Răfuială după alegeri? Actualul primar din Hâncești, Alexandru Botnari, le reproșează oamenilor că vor avea drumuri reparate după cum au votat

2021 (alegeri anticipate) 16 iulie 2021 6103
Construcția sensului giratoriu din zona Gării Auto din Hâncești. Sursa: Facebook.com„După votare și realizare. Mai adresați-vă la cei pe care i-ați votat” – astfel i-a răspuns primarul mun. Hâncești Alexandru Botnari unei locuitoare a orașului, care l-a întrebat pe Facebook când va fi reparată o porțiune de drum. Pentru Moldova Curată, primarul s-a arătat supărat că în raionul Hâncești, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM, lider – Ion Chicu, n.n.), pe care spune că l-a fondat, a obținut doar 391 de voturi.

Zilele trecute, pe pagina de Facebook a ziarului Curierul de Hâncești a fost publicată o postare în care se anunța că primăria Hâncești a început construcția sensului giratoriu din zona Gării Auto, menționându-se că, de asemenea, vor fi reparate și trotuarele din zonă, dar și un segment de pe strada Chișinăului.

Primarul răspunde: „Mai adresați-vă la cei pe care i-ați votat, poate ei au posibilități, noi nu avem”

Unii locuitori au apreciat aceste lucrări, îndemnând autoritățile locale să repare și alte porțiuni, așa cum au promis la adunările făcute în regiunile municipiului, în special în preajma alegerilor. „Faceți Centrul, dar ați promis porțiunea de drum, Gura Cotului 45, ce se unește cu stradela Ion Necule. Toți suntem egali...”, a comentat locuitoarea Valentina Guțu. La scurt timp, primarul Alexandru Botnari, care este și vicepreședintele PDCM,  supărat că partidul a luat un scor mic în oraș la ultimele alegeri, i-a răspuns: „Valentina Guţu, după votare și realizare. Mai adresați-vă la cei pe care i-ați votat. Poate ei au posibilități. Noi nu avem...”.

 

„Nici oamenii pe cei pe care i-am angajat nu au votat”

Întrebat de Moldova Curată dacă prin astfel de răspunsuri se răfuiește cu alegătorii care nu i-au votat partidul, Alexandru Botnari a răspuns că el a muncit mult pentru oraș și, în opinia sa, ar fi meritat mai multe voturi. „Eu niciodată nu m-am răfuit cu nimeni, dar e obijduitor. In 18 ani de zile am muncit, peste un miliard de lei am investit în oraș și să iei doar 200 de voturi. Nici cei pe care i-am angajat nu au votat. Straniu, care e rostul să stau aici?”, spune primarul dezamăgit.

Chiar dacă formațiunea e nouă, fiind creată recent, Botnari crede că oamenii ar fi trebuit să voteze, întrucât îl cunosc pe el: „Eu stau la baza formarii acestui partid, care e de centru-dreapta, pro-european, și l-am format în urma unor politici care s-au întâmplat timp de 30 de ani în Republica Moldova. Am făcut o echipă de specialiști. Noi nu am făcut acest partid  pentru aceste alegeri parlamentare, e o perioadă mai mare, cu mai multe planuri. Dar chiar să iau numai 200 de voturi, care e rostul să muncesc mai departe? Pentru salarii. Îmi reproșează ca primesc salariu: dar luați-vă vouă acest salariu...”, spune Alexandru Botnari.  

Locuitoare din Hâncești: „Votul meu nu are nici o treabă cu drumul care trebuie reparat”

La rândul său, Valentina Guțu, locuitoarea vizată în comentariul primarului, spune că acesta trebuie să rezolve problemele orașului, așa cum a promis în campania pentru alegerile locale din anul 2019. Ea afirmă că și într-o discuție cu locuitorii din regiunea Gura Cotului s-a promis reparația porțiunii de drum, dar deocamdată, deși s-a ajuns la jumătatea mandatului primarului, încă nicmic nu este reparat. „La aceste alegeri eu am votat așa cum am crezut de cuviință, am făcut parte și din comisie, dar asta nu are nici o treabă cu drumul care trebuie reparat”, spune Valentina Guțu.

PDCM a luat în raionul Hâncești doar un procent din numărul total de voturi

Alexandru Botnari deține funcția de primar al orașului Hâncești în anul 2003. Până atunci, timp de câțiva ani a condus firmele  SRL „Botnari-Mars” și  SRL „Petrocub”. La primele două mandate a candidat independent, însă în anul 2009 a aderat la Partidul Democrat din Moldova. A avut și mici întreruperi de mandat. La sfârșitul anului 2019, a devenit deputat, însă a renunțat la Parlament, revenind la Primărie. În aceeași zi a declarat că pleacă și din PDM. La începutul lunii aprilie curent, Alexandru Botnari, a anunțat că se alătură proiectului politic anunțat de Ion Chicu – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Ulterior acesta a anunțat într-o postare pe Facebook că a fost ales vicepreședinte al formațiunii.

Menționăm că datele referitoare la voturile pe localități încă nu sunt făcute publice de către Comisia Electorală Centrală (CEC), însă, potrivit datelor preliminare, în raionul Hâncești, PCDC a luat doar un procent din numărul total de alegători, în timp ce PAS – formațiunea care deține acum majoritatea în Parlament -, a obținut circa 64 la sută, fiind urmat de Blocul Electoral al Comuniștilor cu circa 17 la sută și Partidul Democrat din Moldova – cu circa 4 la sută din voturi.

Lilia ZahariaPreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

2021 (alegeri anticipate)

Grigore Repeșciuc a vrut să fie informat zilnic pe tele...

11 iunie 2021
6894