Șeful CNA și-a declarat veniturile: a avut în 2013 un salariu de circa 20 de mii de lei

Interese la vedere 28 martie 2014 1182
Viorel Chetraru

În declarația de avere pentru anul trecut, plasată pe pagina web a Centrului Național Anticorupție (CNA), directorul instituției, Viorel Chetraru, anunță că a ridicat un salariu de circa 238 de mii de lei, ceea ce ar însemna aproape 20 de mii de lei lunar, iar soţia acestuia - peste 116 mii de lei. Un salariu ce depășește 10 mii de lei a avut și directorul adjunct al Centrului, Vadim Cojocaru, a cărui declarație tot a apărut pe pagina web a CNA.La categoria bunuri, Viorel Chetraru a indicat un teren intravilan de 63 de ari, o casă de locuit în Chişinău cu o suprafață de 96 metri pătraţi şi un autoturism de marca Renault Megane, titulara bunurilor fiind soţia acestuia. Familia Chetraru mai deţine cinci conturi curente cu valoarea totală de 10 366 lei; 1 536 de euro şi 0.77 dolari. La capitolul datorii, directorul CNA indică suma totală de 250 de mii de lei.

Vadim Cojocaru

Adjunctul acestuia, Vadim Cojocaru, a ridicat în anul 2013 un salariu de 136 505 lei şi circa 18 600 de lei de la Primăria municipiului Chişinău, fiind anterior consilier al primarului pe probleme de securitate şi ordine publică şi o pensie de 92 500 de lei. Vadim Cojocaru este proprietarul unui apartament cu o suprafață de peste 44 metri patraţi şi al unui autoturism de marca Volkswagen Passat. Acesta mai are înregistrate pe numele său două conturi bancare curente cu valoare totală de circa 30 de mii de lei. Soţia lui Vadim Cojocaru este titulara unui apartament de peste 115 metri pătraţi şi a unui cont curent de 600 de lei.

Pe site-ul CNA sunt plasate şi declaraţiile de interese personale ale lui Viorel Chetraru şi Vadim Cojocaru. Angela Starinschi, purtător de cuvânt al CNA, a declarat pentru Moldova Curată că până la 31 martie, acolo va apărea și declaraţia de avere şi cea de interese a Cristinei Ţărnă, un alt director adjunct al CNA.

De menţionat că până la 31 martie 2014, toţi subiecţii declarării veniturilor şi proprietăţii, dar şi ai declarării intereselor personale trebuie, să completeze aceste acte, documentele fiind expediate la Comisia Naţională de Integritate. Totodată, potrivit Hotărârii de Guvern Nr.188 din 3 aprilie 2012 privind paginile oficiale ale autorităţilor administraţiei publice în reţeaua Internet, declaraţia cu privire la venituri şi proprietate a conducerii autorităţii administraţiei publice trebuie publicată pe site-ul instituției respective.


Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interese la vedere

Octavian Grama va acţiona în judectată CNI pentru defăi...

În şedinţa de astăzi, 24 octombrie 2013, Comisia Naţională de Integritate (CNI) a constatat că viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese. Potrivit actului emis de CNI, oficialul a favorizat includerea în lista medicamentelor compensate de stat produsele unei firme în care soţia acestuia, Stella Grama, este directorul reprezentanţei din R. Moldova. Viceministrul Sănătăţii nu este de acord cu decizia Comisiei şi declară că va da în judecată instituţia pentru defăimare.

24 octombrie 2013
1137
Interese la vedere

Curtea Constituțională are autoturism nou, cumpărat cu...

Trei mașini de model Skoda Octavia care aparțineau Curții Constituționale din Moldova (CC) au fost date la trei primării din raionul Orhei. În schimb, parcul de mașini al Curții s-a îmbogățit cu un alt autoturism de model Skoda Superb, care a costat aproape jumătate de milion de lei.

20 iulie 2018
1260
Interese la vedere

Primarul orașului Ungheni şi Silvia Volosatâi vor fi ve...

La ședința de astăzi, Comisia Națională de Integritate (CNI) a decis să inițieze două controale în baza articolelor publicate pe Moldova Curată. Astfel, primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, este bănuit de conflict de interese, iar șefa Secției investiţii capitale şi administrarea proprietăţii publice  din cadrul Ministerului Sănătății, Silvia Volosatâi, va fi verificată pentru a se vedea dacă și-a declarat toate veniturile și proprietățile.

29 august 2014
905
Interese la vedere

Averea lui Serghei Nastas va fi verificată de CNI

Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat un control pe numele lui Serghei Nastas, directorul general al Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, care este suspectat că nu şi-a declarat toată averea. CNI s-a autosesizat pe baza unei investigaţii realizate de Moldova Curată, în care se relata că Nastas deţine o afacere în domeniul construcţiilor în capitala Spaniei, pe care nu a indicat-o în declaraţia de avere.

11 aprilie 2016
1618
Interese la vedere

Conflictul de interese admis de Gheorghe Duca a fost co...

Instanţa de apel a decis că preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), Gheorghe Duca, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese atunci când a transmis în gestiunea Universităţii Academiei, condusă de soţia sa, peste 100 de hectare de teren, un bloc administrativ şi o cafenea. Decizia instanţei de apel vine după ce, cu doi ani în urmă, Comisia Naţională de Integritate (CNI) a stabilit că oficialul nu şi-a declarat interesele personale în acest caz, dar nici nu a soluţionat conflictul de interese în termen de trei zile, aşa cum prevedea legea. Atunci, Gheorghe Duca a atacat în judecată actul CNI, însă a pierdut cauza.

29 februarie 2016
1078
Interese la vedere

Decizie finală: Anatol Arapu a folosit ilegal mașina de...

După 2 ani de contradicții și argumentări prin instanțe, Comisia Națională de Integritate a obținut câștig de cauză în fața lui Anatol Arapu, care, la 22 noiembrie 2013, s-a dus la nunta directorului Serviciului Vamal cu mașina de serviciu. Curtea de Apel a decis că utilizarea automobilului de serviciu în interes personal este ilegală.

20 decembrie 2015
1196