale care ar oferi drepturi exclusive jurnaliștilor, având în vedere că din această cauză nu putem finaliza una din investigațiile jurnalistice inițiate? Există posibilitatea să ne adresăm la instanțe de judecată din alte localități etc.?

30 noiembrie 2017
1086
ICPC: la zi

Curtea Supremă de Justitie a intors la rejudecare cauză...

Curtea Supremă de Justitie (CSJ) a admis recursul Initiațivei Civice pentru un Parlament Curat (ICPC) sîși a cășat integral o decizie a Curții de Apel Chișinău, prin care instanța a recunoscut că informația din buletinul informativ al ICPC "Cunoaște-ți candidatul!" care îl vizează pe Alexandru Oleinic, fost candidat pe listele Alianței "Moldova Noastră" la alegerile în Parlamentul Republicii Moldova de la 28 noiembrie 2010, nu corespunde realității. CSJ a restituit cauza pentru rejudecare la Curtea de Apel Chișinău, de un alt complet de judecători.

29 aprilie 2013
845
Dezbateri

Al doilea Raport de monitorizare al ANI: ”Un act de con...

19 februarie 2020
3131
ICPC: la zi

Semaforul integrității: „Fiecare al patrulea deputat di...

Organizațiile constituente ale Inițiativei Civice pentru un Parlament Curat 2019 (ICPC) au prezentat astăzi un „semafor” al Parlamentului ales la 24 februarie curent. Deputații au primit buline roșii, galbene sau verzi, în baza a patru criterii de integritate, unde bulina roșie înseamnă necorespundere criteriului, galbenă - corespundere parțială și verde - deputatul corespunde în mare parte criteriului de integritate. Cele patru criterii stabilite de ICPC sunt: 1. Integritatea în activitatea politică; 2. Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale; 3. Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid și 4. Cazier judiciar. „Semaforul integrității” a fost prezentat în cadrul unei mese rotunde organizate de ICPC.

28 martie 2019
1172
Calendar/Anunț

API prezintă ediția a doua a studiului privind reacția...

06 martie 2020
1027
Accesul la informații pe înțelesul tuturor

Instituțiile statului nu sunt obligate să examineze pet...

Întrebare: As vrea să știu dacă instituțiile de drept/control - Poliția, Procuratura anticorupție, Centrul Național Anticorupție etc. examinează petițiile anonime? Cunosc persoane care ar vrea să sesizeze organele de drept despre anumite abuzuri, ilegalități dar le este frică să o facă.

16 octombrie 2017
1326