Partidul Liberal refuză să plătească o datorie de acum 5 ani către Întreprinderea ”Calea Ferată”

PL 27 februarie 2020 1423
Sursa foto: wikimapia.orgO datorie de 9 mii de lei pentru luarea în locațiune a unui spațiu de la Întreprinderea ”Calea Ferată din Moldova” a crescut la suma de aproape 20 de mii de lei, pe care acum Partidul Liberal este obligat s-o plătească, prin hotărâre de judecată. Formațiunea a folosit acel spațiu în anul 2013.

Constantin Olteanu, responsabil de relații cu presa la ÎS ”Calea Ferată din Moldova”, ne-a comunicat că la 15 ianuarie 2013 Mihai Ghimpu, din partea Partidului Liberal, și Boris Ochișor, atunci director al Palatului de Cultură al Feroviarilor, au încheiat un contract de locațiune a unui spațiu din sediul Palatului, pe adresa str. Decebal 2/1: ”Datoria s-a format la 31 decembrie 2014 și datele contabilității arată că este vorba despre  9 178 de lei, care nu au fost achitați. Urmare a acestui fapt ”Calea Ferată” s-a adresat în judecată pentru recuperarea datoriei”.

Potrivit hotărârii instanței, contractul a fost încheiat pe un an, iar încăperea vizată avea suprafața de 36,6 m. p. și urma să fie folosită ”ca spațiu pentru realizarea acțiunilor în masă a organizației obștești, costul de bilanț fiind de 29 817 lei, conform situației din 01.01.2013”. Încheierea contractului a fost autorizată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Contractul, care nu este divulgat deocamdată, prevede decontări reciproce între Partidul Liberal și ”Calea Ferată”.

 Acțiunea în instanță a fost depusă abia în anul 2018, iar recent Judecătoria Chișinău a obligat formațiunea politică să plătească datoria, împreună cu o penalitate, dobânda de întârziere și taxa de stat, în total 19 838 de lei.

Instanța a consemnat în hotărâre că litigiul a fost examinat fără prezența vreunui reprezentant al Partidului Liberal, deși formațiunea a fost înștiințată. Partidul Liberal nu oferă deocamdată detalii despre acest litigiu, invocând existența unor neclarități în dosar.

”La moment nu putem să ne expunem pe cazul dat, ținând cont că nu am fost prezenți la ședința de judecată stabilită, deoarece a fost depusă cerere de amânare a ședinței pe motivul imposibilității de prezentare în instanță a juristului PL. Examinând decizia instanței și materialele dosarului, am depistat mai multe neconcordanțe și documente care lipsesc din dosar, dar se regăsesc menționate în textul hotărârii. Vom ataca hotărârea cu apel. Cu mai multe comentarii vom reveni ulterior”, ne-a declarat Mihaela Bîtcă, responsabilă de relațiile cu presa la Partidul Liberal.

Constantin Olteanu, de la ”Calea Ferată din Moldova”, a confirmat că hotărârea primei instanțe a fost atacată, urmând să fie examinată de Curtea de Apel Chișinău.

Viorica Zaharia

 Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

PL

Profil candidat: Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă are două dosare penale active și se află sub control judiciar. În primul caz este bănuit de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată, iar în al doilea - de depășirea atribuțiilor de serviciu. Chirtoacă respinge acuzațiile, se declară nevinovat și susține că dosarele sunt politice.

31 ianuarie 2019
1185
PL

Profil candidat: Mihai Moldovanu

Mihai Moldovanu are 53 de ani, fiind originar din s. Ordăşei, raionul Teleneşti. A făcut studii la Colegiul de medicină din Orhei, a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițeanu”, în 2001 a susținut teza de doctor în științe medicale, iar în 2010 a încheiat studiile la Școala de Management în Sănătate Publică. Și-a început activitatea profesională în 1986, în calitate de felcer la Spitalul de Urgenţă din Chişinău.

01 februarie 2019
1196
PL

Profil candidat: Roman Boțan

Roman Boţan candidează pe circumscripția nr. 19 Orhei, din partea Partidului Liberal. A ajuns în Parlament pe lista Partidului Liberal, la 4 septembrie 2015. După absolvirea facultății  în România şi obținerea unui master în științe politice, specialitatea administrare publică la Academia de Administrare Publică de la Chişinău, el a deţinut mai multe funcţii publice.

12 februarie 2019
1124