Profil candidat: Remus Ciobanu

Arhiva 23 ianuarie 2019 1022

Integritatea în activitatea politică



Remus Ciobanu, 48 de ani, este om de afaceri, director al propriei întreprinderi ”Construct-Comfort” SRL, fondată în anul 2007. Este membru al PPDA din 2016. Deține funcția de președinte al Organizației Teritoriale Dondușeni a PPDA.

Nu a mai făcut parte din alte partide.

De profesie este inginer ameliorator. A absolvit Universitatea Agrară în anul 1993. La algerile parlamentare din februarie 2019 va candida pe circumscripția nr. 2 or. Ocnița.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale 

Remus Ciobanu a declarat pentru reporterul Campaniei pentru un Parlament Curat că nu a deținut niciodată funcții publice și că a locuit o perioadă îndelungată în România. În prezent, familia sa este stabilită în orașul Dondușeni și trăiește din veniturile din activitatea firmei ”Construct-Comfort”, dar și din darea în arendă a mai multor terenuri agricole, pe care le-a moștenit de la bunei și părinți.

În declarația de avere și interese personale depusă la CEC în campania electorală 2019 candidatul arată că în ultimii doi ani, împreună cu soția, a avut venituri din salariu de 47 227 de lei, din darea în arendă a terenului – 19 000 de lei, iar din activitatea SRL ”Constructor-Comfort” a obținut alte 29 602 lei.

Remus Ciobanu deține 3 hectare de teren agricol. Este vorba despre două loturi – unul obținut prin donație în anul 2005, iar altul – prin moștenire în 2010. Familia sa deține o casă și un apartament. La capitolul vehicule, declară că este proprietarul unui camion MAZ 5548 fabricat în 1988 și cumpărat în 2006, și al două autoturisme: un Renault fabricat în anul 2000 și cumpărat în anul 2005 și un Hunday Santa Fe din 2014, cumpărat în același an cu 573 645 lei.

Integritatea în gestionarea funcției publice sau de partid

Nu există informații despre încălcările admise de către candidat în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid.

Cazier judiciar

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile parlamentare prin campania de monitorizare şi informare „Pentru un Parlament Curat 2019”, implementat de ADEPT, API, CAPC şi CIJM cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Portalul www.moldovacurata.md și API lansează campania...

MoldovaCurata.md și Asociația Presei Independente (API) lansează campania de informare și încurajare a implicării civice „Fii cu ochii pe autorități!”. Cetățenii din mai multe localități vor fi informați și ajutați să acceseze informații de interes public, să monitorizeze procesul de adoptare a deciziilor și a utilizării banilor publici de către autoritățile locale.

19 septembrie 2017
759
Arhiva

Judecător cu o colecție de mașini și motociclete retro

Cinci automobile, dintre care trei sunt mașini de epocă sovietică, precum și 16 loturi de teren extravilan cu o suprafață de peste 14 hectare se numără printre proprietățile judecătorului Borislav Babenco de la Curtea de Apel Chișinău. Magistratul afirmă că și-a acumulat averea în perioada în care a activat ca avocat.

21 august 2015
1864
Arhiva

Preşedintele raionului Cimişlia, fără locuinţă în decla...

După alegerile locale din vara anului curent, în fruntea raionului Cimişlia a acces un reprezentant al Partidului Popular European, unul dintre cei mai tineri preşedinţi de raion, Mihai Olărescu, în vârstă de 30 de ani. Licenţiat în finanţe şi asigurări, Olărescu s-a lansat în politică cu puţin timp înainte de alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Iniţial a făcut parte din organizaţia de tineret a PDM, dar după lansarea blocului lui Iurie Leancă, a decis să adere la PPEM. Şi-a propus candidatura la funcţia de primar de Cimişlia, dar colegii de partid au optat pentru o persoană cu mai multă experienţă. Au pierdut în cursa pentru funcţia de primar, în schimb PPEM a câştigat cele mai multe mandate în consiliul raional. Candidatura lui Olărescu a fost propusă la funcţia de preşedinte de raion şi a fost aprobată cu votul unei majorităţi PPEM-PDM.

10 decembrie 2015
880
Arhiva

Interese.md, un instrument pentru jurnalişti şi membrii...

Juriştii Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) au lansat un portal în care au adunat la un loc mii de documente ce vizează oficialii şi funcţionarii din Republica Moldova, de la proclamarea independenţei până în prezent. La un click distanţă, oricine  poate afla parcursul politic sau profesional al unui demnitar, iar prin încrucişarea informaţiilor, poate face conexiuni pentru a-i afla interesele de-a lungul carierei. Baza de date, susţin autorii proiectului, va fi un instrument util atât pentru jurnalişti, cât şi pentru membrii Comisiei Naţionale de Integritate.

22 noiembrie 2014
1122
Arhiva

Profil candidat: Dinu Plîngău

Integritatea în activitatea politică

19 ianuarie 2019
1350
Arhiva

Legea testării integrităţii - contestată, deşi aduce ro...

Legea privind testarea integrităţii profesionale îi nemulţumeşte pe mulţi agenţi publici, indiferent dacă au trecut sau au picat testul. Unele prevederi i-au nemulţumit şi pe câţiva deputaţi comunişti, care au cerut Curții Constituţionale să verifice dacă articolele referitoare la instanțele de judecată sunt conforme cu Legea Supremă.  Curtea însă a solicitat opinia Comisiei de la Veneţia, care a notat că legea este una bună, fiind un instrument de contracarare a actelor de corupţie în instituţiile publice, dar că ar trebui revizuită pentru a nu lăsa loc de interpretări. Astfel, Curtea Constituțională urmează să se pronunțe dacă actul legislativ adoptat la sfârşitul anului 2013 este constituţional sau nu.

27 ianuarie 2015
825