CANDIDAT: GHEORGHE STRATAN, PSRM

Călărași 17 octombrie 2019 1246
Stratan Gheorghe

În acest an la șefia primăriei Călărași candidează trei bărbați cu numele de familie ”Stratan”, dintre care doi au prenumele ”Gheorghe” și unul ”Grigore”. Unul dintre candidații cu prenumele și numele de Gheorghe Stratan este propus de Partidul Socialiștilor (PSRM).Gheorghe Stratan (61 de ani) este originar din localitatea Nișcani, Călărași. În mandatul trecut, a fost consilier raional independent. Între timp, a ales să meargă la aceste alegeri cu socialiștii. Gheorghe Stratan a declarat pentru Moldova Curată că nu este membru de partid, dar vrea ca în următorul mandat să fie susținut să-și continue proiectele începute în anii anteriori.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2018 depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), Gheorghe Stratan declară un venit salarial de circa 157 de mii de lei și peste 9 mii de lei de la firma ”Trans-Next”, care activează în domeniul transportului de pasageri.  Venitul obținut din înstrăinarea sau deținerea valorilor mobiliare și a cotei-părți la firma ”Trans-Next” a constituit anul trecut circa 65 de mii de lei. Gheorghe Stratan a precizat pentru Moldova Curată că acum firma nu-i mai aparține soției și că afacerea a fost vândută fiului său.

La capitolul ”Bunuri imobile”, candidatul PSRM declară 6 terenuri intravilane și unul agricol, dar și o casă de locuit. Gheorghe Stratan este proprietarul unui autoturism de tern de model Toyota Rav 4, achiziționat în anul 2014 cu suma de 140 de mii de lei.

Integritatea în gestionarea funcțiilor publice

Candidatul este de profesie inginer-mecanic, iar în prezent deține funcția de administrator la Întreprinderea Municipală ”Gospodăria Comunal-Locativă” Călărași, entitate fondată de către Consiliul orășenesc Călărași.

Cazier juridic

Nu există informații despre antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Călărași

CANDIDAT: NOCOLAE ROZEMBAC, INDEPENDENT

Nicolae Rozembac, 37 de ani, este în prezent vicepreședintele raionului Călărași. Candidează pentru funcția de primar al orașului Călarăși. Dacă la alegerile locale din anul 2015 candida pe listele Partidului Popular European din Moldova, acum candidează independent.

17 octombrie 2019
1124
Călărași

CANDIDAT: ION OLARI, ACUM

Ion Olari, 34 de ani, candidează pentru primăria orașului Călărași. În mandatul recent, a fost consilier orășenesc la Călărași. Ion Olari este originar din satul Răciula, raionul Călărași. A lucrat timp de câțiva ani în Marea Britanie în domeniul construcțiilor, dar s-a întors în țară.

17 octombrie 2019
1801