VLADISLAV GRIBINCEA: ”NU CRED CĂ MERITĂ SĂ DISCUTĂM DESPRE FACILITĂȚI OFERITE ESCROCILOR ÎNTR-O ȚARĂ ÎN CARE CU TREI ANI ÎN URMĂ S-AU FURAT 17 PROCENTE DIN PIB ȘI ATACURILE RAIDER ERAU LA ORDINEA ZILEI”

Interviu video 11 ianuarie 2018 725





Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Interviu video

INTERVIU// Alina Mungiu-Pippidi: ”Moldova este folosită...

Corupția sistemică, așa cum este în Republica Moldova, nu poate fi combătută doar prin adoptatea unor legi și instituirea unor structuri anticorupție, susține politologul din România Alina Mungiu-Pippidi, expertă în politici publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizare, autoare a volumului ”În căutarea bunei guvernări: Cum au scăpat alte ţări de corupţie?”.

05 octombrie 2018
786
Interviu video

"Trebuie să rupem cercul vicios al instituţiilor politi...

Arcadie Barbăroşie, director executiv al Institutului de Politici Publice, a comentat în cadrul unui interviu acordat portalului Moldova Curată politizarea instituţiilor din Republica Moldova. "Există o serie de instituţii în stat care nu trebuie politizate. Societatea civilă a optat întotdeauna pentru depolitizarea Procuraturii Generale, Centrului Naţional Anticorupţie, Serviciului de Informaţii şi Securitate etc. Cedarea acestor instituţii de control opoziţiei ar fi o greşeală pentru că, de fapt, se revine la politizarea lor. Trebuie să rupem acest cerc vicios: Procuratura politizată, Serviciul de Informaţii şi Securitate politizat, Agenţia Naţională pentru Reglementare Energetică politizată etc", a declarat analistul. Citiţi AICI interviul integral.  

06 ianuarie 2015
632
Interviu video

Eduard Harunjen, şeful Procuraturii Anticorupţie, vorbe...

Eduard Harunjen, şeful Procuraturii Anticorupţie, a vorbit în cadrul unui interviu pentru portalul „Moldova Curată” despre dosarul deputatului liberal-democrat Nicolae Juravschi şi cel al parlamentarului comunist Grigore Petrenco, ambii urmăriţi penal pentru fals în declaraţia de avere. Omul legii a explicat de ce Nicolae Juravschi a scăpat basma curată, iar Grigore Petrenco este chemat în continuare la Procuratură ca să ofere explicaţii. Interviul integral îl puteţi citi AICI. 

15 septembrie 2014
620
Interviu video

Cristina Țărnă: ANI are nevoie de un lider foarte puter...

Problema cadrelor și comunicarea cu presa par ar fi, în prezent, cele mai grave probleme ale Autorității Naționale de Integritate (ANI), în opinia Cristinei Țărnă, expertă anticorupție, fostă directoarea adjunctă în cadrul Centrului Național Anticorupție.

10 aprilie 2019
771
Interviu video

Camelia Bogdan: ”Printre magistrați trebuie să existe o...

Judecătoarea Curţii de Apel Bucureşti, Camelia Bogdan, explică mecanismele de confiscare a averilor ilicite, cum funcţionează acestea în România şi cum funcţionează în Republica Moldova. Ea a opinat în cadrul unui interviu acordat pentru Moldova Curată că în examinarea dosarului ce vizează furtul miliardului, anchetatorii din Republica Moldova ar trebui să se ghideze de standardele internaționale și să colecteze dovezi pentru întoarcerea banilor la bugetul de stat.

09 mai 2016
605
Interviu video

LILIA IONIȚA, EXPERTĂ CAPC: ” INTRĂM ÎN DERIZORIU ȘI CU...

Mecanismele legale destinate prevenirii actelor de corupție și stimulării integrității în sistemul de justiție nu funcționează și nu au adus rezultatele scontate, este de părere Lilia Ioniță, coordonatoare de proiecte în cadrul Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției. Experta a explicat într-un interviu pentru portalul Moldova Curată că deși au fost adoptate o serie de norme, acestea nu au fost aplicate sau chiar au fost ignorare în domeniul justiției. Ea s-a referit la modul de selectare și promovare a judecătorilor, la concursurile cu un singur candidat și la „acrobațiile legislative” din ultima perioadă ale guvernanților.

17 aprilie 2018
788