Profil electoral: Alexei Gafeli, candidatul PSRM pentru funcția de primar al comunei Coșnița, raionul Dubăsari

Dubăsari 19 octombrie 2019 1384

Alexei Gafeli este candidatul Partidului Socialiștilor pentru funcția de primar al comunei Coșnița, raionul Dubăsari. Acesta candidează pentru al doilea mandat. Înainte de a deveni primar Gafeli a activat într-un ONG.În Declarația de avere pentru anul 2018, Gafeli a raportat venituri de 101,3 mii de lei din salariul de primar, și  5 mii de lei din vinderea unui imobil. Edilul din Coșnița nu deține o locuință proprie, dar are cote părți în trei terenuri agricole. Din 2017, Gafeli conduce un automobil de model Skoda, produs în 2008, care ar fi costat familia primarului 30 de mii de lei.

Potrivit unui raport al Curții de Conturi, în perioada 2015-2016, Primăria Coșnița a ratat venituri în sumă de 147,4 mii lei din arenda terenurilor aflate în proprietate publică.  „Deşi APL Coșnița a avut  posibilitatea de a încasa anual plăți pentru arenda terenurilor agricole în valoare minimă de 83,1mii lei, de fapt s-au încasat: în  2015 – doar 15,7 mii lei, iar în 2016–doar 15,6 mii lei. Relevante în acest context sunt următoarele exemple: SRL „Agro-prima” a plantat pe 3 terenuri publice (neagricole) cu suprafața totală de 2,6138 ha o livadă de piersici  în lipsa contractelor de arendă a terenurilor, primăria ratând astfel circa 67,5 mii lei anual sau135,0 mii lei pentru 2 ani. În contractul fără număr din 14.04.2016, încheiat cu SRL „Agro-prima”, primăria a stabilit plata de arendă a terenului aferent cu suprafață de 2,5421 ha, indicând că terenul este cu destinație agricolă, deși acesta avea o altă destinație. În consecință, primăria a ratat venituri în sumă de 6,2 mii lei  anual, sau 12,4 mii lei pentru 2 ani”, se arată în raport.

 Nu există informații privind tragerea la răspundere penală sau contravențională a candidatului.

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Dubăsari

Profil electoral: Mihail Bondari, candidatul Blocului A...

Mihail Bondari este candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar al comunei Coșnița, raionul Dubăsari. Bondari are 30 de ani și este absolvent al Universității Agrare din Chișinău. Candidatul se află la prima experiență politică și nu a deținut funcții publice.

19 octombrie 2019
947