Profil candidat: Pavel Tamaciuc
Pavel Tamaciuc este membru al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Începând cu 2016 este președintele Organizației Teritoriale Strășeni a PPDA. În lista candidaților ACUM pe circumscripția națională figurează sub numărul 40. Pavel Tamaciuc are 60 de ani și de profesie este jurist, în prezent fiind temporar neangajat. Între 1990 și 1995 a fost merceolog la Baza de comerț „Coopconsum”. Ulterior, timp de doi ani a activat în calitate de inspector fiscal.
Integritatea în activitatea politică
Din 2010 până în 2014 a fost șeful Oficiului Cadastral Teritorial Strășeni. În același timp, din 2002 administrează propria întreprindere, Întreprinderea Individuală Pavel Tamaciuc, specializată în evaluarea bunurilor imobile şi efectuarea expertizei mărfurilor.
A fost implicat în politică și anterior. Din 2007 până în 2013 a fost vicepreședinte, apoi președinte al Organizației Teritoriale Strășeni a Partidului Liberal.
În aprilie 2009 a candidat la alegerile parlamentare, fiind al 77-lea în lista Partidului Liberal. În iulie 2009 a urcat câteva poziții, fiind deja sub numărul 74 în lista PL pentru un loc în Legislativ. La alegerile parlamentare din noiembrie 2010 a coborât încă nouă poziții, regăsindu-se pe poziția a 83-a în lista Partidului Liberal.
La alegerile locale a avut mai mult succes. Pentru prima dată a candidat independent și a obținut un mandat în Consiliul Local Strășeni în 2003. Peste patru ani, la alegerile locale generale din 2007, candidează independent din nou și își păstrează mandatul de ales în Consiliul Local Strășeni. La alegerile locale din 2011 candidează din partea PL și obține un mandat în Consiliul Raional Strășeni.
Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale
În declarația de avere și interese personale pentru ultimii doi ani, depusă la Comisia Electorală Centrală, Pavel Tamaciuc nu indică niciun salariu. În schimb, raportează venituri din arenda încăperilor în valoare de 577.000 de lei, pe care le-a obținut prin intermediul Întreprinderii Individuale Tamaciuc-Liole, fondată de soția sa. Declară un teren intravilan de 119,5 metri pătrați, moștenit în 2007, evaluat la aproape 25.000 de lei, un apartament și o unitate comercială de 43 de metri pătrați, precum și un automobil de model Renaul Kango 2, cumpărat în 2013 cu 7.300 de euro.
În 2011, în cadrul alegerilor locale generale, a contribuit cu 7.600 de lei la formarea bugetului Partidului Liberal.
Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid
Nu există informații despre eventuale încălcări admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.
Cazier judiciar
Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.
Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2018”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectul țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.
Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Profil candidat: Mariana Cușnir
Mariana Cușnir (37 de ani), originară din Orhei, este vicepreședinta Organizației Teritoriale Orhei a Partidului Acțiune și Solidaritate, fiind pe locul 48 în lista candidaților la funcția de deputat, în circumscripția națională, din partea Blocului electoral ACUM.
Profil candidat: Igor Munteanu
Igor Munteanu este conferențiar universitar, fost director executiv al IDIS Viitorul și ex-ambasador al Republicii Moldova în SUA. Are studii în jurnalism, științe politice și drept. Între 1992 și 1994 a fost șeful Secției Analiză Politică și Instituții Social-Politice din cadrul Președinției Republicii Moldova. Începând cu 1994, timp de doi ani, a activat în calitate de asistent al directorului Fundației Internaționale pentru Sisteme Electorale.
Profil candidat:Lilian Carp
Lilian Carp este de meserie profesor. Ocupă funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din decembrie 2014 și a fost membru al fracţiunii Partidului Liberal. La alegerile din 24 februarie, acesta va candida din partea blocului „ACUM” în circumscripția 21, Criuleni.
Profil candidat: Liviu Vovc
Liviu Vovc (29 de ani) este vicepreședinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Este licențiat în arhitectură la Universitatea Tehnică din Moldova. Este unul dintre inițiatorii protestelor din 2015. Absolvent al Academiei Politice „Friedrich Ebert Stiftung”, a Școlii Tânărului Lider Politic ADEPT. În prezent este doctorand în Științe Politice și Sociale la Universitatea de Stat din Moldova.
Profil candidat: Octavian Țîcu
Octavian Țîcu are 46 de ani și este originar din satul Costuleni, raionul Ungheni. Istoric și fost boxer profesionist, fost participant la Jocurile Olimpice (1996). A făcut studii de licență, masterat și doctorat la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România. Din 2003 ocupă mai multe funcții în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova, de la șef de catedră până la cea de director al Institutului de Istorie şi Ştiinţe Politice a instituției de învățământ. Din anul 2012 este membru al Comitetului Executiv în proiectul internațional Sharing History Cultural Dialogues, Proiect al Uniunii Europene și EUROCLIO (Asociația Profesorilor de Istorie din Europa).
Profil candidat: Iurie Țap
Iurie Țap candidează din partea Blocului ACUM pe circumscripția uninominală nr. 8 Florești. El este deputat, de profesie, istoric. În anii 70-80 a predat istoria la mai multe instituții din Florești, iar timp de doi ani a fost director al Şcolii medii moldo-ruse din această localitate. Din 1991 până în 1999 este vicepreşedinte al Comitetului executiv raional Floreşti. Pe parcursul anilor a trecut prin mai multe partide. În perioada sovietică a făcut parte din Partidul Comunist, această informaţie conţinându-se în biografia sa oficială. Astfel, în 1990 a fost numit secretar al Comitetului raional de partid.
Aici așteptăm comentariul tău!