Ambasadorul Slovaciei la Chișinău: ”Cu o minte coruptă nu poți să ai cu adevărat succes în viață”

Arhiva 24 octombrie 2016 292
Robert Kirnag: ”Cu o minte coruptă nu poți să ai cu adevărat succes în viață”

Ambasadorul Republicii Slovacia la Chișinău Robert Kirnag a vorbit în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată despre practicile slovace de combatere a corupției, de asigurare a transparenței decizionale și a integrității demnitarilor și funcționarilor publici. Diplomatul a subliniat că este nevoie atât de voința politică a celor aflați la putere, cât și de cea a cetățenilor, care trebuie să manifeste demnitate și să refuze să dea mită. De asemenea, Excelența Sa a calificat drept ”incredibilă” delapidarea unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc și a îndemnat autoritățile legale să îi aducă în fața justiției pe toți cei implicați.Aveți nevoie de cetățeni moldoveni curajoși care să spună NU. Dacă alegi să treci peste dificultățile vieții dând mită, vei avea o minte coruptă și cu o minte coruptă nu poți să ai cu adevărat succes în viață, începi să crezi în acest sistem corupt și acesta este sfârșitul”, a subliniat Ambasadorul Slovaciei.

Tot el a adăugat: ”Nu trebuie să așteptați procurori europeni să vină aici și să rezolve această problemă în locul vostru. Acest lucru trebuie să îl facă judecătorii moldoveni, cetățenii Republicii Moldova – pedagogii, studenții, oamenii de afaceri. Ceea ce mă încurajează este faptul că acest lucru (n.r.: corupția) nu este ascuns, politicienii vorbesc despre asta. Acum ei au noi legi adoptate, au toate instrumentele. Guvernul aflat la putere are control deplin asupra Parlamentului, deci nu există scuze. Dacă există voință politică, aceste politici anti-corupție vor fi aplicate.”

Natalia EnachePreluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Profil candidat: Marcela Adam

Integritate în activitatea politică

19 februarie 2019
1277
Arhiva

Radu Blaj semnează, Primăria tace

30 iulie 2015
340
Arhiva

Profil candidat: Andrei Dînga

Integritate în activitatea politică

18 februarie 2019
803
Arhiva

Profil candidat: Olga Coptu

Integritatea în activitatea politică

04 februarie 2019
374