Profil electoral: Vlad Țurcanu, candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Popular Românesc

Chișinău 19 octombrie 2019 357
Vlad Țurcanu

Fostul purtător de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti, jurnalistul și liderul Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, va concura la alegerile din 20 octombrie pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.Vlad Țurcanu este jurnalist de profesie. A activat la Teleradio Moldova între 1992 și 1999. A devenit apoi director marketing la Radio Contact. Între 2001 și 2004 a lucrat la Radio Europa Liberă, după care, timp de doi ani a fost expert în comunicare la două proiecte medicale ale Comisiei Europene. Între 2006 și 2008 a fost membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. La 19 aprilie 2012 a fost numit în funcția de purtător de cuvânt și consilier pentru comunicare al președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Pe 21 ianuarie 2016, Țurcanu şi-a anunţat demisia din funcţia de consilier pe comunicare. Asta după ce cu o zi mai devreme el a declarat în direct, la mai multe posturi de televiziune, că ceremonia de depunere a jurământului a Guvernului Filip în faţa preşedintelui Nicolae Timofti va fi amânată. Totuşi, evenimentul a avut loc, miercuri, 20 ianuarie, în jurul orei 23.00. „Am făcut declaraţii cu privire la amânarea ceremoniei pentru o altă zi şi oră. Aceasta a fost poziţia oficială a instituţiei prezidenţiale până la ora 22.00. După, s-a decis ca membrii Cabinetului să depună jurământul. Am dezinformat opinia publică, lucru pe care îl consider inacceptabil şi nedemocratic”, a spus Ţurcanu în cadrul unui briefing de presă.

La sfârșitul lunii august curent, Vlad Turcanu a fost numit lider al partidului Liberal Reformator. Formațiunea a fost redenumită în Partidul Popular Românesc.

În declarația de avere pentru 2013, Vlad Țurcanu a raportat un salariu anual de 150 de mii de lei, un autoturism de marcă Subaru Forester, achiziționat în 2008 cu 140 de mii de lei, precum și calitatea de fondator al companiei Ecuații TV SRL. În declarația pentru 2014, Țurcanu a indicat venituri de 145 de mii de lei și un teren intravilan de șase ari cumpărat în același an. Restul informațiilor au rămas neschimbate. În actul prezentat la CNI (actuala ANI, n.r.) un an mai târziu, candidatul PPR a trecut venituri de 162 de mii de lei. În ultima declarație de avere, pentru 2017-2018, Vlad Țurcanu a indicat venituri de 611 mii de lei din salariile sale și ale soției. Pe lângă terenul raportat anterior, Țurcanu a trecut pe hârtie și alte două loturi intravilane, de șase, respectiv 18 ari, achiziționate în 2018 contra sumei totale de 314 mii de lei. Tot în 2018 familia Țurcanu a procurat cu 400 de mii de lei un imobil de 95 de metri pătrați, precum și un automobil de model Toyota, pentru care a achitat 130 de mii de lei. 

Sursa: Anticorupție.md

Acest articol apare în cadrul campaniei Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019, implementat de CIJM şi API, cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Chișinău

Profil electoral: Boris Larionov, candidatul Partidului...

Boris Larionov este lăcătuș auto la Întreprinderea de Stat Moldelectrica. La alegerile locale generale din 20 octombrie candidează la funcția de primar al orașului Vatra, suburbie a Capitalei, din partea Partidului Șor.

14 octombrie 2019
321
Chișinău

Profil electoral: Iurie Cuculescu, candidatul PL la fun...

Între 1990 și 2005, Iurie Cuculescu a fost angajat al MAI, unde a activat în cadrul mai multor structuri. Din 1989 locuiește la Cricova, unde a fost șef de poliție și șef de pază. A fost consilier al viceprim-ministrului Mihai Moldovanu, iar începând cu 2013, până în 2017, a fost consilier pe securitate în cadrul primăriei municipiului Chișinău. După suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al Municipiului Chișinău, Cuculescu a fost, de asemenea, înlăturat din funcție, de fostul primar interimar, Silvia Radu. În decembrie 2015 a acces în Consiliul Raionul Telenești, pe listele PL, după demisia colegului său de partid, Anton Loreti.

14 octombrie 2019
444
Chișinău

Profil electoral: Valeriu Popa, candidatul partidului V...

Valeriu Popa este candidatul partidului Voința Poporului la funcția de primar al orașului Sângera din municipiul Chișinău.

27 octombrie 2019
434
Chișinău

Profil electoral: Balaur Nicolae, candidat independent

Fostul pretor de Râşcani, Nicolae Balaur, candidat independent la Stăuceni: donaţii de sute de mii de lei de la rude

27 octombrie 2019
594