Profil candidat: Angela Munteanu-Pojoga

ACUM 16 februarie 2019 1818

Angela Munteanu-Pojoga (46 de ani) este antreprenoare și președinta Organizației de Femei Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate.



Integritatea în activitatea politică

Este licențiată în Filologie la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. A aderat la PAS în anul 2017. Nu a făcut parte din alte formațiuni politice. Candidează pe lista națională a blocului ACUM.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Angela Munteanu a lucrat timp de mai mulți ani la Compania Teleradio Moldova, TVC 21, Accent TV, în calitate de prezentatoare, redactor-șef și corespondentă. Din 2006 până în 2010, cât s-a aflat în Portugalia, a activat în calitate de prezentatoare și autoare a emisiunii „Un dor cu numele Moldova”, la radio Elvas din Portugalia. La fel, a ocupat și funcția de președintele Asociației Emigranților din țările Est Europene din Portugalia.

În anul 2010 a revenit în Republica Moldova și a beneficiat de un grant în programul-pilot de atragere a remitenţelor PARE 1+1. Afacerea rezultată, ÎI ”Munteanu-Pojoga Angela”, o administrează și în prezent. Este vorba despre un salon de frumusețe cu 6 angajați.

Candidata nu a deținut funcții publice, deci nu a depus declarații de avere și interese. În luna decembrie 2018, solicitată de reporterul Campaniei pentru un Parlament Curat, ea a declarat că împreună cu soțul deține 2 apartamente în Chișinău, unul de 38 metri pătrăți, și altul de 80 metri pătrați. Este moștenitoarea unei case în satul său de baștină, Ciuciuleni, r. Hîncești, și a 86 de ari de teren. Ea a mai spus că deține două autoturisme, un Opel Tigra din 2004, în valoare de 57141.70 lei, și un WOLKSWAGEN  EOS, din 2011 în valoare de 140.000 lei.

Aceste bunuri se regăsescîn declarația de avere pentru ultimii doi ani, depusă la CEC. Candidata arată că a avut un venit de 240 de mii de lei de la propria întreprindere, iar soțul – un salariu de 204 mii de lei de la ANTA. Candidata mai indică cele două apartamente, terenul și casa moștenite.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

Până în 2017 Angela Munteanu-Pojoga nu fost membra niciunui partid din R. Moldova. „Nu am făcut parte din nicio formațiune politică și nu am donat niciun ban vreunui partid. În prezent achit doar cotizația de membru PAS, în sumă de 120 de lei anual”, a declarat candidata pentru reporterul Campaniei Parlament Curat.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatei.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2019”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova. 



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

ACUM

Profil candidat: Nicolae Roșca

Nicolae Roșca este avocat, profesor universitar, șef al catedrei Dreptul Antreprenoriatului la Universitatea de Stat din Moldova (USM) dn anul 2016. Din anul 1992 activează ca profesor la Facultatea de Drept a USM. Anterior a activat în calitate de membru al Consiliului de experţi a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, membru al Comisiei de Licenţiere a Activităţii Notariale, membru al Comisiei de Licenţiere a Profesiei de Avocat, membru al Consiliului ştiinţific consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, a fost președinte al Colegiului Disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii.

22 ianuarie 2019
966
ACUM

Profil candidat: Domnica Manole

Domnica Manole are 57 de ani, iar peste 25 de ani a purtat robă de judecător, întâi în funcție de magistrată la Judecătoria Chișinău, iar din 2005, la Curtea de Apel Chișinău. Domnica Manole nu este membră a vreunui partid. Legea cu privire la statutul judecătorului nu permite acest lucru.

31 ianuarie 2019
2266
ACUM

Profil candidat: Vasile Grădinaru

Vasile Grădinaru (36 de ani) este originar din satul Călugăr, r-l Fălești. A absolvit Colegiul de Ecologie din Chișinău, dar este și licențiat în Drept civil.

04 februarie 2019
1356
ACUM

Profil candidat: Gheorghe Balan

Gheorghe Balan (50 de ani) este judecător. A activat din anul 1996 la Judecătoria sectorului Botanica al mun. Chișinău, unde s-a angajat după ce a obținut licența în Drept la Universitatea de Stat din Moldova (1996). Nu a desfășurat până în prezent vreo activitate politică, însă a participat în ultimii doi ani la proteste anti-guvernare, organizate de Platforma Demnitate și Adevăr.

01 februarie 2019
1321
ACUM

Profil candidat: Dan Perciun

Dan Perciun este vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate și președintele organizației de tineret a acestei formațiuni.

19 ianuarie 2019
1275
ACUM

Profil candidat: Octavian Țîcu

Octavian Țîcu are 46 de ani și este originar din satul Costuleni, raionul Ungheni. Istoric și fost boxer profesionist, fost participant la Jocurile Olimpice (1996). A făcut studii de licență, masterat și doctorat la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. Din 2003 ocupă mai multe funcții în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova, de la șef de catedră până la cea de director al Institutului de Istorie şi Ştiinţe Politice a instituției de învățământ. Din anul 2012 este membru al Comitetului Executiv în proiectul internațional Sharing History Cultural Dialogues, Proiect al Uniunii Europene și EUROCLIO (Asociația Profesorilor de Istorie din Europa).

20 ianuarie 2019
1188