API prezintă ediția a doua a studiului privind reacția autorităților la investigațiile jurnalistice

Calendar/Anunț 6 martie 2020 1036
CapturăJoi, 12 martie 2020, Asociația Presei Independente (API) va prezenta rezultatele Studiului de documentare a reacției autorităților publice la investigațiile jurnalistice privind integritatea persoanelor cu funcții publice. Studiul este la ediția a doua și vizează perioada iulie 2017 – iulie 2019.

Autorii cercetării, jurnaliștii de investigație Viorica Zaharia și Victor Moșneag, au documentat modul în care autoritățile au reacționat la faptele semnalate în investigațiile jurnalistice despre conflictele de interesele, averile și proprietățile nedeclarate de persoanele cu funcții publice. A fost analizată reacția Autorității Naționale de Integritate, a altor instituții abilitate, dar și consecințele publicării investigațiilor jurnalistice asupra persoanelor cu funcții publice vizate. Datele acumulate au permis formularea unor concluzii și recomandări.

Studiul va fi prezentat în cadrul unei mese rotunde care va avea loc joi, 12 martie 2020, ora 12.00, în Sala de conferințe a Hotelului „Jolly Alon” (mun. Chișinău, str. Maria Cebotari 37, etajul 1).

La eveniment sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor anticorupție (Autoritatea Națională de Integritate, Procuratura Anticorupție, Centrul Național Anticorupție), reprezentanți ai Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media, ai Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, ai Guvernului, Ministerului Justiției, Cancelariei de Stat, dar și jurnaliști, reprezentanți ai ONG-urilor anticorupție, lideri de opinie, alte persoane interesate.

Persoană de contact: Ion Mazur - 022/220995, 068983983 sau ion.mazur@api.md

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Advocacy pentru  promovarea integrității persoanelor cu funcții publice”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare.

 Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Calendar/Anunț

API prezintă al doilea raport de monitorizare a eficien...

14 februarie 2020
1108