Profil electoral: Andrei Dînga, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al orașului Ștefan Vodă

Ștefan Vodă 19 octombrie 2019 1306

Andrei Dînga este candidatul Blocului ACUM la șefia primăriei Ștefan Vodă.Potrivit profilului realizat în cadrul Campaniei pentru un Parlament Curat, Dînga este licențiat în Management al Academiei de Studii Economice din București. Din 2005 până în 2007 a urmat un curs de bussines la Chichester College din regiunea West Sussex din Marea Britanie. Concomitent a activat în calitate de manager logistic la o întreprindere auto, Vauxhall, din Marea Britanie, unde efectua evidența și logistica stocurilor de piese auto pe regiunea West Sussex. Din 2008 până în 2014 a activat în cadrul unei companii financiar-bancare, JP Morgan Chase&CO Bank, din Londra, unde a avut sarcina de a administra și monitoriza activele băncii în metale prețioase pe teritoriul EMEA Global JP Morgan. Din anul 2014 este fondator al unei întreprinderi agricole, Ecoalimentprim SRL, pe care o administrează împreună cu fratele său.

Andrei Dînga este membru al PPDA din 2016. A fost ales în calitate de vicepreședinte al Organizației Teritoriale Ștefan Vodă a PPDA în 2017 și deține această funcție până în prezent. La alegerile parlamentare din 24 februarie, a candidat în circumscripția nr. 36 or. Ștefan Vodă. S-a clasat pe locul 3, acumulând 30% din sufragii.

Împreună cu soția sa, Andrei Dînga a agonisit în ultimii doi ani 118 mii de lei și 80 de mii de lire sterline. Potrivit declarației de avere pentru 2017-2018, Dînga mai are în proprietate 52 de terenuri arabile și patru depozite, unul dintre care îi revine în proporție de 50%. Suprafața totală a depozitelor depășește 3.200 de metri pătrați. Candidatul nu a declarat nicio locuință și niciun autoturism.

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Ștefan Vodă

Profil electoral: Gheorghe Anghel, candidatul PSRM la f...

Primarul orașului Ștefan Vodă, Gheorghe Anghel, candidează pentru un nou mandat de edil al localității, din partea PSRM.

19 octombrie 2019
1138