Profil electoral: Ion Țugulea, candidatul PCRM la șefia primăriei orașului Nisporeni

Nisporeni 19 octombrie 2019 1032

Consilierul raional Ion Țugulea este candidatul Partidului Comuniștilor la funcția de primar al orașului Nisporeni.De meserie inginer tehnician, Țugulea este implicat în politică de mai bine de 20 de ani, timp în care a fost fidel partidului care îl înaintează la alegeri. În 1999 el a acces pentru prima dată în Consiliul Local Nisporeni, pe listele Blocului Comuniștilor, Agrarienilor și Socialiștilor. La alegerile locale generale din 2003, sprijinit de PCRM, a acces din nou în Consiliul Orășenesc. Patru ani mai târziu comunistul a reușit să ajungă atât în Consiliul Raional Nisporeni, cât și în Consiliul Orășenesc Nisporeni. După alegerile locale din 2011 a reușit să-și păstreze mandatul de consilier orășenesc. La ultimul scrutin local, din iunie 2015, a participat din nou pe listele PCRM și a acces în Consiliul Raional și în cel Local. Țugulea a fost vicepreședintele Consiliului Raional Nisporeni.

În declarația cu privire la venituri și proprietate pentru 2016, Țugulea a raportat venituri de 238 de mii de lei din salariul său și cel al soției, angajată la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Nisporeni, precum și din pensie. Comunistul a mai trecut pe hârtie un teren intravilan de șapte ari, aferent casei de locuit, precum și două loturi extravilane, cu suprafața totală de 36 de ari. Țugulea a mai declarat o casă de locuit de 230,7 metri pătrați, pe care o are în proprietate din 1986 și o anexă. Din 2010, candidatul PCRM conduce prin mandat un Audi A4.

În declarația de avere și interese personale pentru ultimii doi ani, Țugulea a indicat venituri de 665 de mii de lei, două terenuri, casa de locuit și automobilul pe care îl are în folosință.

În 2016, Ion Țugulea a ajuns în vizorul Comisiei Naționale de Integritate, pe motiv că, în declarația de avere pentru 2014, nu ar fi declarat o anexă și șapte conturi bancare. Totodată, ținând cont de faptul că omisiunile admise, în opinia Comisiei, nu au fost făcute cu rea-credință şi nefiind stabilită o diferență vădită între veniturile realizate pe parcursul anului 2014 și proprietatea dobândită în aceeași perioadă, membrii CNI au clasat cauza.

Tot în 2016 Țugulea a ajuns repetat în vizorul Comisiei Naționale de Integritate, care a constatat că alesul poporului a încălcat regimul juridic al incompatibilităților în momentul în care continua să figureze în calitate de administrator al Firmei Ionel, pe care a fondat-o în 1993, în timp ce deținea o funcție de demnitate publică, lucru interzis de lege. Cauza a fost clasată pe motivul soluționării stării de incompatibilitate, după ce Țugulea a demarat procedura de lichidare a companiei.

În campania electorală pentru alegerile locale generale din 2015, Ion Țugulea a donat 7.000 de lei Partidului Comuniștilor. 

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Nisporeni

Profil electoral: Nicolae Cociu, candidatul PSRM la fun...

Antrenorul Nicolae Cociu este candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al orașului Nisporeni.

19 octombrie 2019
1232