Procurorul Anticorupție, Viorel Morari, pledează pentru examinarea în ședințe închise a dosarului lui Vlad Filat

Interviu video 25 mai 2016 728

Procurorul Anticorupție, Viorel Morari, vorbește în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată despre cum evoluează cercetările în dosarele ce vizează devalizarea celor trei bănci din Republica Moldova, precum și despre dosarul fostului premier, Vlad Filat. El a explicat poziția procuraturii privind examinarea în ședințe închise a acestui dosar.”Există dosare pe rol în cadrul CNA şi PA şi unele declaraţii ale martorilor pot fi interpretate eronat. Al doilea aspect este că poate fi scurgere de informaţii, sub aspectul că ei vor declara, presa tirajează şi uneori, vreţi să vă supăraţi sau nu, dar nu toată presa tirajează obiectiv. Fiecare interpretează în lumina cunoştinţelor sale profesionale şi a altor circumstanțe, de aceea s-a considerat oportun ca examinarea acestui dosar să fie efectuată în şedinţe închise. Pentru a nu periclita desfăşurarea cauzelor penale existente. Dosarul Filat este o parte din dosarele referitoare la sustragerea mijloacelor băneşti din Banca de Economii. Pe noi ne intereseză finalizarea celorlalte cauze penale şi trimiterea în instanţa de judecată”, a menționat Viorel Morari.

Natalia Enache

”Există dosare pe rol în cadrul CNA şi PA şi unele declaraţii ale martorilor pot fi interpretate eronat. Al doilea aspect este că poate fi scurgere de informaţii, sub aspectul că ei vor declara, presa tirajează şi uneori, vreţi să vă supăraţi sau nu, dar nu toată presa tirajează obiectiv. Fiecare interpretează în lumina cunoştinţelor sale profesionale şi a altor circumstanțe, de aceea s-a considerat oportun ca examinarea acestui dosar să fie efectuată în şedinţe închise. Pentru a nu periclita desfăşurarea cauzelor penale existente. Dosarul Filat este o parte din dosarele referitoare la sustragerea mijloacelor băneşti din Banca de Economii. Pe noi ne intereseză finalizarea celorlalte cauze penale şi trimiterea în instanţa de judecată”, a menționat Viorel Morari.

Natalia EnachePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interviu video

Iurie Morcotîlo: Companii cu fondatori comuni și acelea...

Procesul de achiziții publice în domeniul educațional din municipiul Chișinău are de suferit din cauza mai multor tertipuri la care recurg agenții economici care participă la tendere, arată un raport realizat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup. Autorul studiului, Iurie Morcotîlo, a declarat într-un interviu pentru Moldova Curată că există câteva companii cu fondatori comuni sau adrese juridice comune care mimează competiția pentru a câștiga contractele de reparații ale școlilor și grădinițelor din capitală.

27 septembrie 2016
738
Interviu video

Laura Ştefan: Recuperarea prejudiciilor – un moment ese...

Experta anticorupţie de la Bucureşti, Laura Ştefan, a vorbit în cadrul unui interviu cu Moldova Curată despre experienţa acumulată de instituţiile de drept din România în domeniul combaterii corupţiei şi ce ar putea prelua Republica Moldova în acest sens.

08 ianuarie 2016
882
Interviu video

VIDEO // „În acest an sunt planificate reparații capita...

Directorul Departamentului Instituțiilor Penitenciare Ana Dabija explică într-un interviu pentru Moldova Curată cum și de ce și-a schimbat instituția politica de comunicare cu mass-media și care este motivul pentru care s-au înmulțit cazurile de corupție din cadrul instituțiilor penitenciare din R. Moldova. 

13 ianuarie 2014
730
Interviu video

„Curtea de Conturi niciodată nu își duce lucrul până la...

Vicepreședintele Curții de Conturi explică, în interviul acordat portalului Moldova Curată, de ce în majoritatea instituțiilor de stat auditate de ei sunt descoperite cazuri de conflict de interese și cum se întâmplă că în rapoartele de audit întocmite de Curtea de Conturi nu se regăsesc toate încălcările comise de instituțiile auditate.

09 iulie 2014
771
Interviu video

Ministrul Justiției: Presa nu mai este o sursă de infor...

Presa nu mai este o sursă de informare veridică, de aceea Autoritatea Națională de Integritate (ANI) nu se va mai putea sesiza din materialele din mass-media, a declarat ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată. El a argumentat în acest mod excluderea mijloacelor de informare în masă din legea referitoare la ANI, ca surse din care inspectorii de integritate se vor putea sesiza pentru a face controale.

12 august 2016
719
Interviu video

VIDEO // „Nu poți din senin să declanșezi un referendum...

Președintele Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan explică, într-un interviu acordat portalului Moldova Curată, de ce nu au succes inițiativele de organizare a unor referendumuri, când și cum se produc fraudele electorale și câte astfel de cazuri au ajuns pe mesele procurorilor. Ciocan dezvăluie, de asemenea, când ar putea fi organizate viitoarele alegeri parlamentare și cât ne vor costa acestea.

10 ianuarie 2013
770