Iurie Morcotîlo: Companii cu fondatori comuni și aceleași adrese juridice participă și câștigă licitațiile publice în sistemul educațional din municipiul Chișinău
Procesul de achiziții publice în domeniul educațional din municipiul Chișinău are de suferit din cauza mai multor tertipuri la care recurg agenții economici care participă la tendere, arată un raport realizat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup. Autorul studiului, Iurie Morcotîlo, a declarat într-un interviu pentru Moldova Curată că există câteva companii cu fondatori comuni sau adrese juridice comune care mimează competiția pentru a câștiga contractele de reparații ale școlilor și grădinițelor din capitală.
Aceste companii sunt orientate aproape în exclusivitate pe piața de achiziții din sistemul educațional din Chișinău, spune cercetătorul. De asemenea, companiile care prestează servicii de alimentație în instituțiile de învățământ din capitală și-au împărți piața între ele și strecoară în mod intenționat greșeli tehnice în ofertele prezentate la concurs pentru ca licitația să poată fi câștigată de o anumită firmă. În acest fel, este prejudiciat bugetul municipal, a menționat Iurie Morcotîlo.
Natalia Enache
Aceste companii sunt orientate aproape în exclusivitate pe piața de achiziții din sistemul educațional din Chișinău, spune cercetătorul. De asemenea, companiile care prestează servicii de alimentație în instituțiile de învățământ din capitală și-au împărți piața între ele și strecoară în mod intenționat greșeli tehnice în ofertele prezentate la concurs pentru ca licitația să poată fi câștigată de o anumită firmă. În acest fel, este prejudiciat bugetul municipal, a menționat Iurie Morcotîlo.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.
Adaugă comentariu
Articole relaționate:
Ministrul Justiției: Presa nu mai este o sursă de infor...
Presa nu mai este o sursă de informare veridică, de aceea Autoritatea Națională de Integritate (ANI) nu se va mai putea sesiza din materialele din mass-media, a declarat ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată. El a argumentat în acest mod excluderea mijloacelor de informare în masă din legea referitoare la ANI, ca surse din care inspectorii de integritate se vor putea sesiza pentru a face controale.
INTERVIU// Alina Mungiu-Pippidi: ”Moldova este folosită...
Corupția sistemică, așa cum este în Republica Moldova, nu poate fi combătută doar prin adoptatea unor legi și instituirea unor structuri anticorupție, susține politologul din România Alina Mungiu-Pippidi, expertă în politici publice, buna guvernare, lupta anticorupție și democratizare, autoare a volumului ”În căutarea bunei guvernări: Cum au scăpat alte ţări de corupţie?”.
VIDEO // „Judecătorii nu trebuie să aibă imunitate pent...
Președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Mihai Poalelungi, comentează într-un interviu pentru Moldova Curată decizia Curții Constituționale de limitare a imunității judecătorilor și explică de ce nu fac pușcărie polițiștii care au bătut tinerii după protestele din 7 aprilie 2009.
Victor Micu: Percepția cetățeanului față de sistemul ju...
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, vorbește în cadrul unui interviu pentru Moldova Curată despre primul caz de cercetare a unui judecător pentru îmbogățire ilicită și despre averile pe care le deține. Victor Micu a mai subliniat că există unele dificultăți în cadrul procesului de reorganizare a rețelei de judecătorii, dar și despre obligațiile morale și de integritate ale magistraților.
Judecătoarea Camelia Bogdan: „Confiscarea este cea mai...
Camelia Bogdan, judecătoare la Curtea de Apel București, a vorbit în cadrul unui interviu acordat portalului Moldova Curată despre măsurile care au ajutat România să obțină rezultate răsunătoare în lupta cu flagelul corupției. Magistrata a amintit și despre instrumentele pe care le folosește atât ea, cât și colegii săi pentru a reîntoarce în folosul societății bunurile care au ajuns ilegal în posesia celor dați pe mâna Justiției.
Vladimir Cebotari: Sunt mulţi oameni dedicaţi şi bine i...
Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru Moldova Curată despre etapa la care se află în prezent reformele în domeniul justiţiei. Deşi recunoaşte că încrederea populaţiei în justiţia din Republica Moldova este una foarte joasă, Vladimir Cebotari este de părere că lucrurile încep să se schimbe spre bine în acest sector.
Aici așteptăm comentariul tău!