Profil candidat: Alexandru Jolnaci

Arhiva 20 februarie 2019 1208

Integritatea în activitatea politică



Alexandru Jolnaci (59 de ani) este consilier raional în Ștefan-Vodă, vine în politică din domeniul businessului. A aderat la PSRM în 2014. Este președintele Organizației teritoriale din Ștefan Vodă, dar și membru al Consiliului Republican al PSRM. La alegerile din 24 februarie 2019 Jolnaci candidează din partea PSRM pe circumscripția uninominală nr. 36, or. Ștefan Vodă.

De-a lungul activității, a ocupat mai multe funcții. Din 1975 până în 1977 a fost responsabil de exploatarea drumurilor. Ulterior, în perioada, 1979-1982 a lucrat la Parcul de Autobuze din Tiraspol, iar din 1982 până în 2000 – în Parcul de Autobuze din Chișinău. Din 2000 până în prezent este antreprenor privat, director al Întreprinderii Individuale „Alexandru Jolnaci”.

Totodată, din 2015 până în prezent este director al Societății cu Răspundere Limitată „Verhovțevo Trans”.

Integritatea în declararea averii și intereselor personale

Pentru anul 2017, Al. Jolnaci declară că a avut salarii în sumă de 6 mii și, respectiv, 15 mii de lei de la întreprinderile Î.I. „Covalciuc Anatolii” și S.R.L. „VERHOVTEVO-TRANS”. Același venit îl indică și în declarația depusă la Comisia Electorală Centrală.

De la Consiliul raional, acesta ar fi ridicat un salariu de 1800 de lei. Jolnaci deține, din 1994, o casă de locuit și alte trei averi imobiliare, care au fost cumpărate în 2012. În 2014, candidatul a cumpărat un Mercedes 0303, despre care notează că l-a costat peste 1 milion de lei.

Integritatea în gestionarea funcțiilor publice și/sau de partid

Potrivit cec.md, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2014 Alexandru Jolnaci a donat 80 500 lei, iar la alegerile prezidențiale din 2016 – alte 58 200 de lei.

Potrivit datelor curente  oferite de cec.md, în registrul donațiilor pe semestru I, 2018, Alexandru Jolnaci a donat 8 mii de lei partidului din care face parte.  

Suma ce se regăsește și în raportul financiar al partidelor politice depus la cec la 10 decembrie 2018.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectul țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Standarde duble la CNI

Membrii Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) aplică legislația diferit pentru același fel de dosare. În cazurile a doi şefi ai Inspectoratelor Fiscale (IFS) din Ungheni şi Cahul, care dețineau şi funcţiile elective de consilieri, opiniile CNI au fost diferite. Într-un caz s-a stabilit că funcţionarul a încălcat regimul juridic al incompatibilităţii de funcţii, iar în al doilea - CNI se mai gândeşte dacă deținerea concomitentă a două funcții este sau nu o încălcare de lege.

12 octombrie 2015
1169
Arhiva

Profil candidat: Alexandru Cauia

Integritatea în activitatea politică

27 ianuarie 2019
1836
Arhiva

Mariana Pitic, judecătoarea cu Porshe avariat, a scăpat...

Judecătoarea Curții Supreme de Justiţie (CSJ) Mariana Pitic nu a fost sancționată de către Comisia Națională de Integritate (CNI) pentru o eventuală diferență dintre venituri și cheltuieli. Deşi Petic a indicat în declarația de avere un autoturism Porshe, cu valoarea reală de câteva zeci de mii de euro, CNI a clasat dosarul, motivând că valoarea bunurilor declarate pentru anul 2015 nu depăşeşte suma veniturilor judecătoarei.

14 iulie 2016
2258
Arhiva

Profil candidat: Vadim Lelic

Integritatea în activitatea politică

15 februarie 2019
2179
Arhiva

Ambasadorul UE la Chișinău: În Republica Moldova există...

Pentru combaterea reală a corupției este necesară voință politică, a declarat Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată.  El a subliniat că pe lângă corupția mică, în Republica Moldova există fenomene de corupție „extraordinar de mare, trafic de influență și folosirea pozițiilor în organele de stat sau în administrație”.

24 februarie 2018
879
Arhiva

Profil candidat: Grigore Cobzac

Integritate în activitatea politică

09 februarie 2019
1220