Profil candidat: Andrei Dînga

ACUM 18 februarie 2019 982

Andrei Dînga (41 de ani) este vicepreședinte al organizației teritoriale Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) din Ștefan Vodă și candidează pe circumscripția nr. 36 or. Ștefan Vodă. Timp de mai mulți ani a muncit peste hotare în cadrul unor companii din Marea Britanie. Din anul 2014 este fondator al unei întreprinderi agricole SRL ”Ecoalimentprim” din Ștefan Vodă,  pe care o administrează împreună cu fratele său.



Integritate în activitatea politică

Andrei Dînga este licențiat (1999) în Management al Academiei de Studii Economice din București. Din 2005 până în 2007 a urmat un curs de bussines la Chichester College din regiunea West Sussex din Marea Britanie. Concomitent a activat în calitate de manager logistic la o întreprindere auto ”Vauxhall” din Marea Britanie, unde efectua evidența și logistica stocurilor de piese auto pe regiunea West Sussex.

Din 2008 până în 2014 a activat în cadrul unei companii financiar-bancare, JP Morgan Chase&CO Bank, din Londra, unde a avut sarcina de a administra și monitoriza activele băncii în metale prețioase pe teritoriul EMEA Global JP Morgan. Andrei Dînga este membru al PPDA din 2016. Anterior nu a făcut parte din vreun partid. A fost ales în calitate de vicepreședinte al OT PPDA Ștefan Vodă în 2017 și deține această funcție până în prezent. A participat activ la toate protestele organizate de PPDA din partea organizației teritoriale de partid Ștefan Vodă. Până în prezent nu a făcut donații pentru formațiune. Va candida la funcția de deputat din partea circumscripției 36 din Ștefan Vodă.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Întrucât nu deținut funcții publice, Andrei Dînga nu a depus declarații de avere la ANI. La solicitarea reporterului Campaniei Parlament Curat, candidatul a declarat că deține circa 70 de ha de pământ în proprietate, procurat în anii 2007 – 2008 din bani câștigați peste hotare și patru depozite pentru păstrarea cerealelor. Din 2014 figurează în calitate de fondator al întreprinderii agricole SRL ”Ecoalimentprim”, înregistrată în anul 2010 și administrată de fratele său. Compania are în gestiune 900 de ha de pământ, majoritatea suprafețelor fiind lucrate în baza unor contracte de arendă, și este specializată în creșterea porumbului, grâului și floarea-soarelui. Nu are alte imobile înregistrate pe numele său. Familia locuiește într-o casă din Ștefan Vodă, procurată în 2008,  înregistrată pe numele părinților.

Integritatea în gestionarea funcțiilor publice și/sau de partid

Având în vedere experiența și pregătirea sa profesională, candidatul este solicitat să participe, ca expert economic, la prognozarea și elaborarea bugetului or. Ștefan Voda pentru anii 2018-2021, în calitate de reprezentant al diasporei și președinte al Asociației Băștinașilor din or. Ștefan Voda.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2019”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova. 



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

ACUM

Profil candidat: Nicolae Roșca

Nicolae Roșca este avocat, profesor universitar, șef al catedrei Dreptul Antreprenoriatului la Universitatea de Stat din Moldova (USM) dn anul 2016. Din anul 1992 activează ca profesor la Facultatea de Drept a USM. Anterior a activat în calitate de membru al Consiliului de experţi a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, membru al Comisiei de Licenţiere a Activităţii Notariale, membru al Comisiei de Licenţiere a Profesiei de Avocat, membru al Consiliului ştiinţific consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, a fost președinte al Colegiului Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii.

22 ianuarie 2019
836
ACUM

Profil candidat: Igor Grosu

Igor Grosu a studiat la Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova (1990–1995). Între 2010 și 2015, a făcut doctoratul la Universitatea de Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. A fost în 1993–1997 președinte al Asociației „Pro Democrația”, coordonator al Centrului Naţional de Asistență și Informare a Organizațiilor Non-Guvernamentale „Contact” (1997–2001) și secretar al Consiliului Național al Tineretului din Moldova (2001–2003).

20 ianuarie 2019
1132
ACUM

Profil candidat: Octavian Țîcu

Octavian Țîcu are 46 de ani și este originar din satul Costuleni, raionul Ungheni. Istoric și fost boxer profesionist, fost participant la Jocurile Olimpice (1996). A făcut studii de licență, masterat și doctorat la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. Din 2003 ocupă mai multe funcții în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova, de la șef de catedră până la cea de director al Institutului de Istorie şi Ştiinţe Politice a instituției de învățământ. Din anul 2012 este membru al Comitetului Executiv în proiectul internațional Sharing History Cultural Dialogues, Proiect al Uniunii Europene și EUROCLIO (Asociația Profesorilor de Istorie din Europa).

20 ianuarie 2019
1043
ACUM

Profil candidat: Iurie Țap

Iurie Țap candidează din partea Blocului ACUM pe circumscripția uninominală nr. 8 Florești. El este deputat,  de profesie, istoric. În anii 70-80 a predat istoria la mai multe instituții din Florești, iar timp de doi ani a fost director al Şcolii medii moldo-ruse din această localitate. Din 1991 până în 1999 este vicepreşedinte al Comitetului executiv raional Floreşti. Pe parcursul anilor a trecut prin mai multe partide. În perioada sovietică a făcut parte din Partidul Comunist, această informaţie conţinându-se în biografia sa oficială. Astfel, în 1990 a fost numit secretar al Comitetului raional de partid.

04 februarie 2019
1115
ACUM

Profil candidat: Constantin Boeștean

Constantin Boeștean (57 de ani) este colonel de poliție în rezervă și conferențiar universitar. Predă la Universitatea de Educație Fizică și Sport. Pe parcursul carierei sale, a deținut mai multe funcții în cadrul Ministerului de Interne, iar o perioadă de peste un an (2006 – 2007) a deținut funcția de rector/comandant al Academiei de Poliție ”Ștefan cel Mare”.

31 ianuarie 2019
1090
ACUM

Profil candidat: Maia Sandu

Maia Sandu, 46 de ani, s-a născut la Risipeni, raionul Făleşti. Părinţii săi au activat în localitate, tatăl fiind director al complexului de porcine, iar mama – profesoară. După ce a absolvit Academia de Studii Economice, în 1994, la vârsta de 22 de ani, Maia Sandu a fost angajată în cadrul Ministerului Economiei (MEC), în calitate de consultant şi apoi specialist principal al Direcţiei colaborare şi organizaţii economice internaţionale. Ulterior, a devenit şefă adjunctă de direcţie. În 1995, fiind angajată la MEC, Sandu a fost înmatriculată la Academia de Studii în Domeniul Administrării Publice de pe lângă Guvernul R. Moldova, la secţia cu frecvenţă redusă. A studiat acolo până în 1998.

20 ianuarie 2019
832