Galina Bostan: „Reformarea CNA nu a schimbat situația în domeniul combaterii corupției”

Arhiva 18 octombrie 2013 1057

Președintele Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), Galina Bostan, nu vede nicio schimbare în domeniul combaterii și prevenirii corupției de la reformarea Centrului Național Anticorupție.



În cadrul live-chatului organizat astăzi de Moldova Curată, Bostan a precizat că „așa cum și până la reformă nu au existat bani pentru prevenirea corupției, așa și acum bani pentru prevenire nu există”. Aceeași situație se atestă și în domeniul combaterii corupției.

Referindu-se la decizia Guvernului de majorare a salariilor judecătorilor și la cea cu privire la îmbogățirea ilicită, expertul a declarat că nu crede că aceste măsuri vor face magistrații să ia mai puțină mită.

„Totuși, cred că această majorare este necesară pentru responsabilizarea judecătorilor. Sper că, după adoptarea legilor, acestea să fie cu adevărat implementate, iar cei corupți să fi dați afară din sistem”, a menționat Bostan.

Președintele CAPC a evitat să comenteze activitatea Comisiei Naționale de Integritate și a noului procuror general, Corneliu Gurin, precizând că se va putea expune asupra realizărilor și nereușitelor acestora abia peste un an.

Mariana Rață



Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Arhiva

Iurie Morcotîlo: Licitațiile publice sunt mimate în sis...

Procesul de achiziții publice în domeniul educațional din municipiul Chișinău are de suferit din cauza mai multor tertipuri la care recurg agenții economici care participă la tendere, arată un raport realizat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup. Autorul studiului, Iurie Morcotîlo, a declarat într-un interviu pentru Moldova Curată că există câteva companii cu fondatori comuni sau adrese juridice comune care mimează competiția pentru a câștiga contractele de reparații ale școlilor și grădinițelor din capitală.

26 septembrie 2016
756
Arhiva

Viceministrul Agriculturii Eduard Grama a studiat 7 an...

Noul viceministru al Agriculturii, Eduard Grama, și-a făcut studiile universitare timp de 7 ani, la secția frecvență redusă, la Facultatea de Drept a Institutului Nistrean de Economie și Drept de la Bălți, care este o instituție de învățământ privată. Funcționarul spune că studiile ”au fost mai mult o glumă”. El a devenit student la vârsta de 30 de ani. A lucrat mai mulți ani în domeniul vinificației, în diferite companii de vinuri, fără să aibă studii, dar spune că acest lucru nu l-a împiedicat deloc în carieră. ”Nu aveam timp pentru studii, eu am muncit”, ne-a spus Eduard Grama.

03 septembrie 2015
841
Arhiva

Profil candidat: Marcela Adam

Integritate în activitatea politică

19 februarie 2019
2406
Arhiva

Profil candidat: Ilan Șor

Integritate în activitatea politică

21 ianuarie 2019
832
Arhiva

Dezbaterea publică „Înăsprirea sancţiunilor pentru demn...

Dezbaterea publică „Înăsprirea sancţiunilor pentru demnitarii şi funcţionarii care nu-şi declară sau declară eronat veniturile, proprietăţile şi interesele personale”, eveniment organizat de Asociaţia Presei Independente (API) şi portalul web www.moldovacurata.md pe data de 27 noiembrie 2013.

27 noiembrie 2013
611
Accesul la informații pe înțelesul tuturor

Instanța de judecată a decis comasarea dosarelor fotoju...

După mai multe amânări, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a decis comasarea dosarelor fotojurnalistului Constantin Grigoriță privind îngrădirea accesului la informație contra lui Igor Dodon și contra Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Decizia vine după ce examinarea în fond a cauzei a fost amânată de patru ori. Conform deciziei semnată de președinta ședinței, judecătoarea Speranța Clima, posibilitatea de conexare și examinare în aceeași procedură a dosarelor este ”oportună datorită faptului că necesită aplicarea aceleiași proceduri de soluționare, implică participarea acelorași părți, au la bază aceleași probe, iar conexarea lor va contribui la examinarea rapidă și justă a litigiilor.”

12 februarie 2018
803