CANDIDAT: NOCOLAE ROZEMBAC, INDEPENDENT

Călărași 17 octombrie 2019 1114
Nicolae Rozembac

Nicolae Rozembac, 37 de ani, este în prezent vicepreședintele raionului Călărași. Candidează pentru funcția de primar al orașului Călarăși. Dacă la alegerile locale din anul 2015 candida pe listele Partidului Popular European din Moldova, acum candidează independent.Nicolae Rozembac este jurist de profesie și anterior a lucrat in sectorul privat. În vara anului 2015 a fost candidatul Bloculului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă” pentru funcţia de primar al oraşului Călăraşi, insa a pierdut în turul doi.

Integritatea în gestionarea averii și intereselor personale

Nicolae Rozembac declară mai multe bunuri imobile și mobile. Din declarația de avere și interese personale depusă la Consiliul Electoral de Circumscripție Călărași, demnitarul indică 8 terenuri extravilane: 7 aflate în localitatea Tuzara, raionul Călărași și unul la Nișcani; 2 terenuri intravilane și altul agricol - amplasate în orașul Călărași. Nicolae Rozembac este proprietarul unei case de locuit cu suprafața de 167 de metri pătrați, locuință dobândită în anul 2017. Acesta deține și un garaj.

Nicolae Rozembac este titularul a 12 autovehicule de diferite modele: 4 camioane, 3 remorci, 2 mașini marca Toyota Yaris, un autoturism Ford, unul BMW și unul Ford Tranzit.

Familia lui Nicolae Rozembac a avut, pe parcursul a doi ani, venituri de circa 1,7 milioane de lei: circa 117 mii de lei de la Consiliul raional Călărași și peste 97 de mii de lei salariile de la firmele familiei, Marnicmih SRL și NiRom-Roz SRL. În calitate de consilier local și raional candidatul a ridicat o sumă totală de peste 6 mii de lei.

Nicolae Rozembac a vândut pe parcursul acestor doi ani 2 autotursime și un apartament, obținând din tranzacția acestor bunuri suma de 245 de mii de lei. Din darea în locațiune a unui bun imobil, Nicolae Rozembac a obținut pe parcursul a doi ani suma circa 1,3 milioane de lei.

Nicolae Rozembac este singurul fondator al firmei  „Marnicmih”, însă nu arată care a fost venitul obţinut din dividende. El a declarat pentru portalul Moldova Curată că venitul l-a investit în dezvoltarea afacerii.

În acest an, candidatul la primăria orașului Călărași a contractat un credit de 200 de mii de lei, pe care trebuie să il ramburseze până în anul 2024.

Integritatea în gestionarea funcției publice

Nicolae Rozembac a devenit vicepreședinte al raionului Călărași în luna decembrie 2017, președinte a fost ales Sergiu Artene. Atunci, proaspătul demnitar spunea că această poziție este o provocare pentru el.  ”Am fost luat un pic prin surprindere, dar am luat această propunere ca pe un lucru pozitiv”, a declarat Nicolae Rozembac pentru Ziarul regional ”Expresul”  din Ungheni.

Cazier judiciar

Nu există informații despre eventuale antecedente penale sau contravenționale ale candidatului.

Acest articol apare în cadrul proiectului Promovarea votului informat şi conştient la alegerile locale generale 2019, implementat de Asociația Presei Independente cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.Preluarea textelor de pe pagina www.MoldovaCurata.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.MoldovaCurata.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Aici așteptăm comentariul tău!

Adaugă comentariu

Articole relaționate:

Călărași

CANDIDAT: ION OLARI, ACUM

Ion Olari, 34 de ani, candidează pentru primăria orașului Călărași. În mandatul recent, a fost consilier orășenesc la Călărași. Ion Olari este originar din satul Răciula, raionul Călărași. A lucrat timp de câțiva ani în Marea Britanie în domeniul construcțiilor, dar s-a întors în țară.

17 octombrie 2019
1793
Călărași

CANDIDAT: GHEORGHE STRATAN, PSRM

În acest an la șefia primăriei Călărași candidează trei bărbați cu numele de familie ”Stratan”, dintre care doi au prenumele ”Gheorghe” și unul ”Grigore”. Unul dintre candidații cu prenumele și numele de Gheorghe Stratan este propus de Partidul Socialiștilor (PSRM).

17 octombrie 2019
1240