Avocatul Poporului: ”Oamenii se plâng uneori nu atât pe lege, cât pe comportamentul judecătorilor, pe amânarea dosarelor, care se pot întinde ani de zile, zeci de ani”
”În 2015, când am fost numit în funcție, m-a mirat foarte mult aprecierea dată de Departamentul de Stat al SUA, pentru că raportul începea cu Moldova. M-a mirat fraza: ”Corupția în Republica Moldova este cea mai gravă încălcare a drepturilor omului”. Prin urmare, corupția a ajuns la un așa nivel încât afectează drepturile omului”, a declarat Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată. Ombudsmanul a accentuat că nu atât legislația, cât actorii din sistemul de justiție creează situații de corupție.
”Oamenii se plâng uneori nu atât pe lege, cât pe comportamentul judecătorilor, pe amânarea dosarelor, care se pot întinde ani de zile, zeci de ani. Este necesară îmbunătățirea situației la nivel sistemic, ca justiția să devină eficientă, deschisă, obiectivă, ca oamenii să nu se gândească la cine va nimeri dosarul și de cine să se ferească, dar să fie siguri că s-a adresat justiției pentru găsirea dreptății”, a conchis Avocatul Poporului.
Natalia Enache
”Oamenii se plâng uneori nu atât pe lege, cât pe comportamentul judecătorilor, pe amânarea dosarelor, care se pot întinde ani de zile, zeci de ani. Este necesară îmbunătățirea situației la nivel sistemic, ca justiția să devină eficientă, deschisă, obiectivă, ca oamenii să nu se gândească la cine va nimeri dosarul și de cine să se ferească, dar să fie siguri că s-a adresat justiției pentru găsirea dreptății”, a conchis Avocatul Poporului.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Vladimir Cebotari: Sunt mulţi oameni dedicaţi şi bine i...
Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru Moldova Curată despre etapa la care se află în prezent reformele în domeniul justiţiei. Deşi recunoaşte că încrederea populaţiei în justiţia din Republica Moldova este una foarte joasă, Vladimir Cebotari este de părere că lucrurile încep să se schimbe spre bine în acest sector.
Iurie Morcotîlo: Companii cu fondatori comuni și acelea...
Procesul de achiziții publice în domeniul educațional din municipiul Chișinău are de suferit din cauza mai multor tertipuri la care recurg agenții economici care participă la tendere, arată un raport realizat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup. Autorul studiului, Iurie Morcotîlo, a declarat într-un interviu pentru Moldova Curată că există câteva companii cu fondatori comuni sau adrese juridice comune care mimează competiția pentru a câștiga contractele de reparații ale școlilor și grădinițelor din capitală.
ANATOLIE DONCIU: CNI trebuie reformat pentru a putea ve...
Președintele Comisiei Naționale de Integritate (CNI), Anatolie Donciu, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată despre modul în care funcționează această structură și a explicat de ce ea nu este destul de eficientă în prevenirea corupției. Potrivit lui, legislația deficitară nu permite în multe cazuri sancționarea celor care nu își declară averile sau interesele personale, a celor care, fiind în funcții publice, își angajează rudele sau favorizează afacerile acestora.
VIDEO // „Nu poți din senin să declanșezi un referendum...
Președintele Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan explică, într-un interviu acordat portalului Moldova Curată, de ce nu au succes inițiativele de organizare a unor referendumuri, când și cum se produc fraudele electorale și câte astfel de cazuri au ajuns pe mesele procurorilor. Ciocan dezvăluie, de asemenea, când ar putea fi organizate viitoarele alegeri parlamentare și cât ne vor costa acestea.
VIDEO // „CNI nu trebuie să fie o bâtă, ci să aibă rol...
Și-au ascuns sau nu proprietățile liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu și vicepreședintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc? Există sau nu un conflict de interese în cazul zborului comun pe care l-au avut fostul premier Vlad Filat și omul de afaceri Renato Usatâi.
FOSTUL MINISTRU AL FINANȚELOR, VEACESLAV NEGRUȚA: REPUB...
Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, a subliniat în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată riscurile pe care le comportă pachetul de legi recent adoptate de Parlament cu privire la amnistierea fiscală și la declararea voluntară a capitalurilor.
Aici așteptăm comentariul tău!